Main Content

MS 2010: Už vieme v akej zostave bude hrať Nový Zéland proti Slovensku

pondelok, 14. jún 2010 15:26 | Autor: TASR

MS 2010: Už vieme v akej zostave bude hrať Nový Zéland proti Slovensku
MS 2010: Už vieme v akej zostave bude hrať Nový Zéland proti Slovensku | zdroj: SITA

Hlavný kormidelník reprezentácie Nového Zélandu Ricki Herbert prezradil na pondelňajšej tlačovej konferencii pred utorňajším stretnutím základnej F-skupiny majstrovstiev sveta proti Slovensku základnú zostavu svojho tímu.



"V bránke nastúpi Paston a obranu vytvoria Reid, Nelsen a Smith. Stred poľa budú tvoriť Lochhead, Elliott, Vicelich a Bertos a na hrote nastúpia Killen, Fallon a Smeltz," otvorene povedal hlavný kouč Nového Zélandu. Ten potvrdil, že rovnako ako pre Slovensko aj pre jeho zverencov bude utorňajší duel najdôležitejší. "Súpera máme dostatočne naštudovaného, mali sme k dispozícii viacero videozáznamov z prípravných duelov. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme uspeli a začali šampionát víťazstvom," netajil ambície tréner "All Whites", pre ktorého to budú druhé majstrovstvá sveta. V roku 1982 sa na MS v Španielsku predstavil v drese Nového Zélandu ako hráč. "Z toho šampionátu mám v zbierke dres Brazílčana Socrata. Dúfam, že aj on má ešte ten môj," povedal s úsmevom Ricki Herbert.

Kapitán národného výberu oceánskeho zástupcu Ryan Nelsen si uvedomuje, že jeho mužstvo bude mať na MS v Juhoafrickej republike veľkú podporu svojich fanúšikov. "Spravíme všetko pre to, aby boli ľudia na nás doma hrdí. Vieme, že nám fandia a povzbudzujú nás a my ich rozhodne nechceme sklamať," skonštatovala opora anglického Blackburnu Rovers a na adresu slovenského tímu dodala: "Sú veľmi silní, disciplinovaní a organizovaní. Zaslúžia si rešpekt za to, čo ukázali v kvalifikácii. Musíme sa mať na pozore, ale určite sme sem prišli víťaziť. V predchádzajúcich prípravných dueloch sme ukázali našu silu a to, že máme dobrú skupinku hráčov." Tréner Herbert dostal otázku aj smerom k ďalšiemu zápasu, ktorý Novozélanďania odohrajú proti úradujúcim majstrom sveta Talianom. "O sile ich tímu asi ani netreba hovoriť. Sú to štvornásobní svetoví šampióni. Hrali sme proti nim minulý rok na Pohári konfederácií, odvtedy sa toho ale dosť zmenilo. Momentálne sa však koncentrujeme len na duel so Slovenskom, nič iné nás nezaujíma," dodal hlavný kormidelník "Kiwiov".
 
Utorňajšie stretnutie Nový Zéland - Slovensko sa v Rustenburgu začína o 13.30 h a ako hlavný arbiter ho povedie Jerome Damon z domácej Juhoafrickej republiky.

Základná zostava Nového Zélandu na zápas proti Slovensku:
Paston - Reid, R. Nelsen, T. Smith - Vicelich, Elliott - Lochhead, Bertos - Killen, Fallon, Smeltz.