Main Content

Čech Jiří Hudler prvýkrát v kariére mení pôsobisko

streda, 4. júl 2012 12:44 | Autor: Dávid Lech

Čech Jiří Hudler prvýkrát v kariére mení pôsobisko
Čech Jiří Hudler prvýkrát v kariére mení pôsobisko | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Český hokejový útočník hrajúci na pozícii ľavého krídla prvýkrát v kariére mení dres v rámci NHL. Stal sa novou posilou Calgary Flames, zastupiteľstvo Calgary s ním dnes podpísalo kontrakt ako s voľným hráčom.

28-ročný útočník strávil „nazrel“ do zostavy Detroitu hneď po tom, čo bol draftovaný (2002, 1. voľba Detroitu z celkového 58. miesta). V sezóne 2003/2004 odohral za mužstvo Detroitu 12 zápasov v ktorých si pripísal 3 kanadské body za jeden gól a dve asistencie. Ročníky 2003/2004, 2004/2005 a 2005/2006 však strávil predovšetkým na farme v AHL v mužstve Grand Rapids, kde momentálne pôsobí slovenský útočník Tomáš Tatár.

Po vydarenom ročníku 05/06 na detroitskej farme v AHL (76 zápasov, 96 bodov /36+60/) sa stal stálym členom prvého tímu Detroitu Red Wings. Od sezóny 2006/2007 až do súčasnosti pôsobil len v drese „červených krídel.“ Počas tohto obdobia však mal prestávku. V lete 2009 sa rozhodol okúsiť KHL. Podpísal kontrakt s Dynamom Moskva, po roku sa však vrátil späť do NHL.

1. júla mu končila zmluva s organizáciou Red Wings. On však odmietol ponuku nového kontraktu s tým, že by si rád prezrel ponuky iných tímov. Hudler podpísal štvorročný kontrakt s Calgary Flames, ktorý mu zaručuje mzdu 16 milónov USD. Calgary sa o získanie rodáka z Olomouca veľmi usilovalo. Po podpise zmluvy neskrýval nadšenie ani generálny manažér Jay Feaster: „Jiří Hudler je talentovaný útočník. Je to jeden z najlepších strelcov v lige pri rovnomernom počte hráčov na ľade, naviac sa vyznačuje veľkou úspešnosťou streľby. Dokáže pripraviť šance pre svojich spoluhráčov, našej ofenzíve dodá kvalitu. Sme šťastní, že sa nám ho podarilo získať,“ povedal v oficiálnom prehlásení.

V mužstve sa stretne s dvoma krajanmi a to Romanom Horákom a Romanom Červenkom, ktorý sa „plameňom“ upísal taktiež tento rok. Trio Čechov by v Calgary mohol doplniť česká hrajúca legenda Jaromír Jágr o jeho služby má vraj organizácia Calgary veľký záujem.