Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 2. kola Corgoň ligy - sobota (21.7.)

sobota, 21. júl 2012 13:13 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 2. kola Corgoň ligy - sobota (21.7.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 2. kola Corgoň ligy - sobota (21.7.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie zápasy nového ročníka Corgoň ligy. Dnes sa Myjava teší na historickú domácu premiéru v najvyššej súťaži. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 1. kola Corgoň ligy.

Spartak Myjava - ViOn Zlaté Moravce

Sobota 21. júla o 17:00 h, rozhodujú Chmura - Bednár, Ádám

Dnešný deň sa zapíše do myjavskej histórie veľkými písmenami. V premiérovom domácom zápase sa očakáva plný dom. Na Kopanice prídu Zlaté Moravce, ktoré zatiaľ ako jediné aj druhý zápas odohrajú na ihrisku súpera. V 1. kole obe mužstvá prehrali, keď Myjava mala problémy s bránením a Zlaté Moravce s vyrovnanosťou výkonu počas celého zápasu. Teraz chcú už obaja bodovať. Zápas bude špecifický pre bratov Majerníkovcov, ktorí proti sebe opäť nastúpia po dlhšej pauze. Domáci môžu počítať aj so Sabom, ktorému neudelili trest za nespravodlivé vylúčenie v Žiline. Naopak budú im chýbať opory Kuračka a Straka. Hosťom pribudol na listinu zranených strelec ich doteraz jediného gólu v sezóne L. Kováč.

Predpokladané zostavy
Myjava: Solnička – Neoveský, Častulín, Černáček, Duga – Sládek, Štrba, Pet. Majerník, Sabo – Kosík, Dian
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Žilák, Škvarka, Orávik – Bernáth, Hodek


Ako tipovať
Bude to zápas klubov, ktoré majú v najvyššej súťaži najmenšie renomé. Ale to neznamená, že neponúknu dobrý futbal. Myjava a aj Zlaté Moravce sa snažia hrať predovšetkým ten. Keďže nemajú zatiaľ ani bod, budú chcieť obaja získať ten prvý už dnes. Preto je remíza pravdepodobná. Kurz na ňu v našej tipovacej lige je 3,03.


FC Nitra - MFK Ružomberok

Sobota 21. júla o 19:30 h, rozhodujú P. Hrčka - Borsányi, Petríček

Aj v tomto zápase to bude zaujímavé z rodinného pohľadu. Stretnú sa proti sebe otec so synom. Domáci tréner Jurkemik a jeho syn Martin, ktorý nastupuje ako kedysi otec na ľavom kraji obrany. Domáci tréner pred pôsobením v Nitre trénoval práve Ružomberok, na ktorý nemá najlepšie spomienky. Podobne bude nerád spomínať aj na minulý zápas v Trenčíne. Teraz sa do nitrianskej zostavy až na Gajdoša vrátia dvaja potrestaní hráči. Ružomberok ešte stále doťahuje príchod Mukendiho, ktorý nestihol už prvý zápas kvôli nedotiahnutému transferu. V minulej sezóne bol vo vzájomných zápasoch mierne úspešnejší Ružomberok, keď vyhral jeden zápas o gól a zrodili sa tiež dve remízy. Na zápas je voľný vstup.

Predpokladané zostavy

Nitra: Chudý – Harbuľák, Struhár, Kolmokov, Mičic – Šimončič –  Boszorád, Moravčík, Cleber – Soumah – Šimonek
Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Nosek, Jurkemik – Pekár, Greššák, Ďubek, Iv Kotora – Serečin – Lovás


Ako tipovať

Obaja v 1.kole prekvapili, ale obaja rôzne. Lenže, čo bolo pred týždňom už nie je dnes a opäť sa začína od 0:0. Nitra musí naprávať renomé a to môže hlavne víťazstvom, ktoré aj dosiahne. Kurz na to v našej tipovacej lige je 2,17.

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín

Sobota 21. júla o 19:30 h, rozhodujú Leško - Bobko, Jenčura

Obaja dnešní súperi vyhrali svoje prvé zápasy a vstúpili tak do sezóny dobre a chcú v tom dnes pokračovať. Banská Bystrica prekvapila víťazstvom na pôde Senice, ale taktiež takmer v závere prišla o vedenie 3:0, keď zrazu jej mladí hráči znervózneli a robili chyby, ktoré dovtedy nespravili. Mladé mužstvo má aj Trenčín, ktorému vyšlo proti Nitre všetko na čo siahol, ale tiež by bolo zaujímavé vidieť, ako by reagovali jeho hráči na nepriaznivý priebeh. Preto je určite pre trénerov nepríjemné, že štart skúsených hráčov Pančíka na jednej a Godála na druhej strane je otázny. V minulej sezóne sa zrodili vo vzájomných zápasoch všetky tri rôzne výsledky.

Predpokladané zostavy
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko – Považanec, Hlinka – Brašeň, Slančík, Augustín – Matúš
Trenčín: Volešák – Mondek, Da Silva, Kleščík, Mazáň – Báez – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris

Ako tipovať
Minulý týždeň sa obom mužstvám darilo, ale šťastie býva vrtkavé. Aj vyrovnaná bilancia vzájomných zápasov hovorí, že uhádnuť výsledok je ťažké. No góly vo vzájomných zápasoch padajú, padali aj prvé kolo, preto je predpoklad, že budú aj dnes. Kurz v našej tipovacej lige na to, že padnú v zápase aspoň 3 je 1,72.