Main Content

Zaujímavé hráčske výmeny počas jubilejného 50. draftu 2012

nedeľa, 24. jún 2012 11:20 | Autor: Dávid Lech

Zaujímavé hráčske výmeny počas jubilejného 50. draftu 2012
Zaujímavé hráčske výmeny počas jubilejného 50. draftu 2012 | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Ako to už býva zvykom, počas draftu sa „upieklo“ viacero zaujímavých prestupov. Tu sa dočítate o tých najzaujímavejších trejdoch.

* Do Washingtonu sa z Dallasu sťahuje 32-ročný center Mike Ribeiro. „Hviezdy“ získali Codyho Eakina a voľbu v 2. kole tohtoročného draftu.

* Tampa Bay získala do svojich radov brankára Andersa Lindbäcka, útočníka Kylea Wilsona a voľbu v 7. kole draftu 2012. Opačným smerom putovali do Nashivllu brankár Sebastian Caron, voľba v 2. kole draftu 2012 a 3. kole 2013.

* Buffalo získalo voľbu v 1. kole draftu 2012, Calgary zinkasovalo voľbu v 1. a 2. kole draftu 2012.

* Islanders získali obrancu Ľubomíra Višňovského*, Anaheim dostal ako protihodnotu voľbu v druhom kole draftu 2013.

Ľubomír Višňovský sa vyjadril pre slovenské média, že jeho prestup do New Yorku Islanders nie je definitívny. Zvažuje totižto ponuku z KHL a momentálne si necháva mesiac čas na rozhodnutie, kam sa bude jeho hokejová kariéra uberať a kde strávi najbližšiu sezónu či za morom, alebo v Kontinentálnej hokejovej lige.


* 23-ročný Kanaďan Jordan Staal sa sťahuje do Caroliny Hurricanes  v ktorej sa stretne so svojimi dvoma bratmi – s najstarším bratom Ericom a najmladším Jaredom. Tretí brat Jordana Marc hraje za New York Rangers. Viac informácií tu.

* Phoenix vystužil svoju defenzívu bekom Zbyněkom Michálkom, ktorý sa do Phoenixu vracia po dvojročnom pôsobení v Pittsburghu. Tento 29-ročný zadák pôsobil vo Phoenixe 5 sezón a po sezóne 2009/2010 zmenil phoenixský dres za pittsburghský, v ktorom odohral 135 zápasov a ukázal sa vo veľmi dobrom svetle, napriek tomu sa musel z Pittsburghu porúčať a vracia sa do Arizony. Pittsburgh tak po výmene Jordana Staala a Zbyněka Michálka ušetril miesto pod platovým stropom, uvidíme ako ho zužitkujú.  Kojoti obetovali za českého beka a jedného z najlepších špecialistov na blokovanie striel obrancu Harrisona Ruoppa, brankára Marca Cheverieho a voľbu v 3. kole draftu 2012.

* Ruský hokejový brankár Sergej Bobrovsky po dvojročnom pôsobení vo Philadelphii Flyers mení dres a stal sa súčasťou trejdu medzi „letcami“ a „modrokabátnikmi“ z Columbusu. Viac informácií tu.