Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.7.).

utorok, 3. júl 2012 19:10 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.7.).
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (3.7.). | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Jágr prestal údajne rokovať s Philadelphiou Flyers
Zámorím prebehlo niekoľko „kačíc“ ohľadom angažmánu Jaromíra Jágra. Jednou z nich je aj informácia o tom, že Jágr prestal rokovať s Philadelphiou resp. rokovanie o novej zmluve sa prerušilo.

Pridrahý Jágr

Ďalšia z neoverených informácií je, že český krídelník Jaromír Jágr žiada od tímov NHL, aby mu ponúkli jednoročný kontrakt v hodnote 4 milióny amerických dolárov, takúto sumu mu však nechce ponúknuť nikto.

Filip Kuba v Ottawe skončil

Český hokejový obranca ukončil pôsobenie v Ottawe Senators. Ako voľný hráč podpísal dvojročný kontrakt s Floridou Panthers. Ročne bude poberať 4 milióny dolárov. Kuba tvoril minulý ročník obranný pár s úradujúcim víťazom Norrisovej trofeje Erikom Karlssonom.

Výmena Ottawa – Columbus

Ottawa Senators sa rozhodla vystužiť obranné rady po odchode Filipa Kubu defenzívnym obrancom Marcom Methotom z Columbusu Blue Jackets. Ten odohral vo svojej kariére 275 zápasov. Opačným smerom putuje „zlý muž“ Nick Foligno. Foligno má na svojom konte 351 štartov v NHL.

Ottawa podpísala Guillaumea Latendressea

Senátori boli veľmi aktívnym tímom po otvorení trhu s voľnými hráčmi. Po tom, čo získali obrancu Methota a museli obetovať útočníka Foligna, podpísali kontrakt s 25-ročným kanadským útočníkom Guillaumem Latendresseom, ktorý v NHL pôsobil v drese Montrealu Canadiens a Minnesoty Wild. Latendresse podpísal jednoročný kontrakt na 1,2 milióna USD. Za sebou má však už množstvo zranení ako otras mozgu či poranené triesla.

Detroit sa posilnil o dvoch útočníkov

Do Detroitu prichádzajú dvaja útočníci Jordin Tootoo a Mikael Samuelsson. Jordin Tootoo je kvalitné pravé krídlo, ktoré si svedomito plní defenzívne povinnosti. Mikael Samuelsson v Detroite už pôsobil 4 roky. Po sezóne 2008/2009 v ktorej získal Stanley Cup však odišiel.

Vo Floride sa objaví ďalší bitkár

George Parros sa bude sťahovať. Z Anaheimu odchádza do slnečnej Floridy, kde sa bude deliť o svoje povinnosti s Krysom Barchom. Obaja majú totiž vo svojich tímoch chrániť najväčšie hviezdy tímu a bitkami pobaviť divákov.

P.A. Parenteau mení klubové príslušenstvo

Krídelník hrajúci posledné dva roky v New York Islanders odchádza z Východnej konferencie. Najbližšiu sezónu sa predstaví v drese „lavín.“ Colorado Avalanche sa totižto už dlhší čas snažilo o angažovanie tohto 29-ročného Kanaďana. P. A. Parenteau nikdy nepatril medzi najväčšie hviezdy, bol dokonca draftovaný z celkového 264. miesta. Posledné dve sezóny sa však prezentoval výbornými výkonmi, čo si všimli predstavitelia Colorada. Je to hráč schopný nastrieľať 20-25 gólov za sezónu.

Sami Salo zakotví v Tampe Bay

37-ročný fínsky bek podpísal kontrakt s Tampou Bay Lightning. Tá sa snaží po nepodarenej sezóne zvýšiť kvalitu svojej obrany. Podarilo sa jej priviesť do tímu mladého brankára Andersa Lindbäcka z Nashvillu Predators. Teraz sa posilnili o skúseného zadáka, ktorý má na svojom konte 761 zápasov v základnej časti a rovných 100 pridal v play-off. Je to obranca s veľmi tvrdou strelou a výborne mu ide aj bránenie.

