Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovenský cirkus!!!

pondelok, 16. júl 2012 13:23 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovenský cirkus!!!
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovenský cirkus!!! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Slovenský cirkus!!!

Po krátkej letnej prestávke sa opäť otvorili brány ligových štadiónov. Vstúpili do nich aj Myjavčania, hoci tamojší funkcionári po historickom úspechu pôvodne nechceli postúpiť do najvyššej súťaže. Prezident Spartaka Myjava Pavel Halabrín dokonca v deň rozhodnutia nasadal do auta smerom na ÚLK s presvedčením, že sa do Corgoň ligy neprihlásia, ale cestou ho kontaktovalo veľké množstvo Myjavčanov, ktorí ho nakoniec presvedčili, aby sa táto veľká šanca využila. Klub to stojí 850 000 eur len na nevyhnutných úpravách, ktoré musia urobiť na svojom štadióne, aby sa na ňom mohla vôbec Corgoň liga hrať. Základ už majú hotový a zvyšok dokončia počas sezóny.

Na úvodný historický zápas nastúpili v Žiline. Obe mestá nedávno oslavovali svoje trofeje, ale rozdiel bol značný. Na žilinských oslavách bolo snáď menej ľudí ako v tom čase na toaletách odchodného domu, ktorý je odtiaľ vzdialený takých 50 metrov. Ale v Myjave to žije ešte doteraz, teda treba veriť, že aj po prvom zápase. Približne 500 fanúšikov Myjavy cestovalo v pracovný deň do Žiliny a dokázali tam svojim vytvoriť domáce prostredie. Povzbudzovali svojich slušne celý zápas a z historického streleného gólu mali väčšiu radosť ako domáci z hladkého víťazstva. Trpkosť v ústach nemali z výsledku, ale z niečoho iného.

Možno to bolo tým piatkom trinásteho, pretože sa stala veľmi sporná situácia. Za prakticky rozhodnutého stavu 3:0 domáci brankár Dúbravka kolidoval v pokutovom území s hosťujúcim Sabom. Každý čakal pokutový kop a vylúčenie domáceho brankára, len rozhodca mal iný názor. Ukázal druhú žltú kartu Sabovi, ktorý to mal celé nafilmovať. Ak rozhodca Prešinský rozhodol správne, tak mu môžu rovno dať honor rozhodca roka a Erik Sabo sa môže ísť okamžite hlásiť do Hollywoodu, pretože tam by ste takého dobrého herca hľadali márne.

Lenže na tento moment citlivo zareagovali hosťujúci fanúšikovia. Zborovo skandovali „Slovenský cirkus!!!“ a zopakovali si to pri ďalšej spornej situácií, po ktorej padol štvrtý žilinský gól. Je to veľmi zlý signál od úplných nováčikov na scéne. Ak chceli pred sezónou kompetentné orgány hlavne návrat divákov na tribúny, tak musia okamžite konať, inak prídu aj o tých, čo prišli prvýkrát. Hneď prvý zápas novej sezóny totiž vyrobil obrovské diskusie, ale tie musia svojou rozhodnosťou kompetentní zastaviť! Minimálne Myjavčania si za svoje úsilie a investované peniaze zaslúžia, aby si z nich nikto nerobil v súťaži dobrý deň.

Ak rozhodca pochybil treba zverejniť jeho trest a poukázať na jeho chyby, ako sa to robí napríklad aj u našich susedov, tak budú mať ľudia pocit, že rozhodca nie je chránená zver. Hosťujúcemu Sabovi neudeliť žiaden trest, naopak, ten udeliť domácemu Dúbravkovi, pretože keď brankár fauluje súpera v šanci je to automaticky červená a môže byť na ním aj všetkých 10 spoluhráčov. Kompetentní dostali hneď v prvom zápase sezóny do rúk veľkú príležitosť presvedčiť ľudí, že to myslia s futbalom vážne, lebo tí im neveria. Nech rozhodnú múdro a správne, pretože prvé kolo na ihrisku prinieslo všetko čo mohlo a bolo by zlé keby nie do budúcna aj divákov.
 

Odporúčané články