Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 2. kola Corgoň ligy - nedeľa (22.7.)

nedeľa, 22. júl 2012 16:45 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 2. kola Corgoň ligy - nedeľa (22.7.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 2. kola Corgoň ligy - nedeľa (22.7.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie zápasy nového ročníka Corgoň ligy. Jediným zápasom, ktorý v 2.kole odložili pre pohárové povinnosti je šláger Žilina – Trnava. Prinášame vám prehľad k nedeľným zápasom 2. kola Corgoň ligy.



MFK Košice - Slovan Bratislava

Nedeľa 22. júla o 17:30 h, rozhodujú Samotný - Súkeníková, Žákech

Slovan pred pohárovou odvetou musí ešte odohrať ligový zápas v Košiciach. Aj preto sa dá očakávať, že príležitosť dostanú ďalší hráči, aby sa tak rozložilo zaťaženie rovnomerne na celý káder. Domáci budú musieť oproti zápasu v Trnave urobiť jednu vynútenú zmenu v obrane, keď Chupáča nahradí zrejme navrátilec Bašista. Obaja vstúpili do sezóny úspešne, keď bodovali. Košice dosiahli od návratu trénera Kozáka už piatu remízu v piatom zápase a jedna z nich bola aj na ihrisku Slovana. Za predchádzajúce tri sezóny sa tieto kluby stretli vo vzájomných zápasoch 10-krát a až 8-krát vyhral Slovan a zvyšok boli už iba dve remízy. V zápase sa proti sebe postavia dvaja kamaráti a veľké trénerské osobnosti Weiss a Kozák.

Predpokladané zostavy

Košice: Tofiloski – Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič – Šinglár, K. Kuzma – Viazanko, Karaš, U. Matič – Škutka
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Milinkovič, Kopúnek, Grendel – Mészáros, Piroska, Hlohovský

Ako tipovať
Košice sa naučili pod vedením Kozáka neprehrávať, ale zatiaľ tiež nevyhrali ani raz. Mužstvo Košíc bude určite opäť veľmi namotivované. Slovan aj vzhľadom na očakávané zmeny v zostave nebude v prvom polčase taký dominantný a remíza po prvom dejstve vôbec neprekvapí. Kurz na to v našej tipovacej lige je 2,08.



Tatran Prešov - FK Senica

Nedeľa 22. júla o 17:30 h, rozhodujú Horváth - Tomčík, Vindiš


Senica má nabitý program a po návrate z Cypru musí navyše cestovať na druhý koniec Slovenska, čo určite nepomôže regenerácií. Má síce široký káder, ale tréner Psotka ešte stále nenamiešal tú správnu zostavu a pomaly začína aj tápať. Proti Prešovu sa opäť čaká iná zostava, ale či to bude tá správna je veľmi otázne. Prešov má opačné problémy a káder skladá za pochodu. V Bratislave Prešov takmer prekvapil, ale tam predovšetkým bránil, čo mu vyhovovalo, ale doma sa očakáva, že bude aktívny aj smerom dopredu, čo môže byť problém. Vo vzájomných zápasoch je úspešnejšia Senica a to nielen iba v minulej sezóne. Na oboch stranách sú hlásené hráčske straty, ale tie by zápas ovplyvniť nemali. 

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Bartek, Krajník, P. Petráš, Kolbas – Adam, Lipták – Papaj, Torres, Pribula – Marcin
Senica: Švenger – Krajčík, Brabec, Koutný, Frýdek – Štepánek – Jar. Diviš, Kóňa, Varadi, Blackburn – Masaryk


Ako tipovať
Prešov nevie dávať góly a nedal ho ani v prvom zápase, lebo ten jediný na jeho konte bol vlastný a ani nový tréner neurobí hneď zázraky. Senica bude unavená a preto sa zameria hlavne na defenzívu, aby si vyskúšala varianty na pohárovú odvetu. Preto v zápase iba ťažko padnú viac ako dva góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,60.