Main Content

Ibrahimovič a Thiago Silva vraj prestúpili do PSG!

piatok, 13. júl 2012 07:25 | Autor: Martin Gregor

Ibrahimovič a Thiago Silva vraj prestúpili do PSG!
Ibrahimovič a Thiago Silva vraj prestúpili do PSG! | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Najväčší letný úlovok, ktorý bude do konca letného prestupového termínu zrejme už len ťažko prekonateľný, sa zrejme podaril francúzskemu vicemajstrovi Paris Saint Germain.

Francúzsky veľkoklub dotovaný petrodolármi šejkov sa podľa talianskeho plátku Gazzetta dello Sport dohodol s AC Miláno na prestupe Zlatana Ibrahimoviča a Thiaga Silvu.

Kým v predchádzajúcich mesiacoch sa zdali dohady o odchodoch Silvu a Ibrahimoviča zo San Sira ako nemožné, momentálne je situácia diametrálne odlišná. Vyjadrenia prezidenta Rossoneri Silvia Berlusconiho naznačujú, že sa klub snaží ich predajom ušetriť balík peňazí.

,,Áno. Predáme Ibrahimoviča a Thiaga Silvu do PSG. Odľahčíme tak náš klubový rozpočet," prezradil Berlusconi, ktorý si zrejme dobre neuvedomuje, ako výrazne môže oslabiť týmto transferom svoje mužstvo.

Gazzetta dello Sport hovorí o prestupe, no na druhú stranu dodáva, že ešte nič nie je na 100% isté. Najmä odchod Ibrahimoviča môže ešte veľmi ľahko stroskotať.

Športový riaditeľ PSG Leonardo zatiaľ nemá unáhlené vyjadrenia a hovorí len o tom, že všetko je v štádiu rokovaní medzi klubmi a tiež medzi klubmi a hráčmi.

Média dodávajú, že ak sa prestup podarí pokladňa Paris Saint Germain sa má odľahčiť dokopy o 65 miliónov eur. Thiago Silva by mal v Paríži zarábať 7 miliónov eur za sezónu a Ibrahimovič by si mal prísť tiež na viac ako teraz v Miláne, čo znamená, že PSG bude musieť prebiť 12 miliónov.