Main Content

Elitná zostava 1. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 17. júl 2012 11:54 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 1. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 1. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou úvodné kolo, ktoré prinieslo všetko, čo futbal môže priniesť. A hlavne prinieslo korenie futbalu, keď padlo veľa krásnych gólov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miroslav Filipko (Trnava)
– Po svojom letnom príchode zo Slovácka sa stal najstarším hráčom súťaže, ale v prvom kole potvrdil, že rozhodne nepatrí do starého železa. V jedinom nudnom zápase kola gól nepadol, ale mohol, lenže Filipko zachránil Trnave aspoň bod, keď zabránil skvelým zákrokom skórovať zoči-voči Škutkovi.

Obrancovia


Matúš Turňa (Banská Bystrica) – Zápas v Senici mu vyšiel, keď nielenže bol vzadu takmer bezchybný, ale jeho veľký prínos prišiel hlavne v ofenzívnej časti. Najprv ukážkovo nacentroval svojou slabšou ľavou nohou na úvodný gól zápasu a na začiatku druhého polčasu strelil asi najkrajší gól kola, keď z veľkej diaľky zvýšil náskok Banskej Bystrice.

Nicolas Gorosito (Slovan) – Argentínsky obranca prišiel pred sezónou do Slovana zo Senice a hneď sa zaradil na stopérsky post, kde zaujal. V obrane vyriešil nebezpečné situácie, ale v zápase výrazne podporoval aj ofenzívu. Bol nebezpečný hlavne pri štandardných situáciách, keď po jednej dal prvý gól Slovana v sezóne a pri ďalších vytváral šance aj pre spoluhráčov.

Filip Lukšík (Slovan) – Ďalšia predsezónna posila Slovana, ktorá v zápase zabrala naplno. Cez jeho stranu neprešiel za celý zápas jediný útok Prešova. Síce tadiaľ Prešov útočil výrazne menej, ale Lukšík vyriešil aj to málo bezchybne. Výrazne aj podporoval útok, keď sa viackrát dostal aj do zakončenia, ale na premiérový gól si ešte musí počkať.

Stredopoliari

Marek Hlinka (Banská Bystrica) – Tomuto reprezentantovi do 21 rokov vyšiel zápas v Senici vynikajúco. Najprv ukážkovou hlavičkou otvoril skóre stretnutia, keď zužitkoval Turňov center a potom mu asistenciu vrátil, keď mu pripravil loptu na gólovú strelu. Navyše stred poľa Banskej Bystrice fungoval dobre s jeho veľkým prispením.

Aldo Baéz (Trenčín) – V zápase proti Nitre pracoval na celom ihrisku, keď nielenže ustrážil nebezpečného Soumaha, ale dokázal vymyslieť aj v ofenzíve viac ako jeho protivník, s ktorým si v zápase neraz skočil do vlasov. Rozbehol totiž akciu pred prvým gólom, bol pri druhom góle a na štvrtý gól priamo asistoval.

Miroslav Barčík (Žilina) – Žilinskému kapitánovi zápas vyšiel, podobne ako celému tímu. Dobre si vymieňal pozície so svojimi spoluhráčmi a rozdával dobré prihrávky. Po jednej z nich Pich skóroval, ďalšou rozbehol akciu pred tretím gólom a gól dosiahol aj sám, keď ukážkovo vsietil štvrtý žilinský gól z priameho kopu.

Samuel Štefánik (Trenčín)
– Hneď v prvom zápase sezóny potvrdil, že je schopný prevziať rolu tvorcu trenčianskej hry, ktorá zostala po odchodoch voľná. Počas celého zápasu sa snažil vymýšľať akcie a tým získal Trenčín postupne v zápase drvivú prevahu, keď Nitra bola zrelá na uterák. Jeden gólový úder je uštedril aj on sám.

Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Ešte nedávno v Ružomberku nechcený hráč sa stal zrazu hviezdou mužstva. Ale jeho skúsenosti ho na to predurčujú, keď sa stal kapitánom tímu. Proti Zlatým Moravciam najprv premenil pokutový kop, potom rozbehol akciu pred víťazným gólom a výsledok poistil pred koncom ešte jedným gólom.

Útočníci


David Depetris (Trenčín)
– Strelil v zápase málo vídané 4 góly, ale mohol ešte výrazne viac, pretože šancí mal na zopár zápasov dopredu. Možno to bolo jeho skvelým výberom miesta, alebo nitrianskou dezorientáciou, ale pri všetkých jeho zakončeniach bol od neho najbližší brániaci protihráč vzdialený na také tri metre, čo pohodlne využíval.

Róbert Pich (Žilina) – Aj v prvom zápase novej sezóny pokračoval tam, kde skončil v tej starej. Z ľavého krídla si skvele nabiehal do zakončenia. Strelil druhý gól zápasu, keď vycvičil myjavskú obranu, skvele nacentroval na gól Káčera a popritom všetkom ešte si stíhal plniť aj svoje defenzívne povinnosti.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.