Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (9.7.)

pondelok, 9. júl 2012 15:00 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (9.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (9.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové špekulácie sú v plnom prúde. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie klebety, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Kačica z Tuttosport o Ibrahimovičovi?
Taliansky Tuttosport priniesol včera večer správu, podľa ktorej Zlatan Ibrahimovič požiadal vedenie AC Miláno o uvoľnenie a rád by prestúpil do Chelsea, ktorá po odchode Kaloua a Drogbu zháňa útočníka. Táto informácia je však pravdepodobne len novinárska kačica s nulovou hodnotou pravdy.

Chelsea Schurrleho nezískala

Londýnska Chelsea sa pokúšala získať z nemeckého Leverkusenu reprezentanta Andrého Schurrleho, no vedenie Bayeru neprialo ponuku vo výške 25 miliónov eur, pričom The Blues sa už v tomto prestupovom období Schurrleho získať nepokúsia.

Modrić blízko prestupu do Realu

Luka Modrić je definitívne na odchode z Tottenhamu. Podľa najnovších informácií sa už dohodol na novej zmluve s Realom Madrid. Problémy však robí Tottenham, ktorý zatiaľ nesúhlasil so sumou, ktorú zaňho Real ponúka. Podrobnosti tu.

Park Ji Sung prestúpil do QPR

Park Ji Sung oficiálne opúšťa Manchester United a rok pred ukončením zmluvy na Old Trafford sa stal hráčom Queens Park Rangers. „Námorníci“ vyplatili Červeným Diablom prestupovú čiastku vo výške 5 miliónov libier.

Džeko na ceste do Milána?

Manchester City otvoril rokovania s AC Miláno o prestupe útočníka Bosny a Hercegoviny Edina Džeka. Milánčania by totiž radi posilnili svoju ofenzívu a Citizens naopak pustili hráča, ktorý v uplynulej sezóne nedostával príliš veľa priestoru.

Bayern chce Pirla

Bayern Mníchov sa údajne v priebehu prestupového obdobia pokúsi získať Andreu Pirla z Juventusu, ktorý patril medzi najlepších futbalistov na nedávnom Euro 2012. Je však veľmi málo pravdepodobné, že Juventus, ktorý si po dlhom čase zahrá Ligu Majstrov pustí jedného zo svojich najlepších hráčov preč. Viac informácií tu.

Suarez bude FCL chýbať

Útočník FC Liverpool Luis Suarez bude svojmu chýbať na predsezónnej príprave, pretože bude vypomáhať uruguajskej reprezentácii na blížiacej sa londýnskej Olympiáde. Okrem toho o Suareza prejavil údajne záujem Juventus Turín.

Martinez do Barcy?

Po tom, čo Barcelona prišla o defenzívneho stredopoliara Seydoua Keitu sa očakáva, že Katalánci budú zháňať na tento post posilu. Tréner FCB Tito Vilanova si údajne vyhliadol za Keitu náhradu  v podobe mladíka Athleticu Bilbao Javiho Martineza, o ktorého sa okrem iného zaujíma aj Manchester City.

Chamakh možno do Talianska

Marouane Chamakh, ktorý nedostáva v Arsenale toľko šancí ako by si prial, možno už v najbližších dňoch zmení dres. O jeho služby sa totiž zaujíma talianska Fiorentina, ktorá chystá pred Kanonierov ponuku.

Granero na lane Liverpoolu
Liverpoolski The Reds podľa posledných informácii chystajú ponuku pre Real Madrid na kúpu mladíka Estebana Granera, ktorý je síce členom kádra Bieleho Baletu, no prakticky vôbec nehráva.

Juhar zo Sparty do Slavie

Bývalý futbalista MFK Košice Martin Juhar zažíva zaujímavý prestup. Z pražskej Sparty totiž prestupuje k jej najväčšiemu rivalovi Slavii, čo sa nestáva často.

Vertonghen v Tottenhame
Stopér Jan Vertonghen definitívne prestupuje z Ajaxu Amsterdam do Tottenhamu Hotspur, kde by mal omladiť zadné rady Kohútov.

Giggs kapitánom VB

Kapitánom výberu Veľkej Británie na Olympijských hrách bude Welsan Ryan Giggs. Viacero fanúšikov však stále nestrávilo rozhodnutie trénera Stuarta Pearca nezobrať na OH legendárneho Davida Beckhama, ktorý blížiacu sa Olympiádu propagoval kde sa dalo.

Malaga sa obula do gigantov

Šejk Abdullah Bin Nasser Al-Thani, ktorý je majiteľom Malagy tvrdí, že Real Madrid a FC Barcelona si vyššie príjmy za televízne práva dohadujú rôznymi úplatkami a pri rozdeľovaní peňazí za TV prenosy vládne v Španielsku korupcia. Al-Thani sa nechal počuť, že celý prípad dá prešetriť a na záver dodal, že niektoré kluby majú na rováši aj daňové úniky. Podrobnosti tu.