Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.7.)

sobota, 7. júl 2012 15:31 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Letné prestupové špekulácie sú v plnom prúde. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie klebety, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Nani zrejme predĺži
Portugalčan Nani sa rozhodol vyjednávať s Manchestrom United o predĺžení svojej zmluvy. Samotný hráč a aj klub sú totiž spokojní, preto nie je podľa Naniho Old Trafford opúšťať.

Kalou do Lille

Bývalý útočník Chelsea FC Salomon Kalou, ktorému skončila na Stamford Bridge zmluva, sa na štyri roky upísal francúzskemu LOSC Lille, ktoré nedávno predalo Londýnčanom svoju najväčšiu hviezdu Edena Hazarda.

Van Gaal k Holandsku

Novým trénerom Holandska sa po odstúpení Berta Van Marwijka stáva Luis Van Gaal, ktorý v minulosti pôsobil okrem iného aj v Bayerne Mníchov a FC Barcelona. Jeho úlohou by malo byť spraviť holandský futbal ofenzívnejším.

Touré si praje Van Persieho

Kolo Touré, ktorý pred pár rokmi prestúpil z Arsenalu do Manchestru City si želá, aby podobnú cestu absolvoval aj jeho dobrý kamarát Van Persie, ktorému po príchode do mužstva Gunners výrazne pomohol.

Sturridge na lane The Reds

FC Liverpool podľa britských médií chystá ponuku vo výške 10 miliónov libier na útočníka Chelsea FC Daniela Sturridgea. Je však otázne, či The Blues pustia svojho rýchlonohého útočníka, pretože v letnom prestupovom okne už prišli o útočníkov Drogbu a Kaloua.

Alba na OH

Jordi Alba, ktorého len pred pár dňami predstavila FC Barcelona ako svoju novú posilu, asi bude mať oveľa kratšiu dovolenku ako jeho kolegovia, pretože po namáhavých majstrovstvách Európy sa podľa posledných informácii ocitol aj v španielskej olympijskej nominácii. Zo známejších hráčov si okrem Albu v Londýne zahrajú aj Juan Mata, Oriol Romeu či David De Gea.

Hulkov prestup sa komplikuje

Prestup Brazílčana Hulka z FC Porto do Chelsea FC sa mal zrealizovať už dávno, no podľa posledných informácii sa celý transfer skomplikoval a je veľmi otázne, či sa vôbec zrealizuje.  Hulk sa predstaví aj na olympijskom turnaji v Londýne a najneskôr po OH by malo byť v celej veci definitívne jasno.

Portugalec v Žiline

MŠK Žilina by mala v dnešnom prípravnom zápase s poľským Bielsko-Biala podľa zákulisných informácii predstaviť novú posilu, ktorou by mal byť portugalský útočník. V tejto veci zatiaľ jasnejšie nie je, no ucelenejšie informácie vám prinesieme zajtra v našej pravidelnej rubrike.

Thiago Silva nikam neodchádzal

Brazílsky stopér Thiago Silva sa vyjadril po predĺžení zmluvy s AC Miláno, že ani nachvíľu nepomyslel na to, že by mal posilniť Paríž Saint Germain, ktorý zaňho núkal vyše 40 miliónov eur. 

Denilson v Sao Paulo

Ďalší Brazílčan Denílson, ktorý viacero sezón strávil v londýnskom Arsenale, bude v budúcej sezóne pôsobiť v brazílskom Sao Paulo, kde bude na ročnom hosťovaní.

J.S. Park možno do QPR

Vedenie anglického Queens Park Rangers sa očividne nebojí výziev a Manchestru United poslalo ponuku na stredopoliara Park Ji Sunga. „Námorníci“ núkajú za tohto bývalého kórejského reprezentanta 5 miliónov libier.

Capdevila na lane Kataláncov

Bývalý španielsky reprezentačný obranca Joan Capdevila, ktorému nevyšiel angažmán v Benfice Lisabon, by sa mal vrátiť do rodnej krajiny, kde sa o neho zaujíma klub z Barcelony. Nejde však o celosvetovo známe FC, ale o menej populárny Espanyol, ktorý by chcel posilniť kraj obrany práve Capdevilom.