Main Content

Španielsko na prestupovom trhu zatiaľ mlčí

piatok, 20. júl 2012 13:07 | Autor: Anton Martinka

 Španielsko na prestupovom trhu zatiaľ mlčí
Španielsko na prestupovom trhu zatiaľ mlčí | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Nová sezóna štartuje už o mesiac a španielske kluby aj napriek tomu nemíňajú toľko peňazí ako sme u nich zvyknutí.

Rok čo rok čakáme od najväčších španielskych gigantov Barcelony a Realu Madrid obrovské sumy utratené na nové posily. Najväčšie španielske kluby však s prestupmi mlčia a spolu s nimi aj celá Primera Division. Všetky tímy z “La Ligy“ doposiaľ na príchody nových hráčov minuli len 31,3 miliónov eur.

Táto suma znamená pre Španielsko až siedme miesto v rebríčku krajín, ktoré minuli najviac peňazí na prestupy. Tímy z Pyrenejského poloostrova dokázali prekonať francúzske, ruské či turecké tímy. Nový prestupový gigant PSG len za dvojicu Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovič zaplatil 62 miliónov eur, čo je dvojnásobok sumy celej La Ligy.

Minulý rok však Španielsko na príchody nových hráčov minulo dokopy 358 miliónov eur. Vyššou cifrou sa mohlo pochváliť už len Anglicko, ktoré minulo neuveriteľných 553 miliónov, a Taliansko, kde sa minulo okolo 465 miliónov eur.

Tento rok zatiaľ najdrahšou posilou Primera Division je príchod Jordiho Albu z Valencie do Barcelony, ktorý Kataláncov vyšiel na 14 miliónov eur. Zaujímavé je, že Biely balet cez leto zatiaľ neminul ani cent. Je však pravdou, že prestup Luku Modrica je na spadnutie. Špilmacher Tottenhamu by mal Pusinky stáť okolo 40 miliónov eur.

Zvláštne je aj “prestupové mlčanie“ Malagy, ktorú minulý rok odkúpil arabský šejk Abdull Ben Thani. Malaga skončila v prvej sezóne pod novým vedením na 4. mieste a je možné, že si zahrá Ligu Majstrov. Všetci fanúšikovia Andalúzančanov tak očakávajú veľké posily, no “Los Boquerones“ mlčia.

Letnému prestupovému obdobiu v míňaní peňazí zatiaľ kraľujú Taliansko, Anglicko a Nemecko. Je dosť možné, že kríza, ktorá postihla celý svet sa dostala aj do “futbalového” Španielska. V tom bežnom už poriadne vrie.