Main Content

FC Barcelona precestuje počas prípravy vyše 14 tisíc kilometrov

nedeľa, 15. júl 2012 13:06 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona precestuje počas prípravy vyše 14 tisíc kilometrov
FC Barcelona precestuje počas prípravy vyše 14 tisíc kilometrov | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zverencov nového trénera Barcelony Tita Vilanovu čaká v príprave okrem zaujímavých protivníkov aj neúrekom hodín strávených v lietadle. Katalánci pri prepravovaní sa za súpermi prejdú na palube „oceľových vtákov“ až 14 350 kilometrov.

Prvý tím jedného z najlepších tímov na svete čaká v úvode prípravy pred novým ročníkom Primera Division cesta do Hamburgu, kde odohrajú zápas s domácim HSV. Nasleduje cesta do mesta Tangiers, a neskôr trio miest Paríž, Goteborg a Bukurešť.  Tito Vilanova a jeho muži začnú ostrú prípravu 16. júla, čo je osem dní pred prvým zápasom v Hamburgu.

Barcelona > Hamburg > Barcelona: 2,950 kilometrov

Prvá séria letov čaká na mužstvo Blaugranas už za niekoľko dní.  Španielsky gigant totiž 24. júla nastúpi v nemeckom Hamburgu na slávnostný zápas s domácim HSV, ktorý v roku 2012 oslavuje už 125. narodeniny. Pre Tita Vilanovu, ktorý na lavičke Barcy nahradil Pepa Guardiolu, to bude vôbec prvý zápas v pozícií hlavného trénera Barcelony.

Barcelona > Tangiers > Barcelona: 1,862 kilometrov

Štyri dni po návrate z Nemecka, v sobotu 28. júla, bude Barcelona v Maroku na štadióne Grand Stade v Tangiers čeliť klubu Raja Clu Athletic z Casablancy.  Zápas je na programe o 22:00 lokálneho času, čo je presne o 00:00 na prelome soboty a nedele stredoeurópskeho času.

Barcelona > Paríž > Barcelona: 1,660 kilometrov

Pred zápasom s PSG čaká Barcelonu ešte zápas Katalánskeho superpohára s Espanyolom, po ktorom sa granátovo-modrí presunú do metropoly Francúzska, kde na nich bude čakať práve miliónmi dotované mužstvo Parížanov.

Barcelona > Goteborg> Barcelona: 3,884 kilometrov

Na azda najsledovanejší duel celej prípravy vycestujú Katalánci na sever Európy, kde o ôsmej večer 8. augusta narazia na tamojšom Ulevi Stadium na Manchester United. Red Devils majú na Barcu ťažké srdce po prehrách vo finále Ligy Majstrov v rokoch 2009 a 2011, no približne pred rokom dokázali zverenci trénera Alexa Fergusona Blaugranas počas turné po Amerike zdolať 2-1. Diváci sa tak môžu tešiť na prípravný zápas so súťažným nádychom. Mimochodom, lístky na tento duel boli vypredané expresne rýchlo.

Barcelona > Bukurešť > Barcelona: 3,994 kilometrov

Po dueloch v Hamburgu, Paríži, Afrike či Švédsku bude poslednou barcelonskou zastávkou metropola Rumunska – Bukurešť, kde 11. augusta narazia zverenci Tita Vilanovu v priateľskom zápase s Dynamom Bukurešť. Po návrate do Barcelony budú mať futbalisti španielskeho vicemajstra za sebou rovných 14 350 kilometrov a pred sebou provinčný Gamper Cup, v ktorom nastúpia proti Sampdorii Janov a tiež ostrosledovaný španielsky Superpohár, v ktorom narazia v úvodnom El-Clásicu sezóny na Real Madrid.