Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.7.)

piatok, 6. júl 2012 18:36 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové špekulácie sú v plnom prúde. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie klebety, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Silva poprel odchod z Etihad Stadium
David Silva opätovne poprel všetky špekulácie, podľa ktorých by mal cez leto prestúpiť do Realu Madrid alebo FC Barcelona. Naopak plánuje s Citizens podpísať novú lukratívnu zmluvu.

Van Persie do Barcelony?

O ďalšom pôsobisku Robina Van Persieho stále nie je rozhodnuté a po medializovanom záujme Manchestru United, Manchestru City a Parížu Saint Germain sa do boja o tohto holandského kanoniera zapojilo aj trio FC Barcelona, Juventus Turín a AC Miláno. Spomína sa predovšetkým jeho spojitosť s Barcou, pretože Katalánci zháňajú hrotového útočníka s dobrou muškou a RvP všetky tieto kritériá spĺňa.

Vertonghen zrejme k Spurs

Belgický stopér Jan Vertonghen nakoniec predsa prestúpi na londýnsky White Hart Line. Opora Ajaxu, ktorej transfer do Tottenhamu sa naťahuje už dlhé týždne by mal už dnes večer dostaviť do Londýna, kde by mal s tímom Andrého Villasa Boasa podpísať zmluvu.

90 tisíc fanúšikov chce permanentku

V nemeckom Dortmunde musia riešiť milé problémy, pretože žiadosť o permanentku podalo podľa posledných informácii až 90 tisíc fanúšikov.  Háčik je len v tom, že Westalenstadion  alebo ak chcete Signal Iduna Park má kapacitu „len“ 80 720 miest, čiže minimálne 10 tisíc ľudí ostane po vypredaní permanentiek sklamaných.

Modrič na ceste do Realu

Britské médiá tvrdia, že Chorvát Luka Modrič by mal v najbližších dňoch prestúpiť z Tottenhamu Hotspur do Realu Madrid za približne 35 miliónov eur. Je však otázne, či ide o potvrdenú zákulisnú informáciu, ale je to len ďalšia mediálna kačica.

Veloso zrejme do Kyjeva

Portugalčan Miguel Veloso, ktorý sa v drese svojej krajiny výborne ukázal na práve skončenom európskom šampionáte pravdepodobne zmení dres, pretože  o jeho služby má eminentný záujem ukrajinské Dynamo Kyjev, kde pôsobí aj Andriy Ševčenko.

Sigurdsson do Tottenhamu

Londýnskym Kohútom sa podaril výborný nákup. Novým hráčom Tottenhamu sa totiž stal islandský Gylfi Sigurdsson, ktorý v uplynulom ročníku obliekal dres nováčika zo Swansea.

Alves a Luiz si na OH nezahrajú

Nepríjemná správa zasiahla obrancov FC Barcelona respektíve Chelsea Londýn Daniho Alvesa a Davida Luiza, ktorí si nezahrajú na tohtoročnej londýnskej Olympiáde.

Real vyhral najťažšiu ligu

Prezident Realu Madrid Florentino Perez sa vyjadril, že Biely Balet vyhral najťažšiu sezónu v histórii ligy. V uplynulej sezóne totiž nebola nadvláda Barcelony a Madridu taká výrazná ako po minulé roky, no v dobrom svetle sa ukázali aj Levante a Valencia. Obhajoba prvenstva však bude pre Pusinky istotne ťažšia ako samotný zisk titulu, pretože Barca bude chcieť svojmu najväčšiemu rivalovi ukázať, kto je Španielsku pánom.

Senica má šancu
Futbalisti FK Senica včera v rámci prvého predkola Európskej Ligy remizovali na pôde MTK Budapešť 1-1, pričom domáci ešte nepremenili pokutový kop. Pred domácou odvetou, ktorá je na programe budúci štvrtok, majú Záhoráci dobrú východiskovú pozíciu.

Lewandowski do Arsenalu?

Robert Lewandowski, ktorý je stále hráčom nemeckého majstra z Dortmundu, možno prestúpi do Premier League, kde sa o jeho služby zaujíma londýnsky Arsenal. Kanonieri sa totiž zmierili s odchodom Robina Van Persieho a obzerajú sa po posilách do útoku.

Sturridge možno nepôjde na OH

Útočník londýnskej Chelsea Daniel Sturridge možno príde o Olympijské hry, pretože ho postihla nepríjemná meningitída a jeho štart na domáce OH je reálne ohrozený.

Capello možno k Rusom

Taliansky kormidelník Fabio Capello sa možno stane novým trénerom ruskej reprezentácie, pretože toto miesto je po odchode Dicka Advocaata po neúspešných ME 2012, voľné.

Forlán zrejme odíde

Diego Forlán, ktorý v minulej sezóne prestúpil z Atlética Madrid do Interu Miláno pravdepodobne milánske San Siro opustí, nakoľko sa o jeho služby zaujíma viacero juhoamerických tímov. Forlán toho navyše od svojho príchodu do Milána veľa neodohral a odísť mal už v zimnom prestupovom termíne, no nevyšlo to.

Heinze možno do Bologne

Ostrieľaný argentínsky obranca Gabriel Heinze pravdepodobne zmení nasledujúcich dňoch dres.  Z talianskeho AS Rím má totiž namierené do menej známej Bologne, ktorá by mala byť jeho posledných európskym angažmánom.

Moutinho na lane United

Alex Ferguson láka do Manchestru portugalského záložníka Joaa Moutinha. Podľa denníku Times sú Červení Diabli ochotní ponúknuť za reprezentanta Selecao až 20 miliónov libier.

Wenger chce Tioteho

Arséne Wenger sa zaujíma o služby Cheicka Tiotého z Newcastlu United. Straky však zaňho požadujú až 20 miliónov libier, čo sa zdá Gunners priveľa.