Main Content

Ryan Suter a Zach Parise podpísaní Minnesotou Wild

piatok, 6. júl 2012 08:55 | Autor: Dávid Lech

Ryan Suter a Zach Parise podpísaní Minnesotou Wild
Ryan Suter a Zach Parise podpísaní Minnesotou Wild | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Dvaja americkí reprezentanti, útočník Zach Parise a obranca Ryan Suter, sa upísali zatiaľ na trhu nevýraznej Minnesote Wild. K podpisu došlo včera vo večerných hodinách.

Ryan Suter sa pre zámorské média vyjadril, že by sa rád stretol v jednom tíme so Zachom Pariseom, títo dvaja hokejisti sa poznajú už množstvo rokov, odskákali si toho veľa spoločne, prešli spolu všetky mládežnícke kategórie a ich cesty sa rozišli až po drafte 2003.

Suterovým snom bolo stretnúť sa v klube Minnesota Wild. Sen sa mu splnil. Obaja hráči podpísali s „divochmi“ 13-ročné kontrakty v hodnote 98 miliónov dolárov. Každoročne sa tak bude z platového stropu Wild odratávať 7,538 miliónov USD za Sutera a rovnaká suma sa bude odratávať aj za bývalého útočníka New Jersey Devils.

Zach Parise bol draftovaný v roku 2003 klubom New Jersey Devils. „Diabli“ si ho vybrali z celkového 17. miesta v prvom kole.

Obaja hráči odohrali vo svojich kluboch 7 sezón. Nastúpili v sezóne 2005/2006. Zach Parise odohral v drese New Jersey 502 zápasov s bilanciou 194 gólov a 216 asistencií. Na svojom konte má 410 bodov. V tejto sezóne plnil funkciu kapitána. Svoj tím doviedol až do finále Stanley Cupu, tam však New Jersey podľahlo rozbehnutým „kráľom“ z Los Angeles. Zach Parise sa so svojím jediným zamestnávateľom nedokázal dohodnúť na zmluve a hoci o neho prejavili záujem aj atraktívnejšie kluby ako je Minnesota (Pittsburgh Penguins) upísal sa práve tomuto klubu.

Ryan Suter prešiel taktiež draftom 2003. Zatiaľ čo Parise putoval do Východnej konferencie, tohto beka si vybral Nashville Predators zo Západnej konferencie. Suter bol prvou voľbou „Preds,“ ktorí si ho vybrali zo siedmeho miesta celkovo.

Suter začal pravidelne hrávať v NHL po výluke v roku 2005. Na svojom konte má 542 štartov v NHL. 38 krát vsietil gól a na ďalších 200 asistoval. Aj vďaka 238 kanadským bodom v 542 zápasoch sa radí medzi ofenzívnejších obrancov. Dokáže však zastávať aj defenzívne úlohy. Je to kvalitný bek, ktorý môže svojmu tímu pomôcť na oboch stranách klziska. Suter počas júla odmietol dve ponuky Detroitu Red Wings v dĺžke 12 rokov – 80 miliónov USD a 12 rokov v hodnote 90 miliónov dolárov.

Títo 27-roční hráči výrazne posilnili Minnesotu Wild, tá sa na súpiske zdá oveľa kvalitnejšou a môže byť taktiež atraktívnejšia pre ďalší príchod posíl. Hlavnou tvárou klubu tak už nebude len fínsky center Mikko Koivu, ale priradia sa k nemu aj ďalší dvaja hokejisti enormných kvalít.