Main Content

Nech sme aj zajtra v reálnej hre o postup

utorok, 15. jún 2010 11:45 | Autor: Martin Gregor

Úvodný zápas Slovenska s Novým Zélandom ešte ani nezačal a v hlavách mnohých fanúšikov už prebiehajú matematické počty o tom, koľko bodov by mohlo našim stačiť na postup do osemfinále.

Tieto úvahy ešte viac podporila včerajšia trochu prekvapujúca remíza Paraguaju s Talianskom.
Priznajme si, málokto z nás očakával, že úradujúci majstri sveta zakopnú hneď v úvodnom zápase. Pre nás je však horšie, že Taliani nezaváhali preto, že by hrali zle, ale kvôli tomu, že Paraguaj predviedol kvalitný výkon. Už teraz je jasné, že v ďalších dvoch zápasoch sa stretneme s nesmierne kvalitnými mužstvami.
 
Remíza Talianov s Paraguajom zamotala situáciu v skupine. I keď sme o tom nahlas nehovorili všetci sme sa trochu spoliehali na to, že Taliani budú mať po prvých dvoch zápasoch na konte 6 bodov a v zápase s nami im v podstate už o nič nepôjde. Už teraz je jasné, že taká situácia určite nenastane a Taliani proti nám nastúpia v najsilnejšom možnom zložení. Aj s Pirlom v zostave. To je mínus, s ktorým musíme počítať.

Na druhú stranu ak dnes s Novým Zélandom uhráme aspoň remízu budeme určite v hre o postup až do posledného zápasu. To by v prípade včerajšieho víťazstva Talianska s Paraguajom nemuselo platiť.
 
Takže bude zaváhanie úradujúceho majstra sveta pre nás napokon výhodou, alebo nevýhodou? To ukážu až ďalšie zápasy. My musíme predovšetkým dnes vyhrať s Novým Zélandom, čo by nás „vystrelilo” na prvú priečku v skupine. Z nej by sa do osemfinále pozeralo oveľa ľahšie.
 
Prečítajte si našu predzápasovú analýzu k zápasu Slovenska s Novým Zélandom a napíšte váš tip do diskusie.

Dnes od 13.30 všetci pred televíznými obrazovkami! Slovensko do toho!