Main Content

Valencia sa chce dotiahnuť na Real Madrid a Barcelonu

utorok, 10. júl 2012 11:20 | Autor: Prorok

Valencia sa chce dotiahnuť na Real Madrid a Barcelonu
Valencia sa chce dotiahnuť na Real Madrid a Barcelonu | zdroj: Prorok pre Sport7.sk, foto SITA

Roberto Soldado, útočník Valencie, sa vyjadril, že túžbou jeho tímu je v španielskej La Lige sa dotiahnuť na Real Madrid a FC Barcelona, ale jedným dychom dodáva, že narušiť ich duopol bude náročné.

Valencii sa podarilo dosiahnuť ich cieľ v poslednej sezóne španielskej La Ligy, keď skončila na treťom mieste, ale za víťazným Realom Madrid zaostala o 39 bodov. Soldado hovorí, že takáto strata je pre ich klub neprípustná.

„Všetci musíme urobiť ešte viac. Nemôžeme sa uspokojiť s tým, čo sme dosiahli minulý rok,“ povedal 27-ročný hráč pre Marca. „To je náš cieľ a náš postoj. Veríme, že môžeme byť ešte lepší v tejto sezóne. Všetci túžime ísť na plný plyn. Bude to náročný rok, ale sme presvedčení, že môžeme mať ešte lepšiu sezónu a zlepšiť sa oproti minulej. Madrid a Barca sú na čele ligy. Urobíme, čo sa dá, aby sme sa na nich dotiahli. Ale vieme, že to bude náročné.“

No Soldado je presvedčený, že menovanie bývalého obrancu Mauricia Pellegrina za trénera prinesie hráčom Valencie silnú motiváciu. „Je tým správnym človekom a pozná klub,“ povedal španielsky reprezentant. „Jeho prístup určite bude mať pozitívny dopad.“

Žiadnemu tímu, okrem Valencie, sa nepodarilo v poslednom desaťročí narušiť duopol Madridu a Barcy. Valencia bola španielskym majstrom v sezóne 2003/04.