Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 1. kola Corgoň ligy - piatok (13.7.)

piatok, 13. júl 2012 12:15 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 1. kola Corgoň ligy - piatok (13.7.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 1. kola Corgoň ligy - piatok (13.7.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na úvodný zápas nového ročníka Corgoň ligy. V piatok trinásteho sme sa konečne dočkali a na Slovensku otvárame ligové súťaže v rámci celého sveta. Prinášame vám prehľad k predohrávanému zápasu 1. kola Corgoň ligy.

MŠK Žilina - Spartak Myjava

piatok 13. júla o 19:30 h, rozhodujú Prešinský - Mikulaj, Cuninka


Úvodný zápas novej sezóny je aj zápasom kola. Úradujúci majster privíta nováčika súťaže, ktorý vôbec prvýkrát okúsi atmosféru Corgoň ligy. Pre Žilinu to bude generálka na zápas 2. predkola Ligy majstrov, v ktorom sa stretne s izraelským Hapoel Ironi Kirjat Šmona. Preto sa môže stať, že žilinskí hráči nebudú tak koncentrovaní. Ako na tom budú myjavskí hráči je tiež otázne, pretože pri takomto historickom okamihu to môže dopadnúť všetkými rôznymi spôsobmi. Žiline budú chýbať opory Krnáč, Majtán a Bello a Myjave Kuračka, Straka a štart ďalšej opory Diana je otázny. Bude to premiérový vzájomný zápas týchto mužstiev.

Predpokladané zostavy
Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Barčík, Paur, Pečovský, Šulek – Guima, Pich
Myjava: Solnička – Neoveský, Štrba, Černáček, Duga – Sládek, Pet. Majerník, P. Ďuriš, J. Petráš – Kosík, Šebek


Ako tipovať
Prvé zápasy novej sezóny bývajú na tipovanie veľmi zradné. Navyše Myjava môže na úvod ako nováčik prekvapiť, ale aj vybuchnúť. Navyše ju má dokonca prísť povzbudiť 500 fanúšikov, takže sa môže stať, že sa bude cítiť ako doma. Myjava nebude iba brániť, Žilina musí hlavne útočiť, a tak môžu reálne padnúť minimálne 3 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,73.