Main Content

MS 2010: Ján Mucha: "Na tento zápas sme čakali celý život"

pondelok, 14. jún 2010 19:12 | Autor: TASR

MS 2010: Ján Mucha: "Na tento zápas sme čakali celý život"
MS 2010: Ján Mucha: "Na tento zápas sme čakali celý život" | zdroj: SITA

Slovenskou brankárskou jednotkou na majstrovstvách sveta vo futbale bude Ján Mucha ml. Prvýkrát sa bývalý gólman Humenného, Interu Bratislava, MŠK Žilina a poľskej Legie Varšava postaví medzi šampionátové tri žrde v utorok 15. júna, keď Slováci nastúpia v Rustenburgu v zápase F-skupiny proti Novému Zélandu.

"Čakali sme na to celý život, preto teraz musíme dať do toho maximum. Dúfam, že nesklamem a podržím mužstvo na MS rovnako ako v kvalifikácii," povedal po pondelňajšom tréningu A-mužstva SR na štadióne Royal Bafokeng v Rustenburgu 27-ročný 15-násobný reprezentant Slovenska. Od 1. júla už hráč anglického FC Everton Mucha ml. vie, na čo si zverenci trénera Vladimíra Weissa st. musia dávať v utorok najväčší pozor:

"Nový Zéland má fyzicky veľmi silné mužstvo preferujúce anglický štýl hry. Sú nepríjemní v osobných súbojoch, tím majú pokopy už veľa rokov a presne vedia, čo chcú. To však vieme aj my. Ak chceme pomýšľať aj na niečo viac ako len účasť v základnej skupine, musíme to zajtra zvládnuť," povedal 189 cm vysoký brankár.
 
Na prebiehajúcich majstrovstvách sveta sa už dvaja brankári nechali zahanbiť pri strelách z diaľky a inkasovali veľmi "lacné" góly. "Lopty robia to, čo robia. Môže sa to stať každému, ale treba sa toho vyvarovať, pretože to neboli zložité situácie. Ide tam však o stotinky sekundy," odpovedal na otázku agentúry SITA Ján Mucha ml. a dodal: "Dnes je taký trend, lopty sú však nepríjemné aj pre hráčov. Futbal je prešpekulovaný, dominuje taktika a aj preto sú zápasy také vyrovnané a napriek týmto loptám nepadá veľa gólov."