Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.7.)

nedeľa, 8. júl 2012 14:14 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové špekulácie sú v plnom prúde. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie klebety, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Chelsea späť v súboji o Modriča
Do súboja o záložníka Tottenhamu Hotspur Luku Modriča sa opäť zapojila aj londýnska Chelsea, ktorá chcela tohto chorvátskeho reprezentanta získať aj uplynulé leto.  Ako je dobre známe, posledná medializovaná ponuka za Modriča bola tá z Realu Madrid vo výške 30 miliónov eur.

35 miliónov za Manciniho?
Ruský futbalový zväz podľa britských médií ponúkol Manchestru City 35 miliónov libier za trénera Roberta Manciniho, ktorý doviedol v uplynulej sezóny Citizens k ligovému titulu. Od konca Eura 2012 totiž ruská Zborná nemá trénera, no je takmer isté, že so svojou lukratívnou ponukou neuspeje ani na Etihad Stadium.

Arsenal ide po Jovetičovi
Vedenie Arsenalu sa už definitívne zmierilo s odchodom Robina Van Persieho a hľadá zaňho aspoň čiastočnú náhradu. Tou by mohol údajne byť Stefan Jovetič z talianskej Fiorentiny, s ponukou na ktorého nedávno neuspeli londýnski The Blues.

Lampard ostáva v Chelsea

Žijúca legenda Chelsea Frank Lampard vyvrátil mediálne špekulácie o jeho odchode z Chelsea a prehlásil, že s Modrými by chcel získať ešte veľa trofejí. O Lamparda sa totiž zaujímalo viacero celkov z Číny a americké Los Angeles Galaxy.

Guima v Žiline

Avizované sa stalo skutočnosťou. Slovenského majstra MŠK Žilina posilnil portugalský útočník Bruno Guima, ktorý prichádza z druhej portugalskej najvyššej súťaže a mal by zvýšiť konkurenciu v útoku žlto- zelených. V generálke na nový ročník Corgoň Ligy Guima v drese Šošonov aj skóroval, no nestačilo to a Žilinčania pred dobrou kulisou prehrali s poľským Bielsko- Biala 1-2.

Citizens chcú Martineza

Anglický šampión Manchester City by podľa informácii z anglických médií veľmi rád získal defenzívneho záložníka Athleticu Bilbao Javiho Martineza, o ktorého mala dávnejšie údajne záujem aj FC Barcelona.  City zaňho dokonca plánujú ponúknuť až 40 miliónov eur.

Keita do Číny

FC Barcelona sa plánovala pred budúcou sezónou posilniť, no po príchode Jordiho Albu prišla o spoľahlivého defenzívneho stredopoliara Seydoua Keitu, ktorý by sa mal na dva a pol roka upísať jednému z tímov čínskej najvyššej súťaže. Zaujímavosťou je, že Keita bol jeden z mála hráčov v barcelonskom tíme, ktorý patril k tým vyšším.

Deschamps v kontakte s FFF

Bývalý tréner Olympiqueu Marseille Didier Deschamps potvrdil, že v kontakte s francúzskom futbalovom federáciou (FFF) a rokuje s ňou o pozícii kouča národného tímu. Ako iste viete, toto miesto je voľné po abdikácii Loranta Blanca.

Tottenham blízko k Adebayorovi

Londýnsky Tottenham je blízko k angažovaniu Emmanuela Adebayora z Manchestru City, ktorý sa Kohútom osvedčil už v uplynulej sezóny, keď bol na White Hart Line na hosťovaní. Cena za tohto togského útočníka by mala byť 5 miliónov libier.

Terryho čaká v pondelok súd

Kapitána Chelsea FC Johna Terryho čaká v pondelok súd, na ktorom sa bude obhajovať z obvinení ohľadom rasizmu, ktoré na jeho osobu padli po minulosezónnom dueli The Blues s Queens Park Rangers, keď mal Terry rasisticky uraziť Antona Ferdinanda. JT- mu hrozí prinajhoršom pokuta, väzeniu sa s určitosťou vyhne.

Silva bude rozprávkovo zarábať

Novú 5-ročnú zmluvu v celkovej hodnote 52 miliónov libier plánuje cez leto podpísať vedenie Manchestru City so svojim klenotom zo zálohy Španielom Davidom Silvom.

Chelsea chce Mosesa

The Blues sú blízko k získaniu Victora Mosesa z Wiganu. Perspektívneho  21-ročného útočníka z Nigérie, ktorý hral aj za mládežnícke reprezentácie Anglicka, by mali priviesť na Stamford Bridge za 10 miliónov libier.

Van der Vaart na predaj?

Vedenie Tottenhamu je naklonené predaju Rafaela Van der Vaarta v prípade, že zaňho príde atraktívna ponuka. Aspoň to tvrdia dnešné denníky v Británii.