Main Content

NHL: Toronto zbrojí v ofenzíve!

pondelok, 25. jún 2012 12:03 | Autor: Dávid Lech

NHL: Toronto zbrojí v ofenzíve!
NHL: Toronto zbrojí v ofenzíve! | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Generálny manažér Toronta Maple Leafs Brian Burke napodobuje vlaňajší rok a opäť sa snaží do tímu priviesť nové akvizície do útoku. Dnes v noci sa dohodol na prestupe krídelníka Jamesa van Riemsdyka so svojím profesijným kolegom z Philadelphie Paulom Holmgrenom.

23-ročné ľavé americké krídlo James van Riemsdyk bol prvou voľbou Philadelphie v drafte roku 2007, ktorá ho draftovala z celkového druhého miesta. Van Riemsdyk stihol odohrať túto sezónu len 43 zápasov v ktorých si pripísal 24 bodov za 11 gólov a 13 asistencií. Polovicu ročníka 2011/2012 vynechal kvôli otrasu mozgu a zlomenine nohy, ktorú si privodil 2. marca v zápase s New Yorkom Islanders, keď mu strela z hokejky slovenského obrancu Milana Jurčinu spôsobila nepríjemné zranenie. Zranenie ho vyradilo až do konca sezóny a do zápasového tempa nastúpil až v play-off v ktorom odohral 7 zápasov a pripísal si na svoje konto dva  kanadské bod za gól a asistenciu.

Ako protihodnota sa do Philadelphie sťahuje o rok mladší obranca Luke Scheen. Ten bol taktiež prvou voľbou Toronta v drafte 2007, celkovo z 5. miesta. V drese Toronta stihol odohrať počas štyroch sezón 310 zápasov. Na svoje konto si pripísal 75 bodov za 14 gólov a 61 asistencií, na svojom konte má 23 mínusových bodov, čo nie je práve najlepšia bilancia. Treba však podotknúť, že Torontu sa dlhodobo nedarí dôjsť do play-off a mužstvo je v prestavbe. Podobne ako včera Jordan Staal bude hrať aj Luke Scheen so svojím bratom Braydenom v jednom klube. Brayden Scheen  je 20-ročný center hrajúci taktiež v mužstve „letcov.“

Od budúcej sezóny začne platiť van Riemsdykovi nová zmluva, ktorú podpísal v závere tejto sezóny. Zmluvu podpísal James na nasledujúcich šesť rokov v hodnote 25,5 milióna amerických dolárov.

Luke Scheen podpísal v septembri 2011 5-ročnú zmluvu v celkovej hodnote 18 miliónov USD.

Philadelphia sa zrejme snaží zaplátať dieru po obrancovi Chrisovi Prongerovi, ktorého štart v ďalšej sezóne je naďalej otázny. Chris Pronger si v decembrovom zápase privodil otras mozgu a jeho následky naďalej pretrvávajú.