Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 1. kola Corgoň ligy - sobota (14.7.)

sobota, 14. júl 2012 12:19 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 1. kola Corgoň ligy - sobota (14.7.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 1. kola Corgoň ligy - sobota (14.7.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie zápasy nového ročníka Corgoň ligy. Po piatkovej ouvertúre sú tu ďalšie 4 zápasy. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 1. kola Corgoň ligy.



AS Trenčín - FC Nitra

Sobota 14. júla o 17:30 h, rozhodujú Sedlák - Tomčík, Kubačka

Pod hradom Matúša Čáka sa začne program sobotných zápasov. Domáci sa musia zaobísť bez troch hlavných ofenzívnych opôr minulej sezóny (Peltier, Hlohovský, Salinas), ktorí predstavovali najväčšie nebezpečenstvo pre brány súperov. Hostia sa musia, ale iba na začiatku súťaže zaobísť bez troch stredových hráčov. Gajdoš, Moravčík a Šimončič stoja pre tresty z minulej sezóny a Nitra stále nemôže počítať ani s ďalšími dlhodobejšími maródmi. Ale k dispozícií budú nové posily do obrany Mičic a asi aj Struhár. V minulej sezóne sa v ich vzájomných zápasoch zrodili najprv dve bezgólové remízy, aby sa potom zrodilo divoké víťazstvo Trenčína 5:2 v krásnom zápase, ktorý mohla vyhrať aj Nitra.

Predpokladané zostavy

Trenčín: Volešák – Mondek, Godál, Kleščík, Mazáň – Báez – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris
Nitra: Hroššo – M. Grman, Struhár, Kolmokov, Mičic – Harbuľák –  Boszorád, Ig. Kotora, Cleber – Soumah – Šimonek


Ako tipovať
Veľmi zradný zápas na tipovanie. Domáci nastúpia s novou ofenzívou a hostia s defenzívou. Preto sa môže zrodiť akýkoľvek výsledok, ale Trenčín zostane verný ofenzíve a Nitra tiež iba brániť nebude. Preto padnú v zápase aspoň 3 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,92.




Slovan Bratislava - Tatran Prešov

Sobota 14. júla o 19:30 h, rozhodujú Kráľovič - D. Hrčka, Poláček

Tento zápas sa veľmi očakáva, pretože sa v ňom stretnú mužstvá, ktoré robili počas prestávky vietor v ligových vodách. Slovan svojimi nákupmi, ktoré dosiahli na slovenské pomery vysoké sumy, pričom Peltier sa stal najdrahším hráčom ligy v rámci prestupu medzi slovenskými klubmi. No a Prešov tým, že ešte pred necelým týždňom nemal trénera a jeho budúcnosť je stále otázka. Tieto mužstvá sa streli aj v poslednom kole minulého ročníka a Prešov doma vyhral, čím vrátil Slovanu dve predchádzajúce sezónne prehry. Slovan sa dostal z najhoršieho, čo sa týka listiny zranených a samotný zápas ukáže, či aj s herného hľadiska.

Predpokladané zostavy

Slovan: P. Kováč – Pauschek, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Milinkovič, Kladrubský, Grendel – Peltier, Halenár, Hlohovský
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Krajník, P. Petráš, Heidenreich – Lipták – Hruška, Macko, Katona, Pribula – Marcin


Ako tipovať

Všetko iné ako víťazstvo domácich by znamenalo najväčšie prekvapenie kola. Lenže to sa stane iba ťažko. Naopak Slovan bude chcieť hrať ofenzívne od prvého zápasu a preto sú aj minimálne 4 góly v zápase reálne. Kurz na to v našej tipovacej lige je 2,83.



Spartak Trnava - MFK Košice

Sobota 14. júla o 19:30 h, rozhodujú Kružliak - Chládek, Vorel

Dnes začne sezóna aj v Trnave, ktorá privíta Košice. Domáci sú povzbudení minulou sezónou a dobre chcú začať aj túto. Naopak Košice chcú zabudnúť na všetky posledné zlé sezóny, v ktorých hrali iba o záchranu. Dobrým signálom, že sa im to môže podariť je tréner Kozák, ktorý patrí medzi trénerskú špičku, čo už neraz dokázal. Košice prídu v plnej sile, ale domácim bude chýbať niekoľko dôležitých hráčov. Produktívny Vyskočil a Kaščák s Koubským, ktorí sú dôležitými hráčmi trnavskej hry. V minulej sezóne  bola úspešnejšia Trnava, ktorá vyhrala dva vzájomné zápasy a remíza bola iba v tom prvom.

Predpokladané zostavy

Trnava: Filipko – Stožický, Janečka, Gross, Ľ. Hanzel – Karhan – Gašparík, Mikovič, P. Čarnota, Bicák – Pavelka
Košice: Tofiloski – Ostojič, Kavka, Chupáč, Sekulič – Šinglár, K. Kuzma – Viazanko, Karaš, U. Matič – Škutka


Ako tipovať
Trnava je doma silná, ale Košice budú dobre pripravené. Odkedy sa vrátil na konci minulej sezóny tréner Kozák, tak Košice neprehrali a v zápasoch padli najviac 2 góly. Viac ich nepadlo ani vo vzájomných zápasoch minulej sezóny a nepadne ani dnes. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,76.




MFK Ružomberok - ViOn Zlaté Moravce

Sobota 14. júla o 19:30 h, rozhodujú Trutz - T. Somoláni, Brendza

Ružomberok sa spoločne s Prešovom predbiehal v tom, kto bude mať chaotickejšiu prípravu. To sa prejavilo aj na nálade v kabíne, ktorá sa ešte z počiatočného šoku nedostala. Naopak Zlaté Moravce opäť ukázali, že sa na nič nehrajú a to sa odzrkadlilo aj na ich príprave. V nej hlavne hľadali hráčov, ktorí zvýšia nielen kvalitu, ale aj kvantitu. Pretože úzky káder hlavne na jar pochoval všetky ich ambície. Ružomberok sa posilnil iba o jedného hráča, ale ten bol paradoxne najprv v Zlatých Moravciach. Lenže štart 195 cm vysokého útočníka z DR Kongo Mukendiho je pre administratívne problémy otázny. V minulej sezóne si Ružomberok upevnil pozitívnu bilanciu vzájomných zápasov.

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Nosek, Jurkemik – Pekár, Ďubek, Greššák, Iv Kotora – Serečin – Lovás
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Pav. Majerník, Pavlovič, Chren – Obročník – Žilák, Škvarka, L. Kováč, Orávik – Hodek


Ako tipovať
Domáci vstupujú do novej sezóny, v ktorej ak sa nič nezmení budú mať veľké problémy. Zlaté Moravce majú pozmenený káder, ale opäť to u nich vyzerá na bezpečný stred. Tieto prognózy sa začnú napĺňať hneď od 1.kola. Preto vyhrajú hostia. Kurz na to v našej tipovacej lige je 2,94.