Chris Mason sa vracia do Nashvillu

Po 4 sezónach sa brankár Chris Mason, ktorý pôsobil v poslednom ročníku vo Winnipegu Jets vracia do klubu, kde začal svoju kariéru. Po odchode mladého Andersa Lindbäcka Nashville potreboval zaplátať dieru na brankárskom poste. Podarilo sa to im vďaka angažovaniu tohto skúseného a spoľahlivého brankára, ktorý má za sebou 306 zápasov v NHL. Masonovi sa podarilo vytlačiť z brány taktiež českého gólmana Tomáša Vokouna.

Winnipeg si neudržal práva na Jonasa Gustavssona

Winnipeg Jets pred otvorením trhu s voľnými hráčmi získal z Toronta Maple Leafs práva na brankára Jonasa Gustavssona. So švédskym brankárom sa však do 1. júla nedohodli na zmluve, čo využil manažment Detroitu a predložilo 27-ročnému brankárovi zmluvu, ktorá sa nedala odmietnuť...

Johan Hedberg meniť pôsobisko nebude

Johan Hedberg zvažoval viacero ponúk od mužstiev NHL. Nakoniec sa však rozhodol pre svojho súčasného zamestnávateľa a s New Jersey Devils podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 2,8 milióna USD.

Jiří Hudler s céčkom na hrudi

Česky hokejista sa síce nestane kapitánom tímu, no po ľade sa bude preháňať s céčkom na drese. Upísal sa „plameňom“ z Calgary. Horiace „céčko“ bude na svojom drese nosiť 4 roky. Počas nich obdrží 16 miliónov dolárov.

Výmena Buffalo Sabres – Dallas Stars

Buffalo Sabres sa zrieklo služieb centra Dereka Roya, ten smeruje do Dallasu Stars. Opačným smerom putuje nekompromisný Steve Ott a obranca Adam Pardy. Dallas Stars sa výrazne posilňuje po tom, čo im tohtoročné play-off uniklo len o pár bodov.

Olli Jokinen „tryskáčom“

Fínsky reprezentačný útočník odchádza z Calgary Flames. Ako voľný hráč podpísal kontrakt s tímom z Winnipegu Jets. Pre Jokinena to bude už siedme pôsobisko v NHL. Predtým pôsobil v Los Angeles, New Yorku Islanders, Floride, Phoenixe, Calgary a New Yorku Rangers.

Bryce Salvador ostáva „diablom“

Bryce Salvador sa stal 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. Z ponúk, ktoré obdržal sa však nakoniec rozhodol pre New Jersey Devils. Práve Salvador bol jednou z najdôležitejších hráčov tímu New Jersey, ktorí to v sezóne 2011/2012 dotiahli až do finále Stanley Cupu.

Methot Ottawe nestačí

Ottawa sa posilnila okrem obrancu Mike Methota aj o ďalšieho zadáka a to Mike Lundina, ktorý bol kmeňovým hráčom Minnesoty Wild.

Ryan Suter si dáva načas

Ryan Suter sa so svojím novým angažmánom nikam neponáhľa. Predstúpil pred média a povedal: Mám množstvo telefonátov, odpovedám metodicky, jeden po druhom, ale nejaký čas to potrvá. Nikam sa neponáhľame.“

Anaheim Ducks sa posilnilo v obrane

Po odchode Ľubomíra Višňovského ostala v defenzíve Anaheimu diera. Zaplátať sa to vedenie „káčerov“ snaží podpisom Sheldona Souraya (3 roky, 11 miliónov USD) a Bryana Allena (3 roky, 10,5 milióna USD).

Švajčiar Brunner do Detroitu

Detroit Red Wings podpísal zmluvu so švajčiarskym reprezentantom Damienom Brunnerom. Naposledy pôsobil vo švajčiarskej lige v mužstve Zugu.

Radulov sa vracia do KHL

Po 9 zápasoch v NHL odchádza Rus Alexander Radulov naspäť do KHL. Podpísal štvorročný kontrakt s CSKA Moskva.

Toronto podpisovalo zmluvy

Toronto podpísalo zmluvy s týmito hráčmi: Jay McClement, Matt Frattin, Ryan Hamilton, Jussi Rynnäs, Mike Kostka.

Raffi Torres bude „sedieť“ menej

Gary Bettman odpustil Raffimu Torresovi „stopku“ na 25 zápasov – po novom platí pre Torresa „stopka“ na 21 zápasov. 13 zápasov si už stihol odsedieť. Raffi Torres v play-off 2012 likvidačne „zostrelil“ Mariána Hossu.