Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.7.)

piatok, 13. júl 2012 17:16 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové špekulácie sú v plnom prúde. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie klebety, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

AC Miláno súhlasí s predajom Silvu a Ibrahimoviča
Futbalovým svetom sa prehnali správy o tom, že AC Miláno je ochotné predať do Paríža Saint Germain svoje opory Thiaga Silvu a Zlatana Ibrahimoviča dokopy za vyše 65 miliónov eur! Ak by boli tieto informácie pravdivé, tak by išlo bezpochyby o prestup tohto prestupového obdobia. Podrobnosti nájdete tu.

United bližšie k Mourovi

Manchester United je podľa britských médií bližšie k získaniu brazílskeho útočníka Lucasa Mouru, ktorého sa pokúšala kúpiť z FC Sao Paulo aj londýnska Chelsea, no neúspešne. Red Devils na čele s trénerom Alexom Fergusonom údajne ponúkajú tomuto brazílskemu tímu 25 miliónov libier.

Škrtel do Neapolu nepôjde

Agent Martina Škrtela Karol Csonto vylúčil možnosť, že by slovenský obranca prestúpil do Neapolu. Podľa Csonta je pre Neapol nemožné, aby ho dokázali kúpiť z Liverpoolu nakoľko má na Anfield Road ešte dvojročnú zmluvu a ide o špičkového a určite drahého hráča. Podľa Csonta zostane Martin s najväčšou pravdepodobnosťou aj v budúcej sezóne hráčom The Reds.

Modrič za Sahina?

Vyzerá to tak, že Real Madrid s Tottenhamom by sa nakoniec mohol dohodnúť na prestupe Luku Modriča do Španielska, no anglická strana žiada okrem lukratívnej finančnej sumy aj mladého záložníka Nuriho Sahina. Práve na tejto požiadave by mohol podľa médií nastať neuralgický bod.

Dve posily do Žiliny?!

Športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník prezradil, že po portugalskom útočníkovi Brunovi Guimovi by pod Dubeň mohli zavítať ešte dve posily. Malo by ísť o „hotových hráčov“ na post stredového obrancu a záložníka.

Dempsey výmenou za Carrolla?

Clinta Dempseyho a 9 miliónov libier chce ponúknuť Fulham Liverpoolu výmenou za anglického reprezentačného útočníka Andyho Carrolla, ktorý sa doteraz nedokázal v Liverpoole gólovo výraznejšie presadiť.

Rodallega vo Fulhame

Ofenzívny ťahúň anglického Wiganu Hugo Rodallega mení dres. Po viacerých sezónach bojov o záchranu s The Latics bude od nasledujúceho ročníka pôsobiť na londýnskom Craven Cottage a pokúsi sa Fulhamu pomôcť v boji o pohárovú Európu.

Senica narazí na APOEL

Futbalisti FK Senica včera večer v odvete prvého predkola Európskej Ligy vyradili MTK Budapešť a v druhom predkole ich čaká APOEL Nikózia, ktorý vypadol v minulej sezóne až vo štvrťfinále Ligy Majstrov na štíte Realu Madrid. Prvý zápas je na programe 19. júla na Cypre.

Borini možno do LFC

Ak Liverpool opustí Andy Carroll, ktorý by mal odísť na hosťovanie, tak ako jeho náhrada by mohol prísť taliansky mladík Fabio Borini, ktorý momentálne oblieka dres AS Rím, no v minulosti pôsobil aj v rezervnom tíme Chelsea.

Altintop s Galatasarayom

Stredopoliar Hamit Altintop zrejme definitívne opustí toto leto Real Madrid a zamieri na rodnú hrudu, kde by sa mal stať posilou Galatasarayu Istanbul. Dokonca už s populárnym tímom z hlavného mesta aj trénoval.

Anglický súboj o Negreda

O útočníka FC Sevilla sa pravdepodobne strhne prestupový boj medzi dvoma anglickými celkami. Tohto vysokého zakončovateľa by totiž podľa zákulisných správ vo svojom tíme radi videli v Liverpoole na Anfield Road, no aj v drese Arsenalu.

Ajax chce Muniesu

Holandský Ajax sa pokúsi získať z FC Barcelona mladého stopéra Marca Muniesu, ktorý by mal byť náhradou za Jana Vertonghena. Ako sme vás pred niekoľkými dňami informovali, Vertonghen prestúpil do Tottenhamu.

Benayoun možno ostane

Izraelčan Yossi Benayoun, ktorý v uplynulej sezóne hosťoval v Arsenale Londýn sa vrátil do Chelsea a trénuje s mužstvom The Blues. Podľa dostupných informácii momentálne nie je vylúčené, že Benayoun zo Stamford Bridge odíde, no reálne je aj to, že bude v budúcej sezóne hráčom Chelsea.

Najviac permanentiek v Žiline

V médiách sa objavila informácia, že najviac permanentiek na sezónu 2012/2013 v rámci Slovenska sa predalo u úradujúceho majstra v Žiline. V tomto aspekte zaostala aj divácka bašta z Trnavy a bratislavský Slovan sa zrejme bude musieť zmieriť s diváckym útlmom aj v nasledujúcom ročníku.

Fletcherovi hrozí koniec kariéry

Darren Flether prežíva naozaj nezávidenia hodné časy. 28-ročný stredopoliar totiž trpí chronickým onemocnením črevnej sliznice a podľa najnovších správ reálne hrozí, že bude musieť pre tieto problémy ukončiť kariéru.