Main Content

Bobrovsky sa sťahuje z Philadelphie do Columbusu!

nedeľa, 24. jún 2012 11:03 | Autor: Dávid Lech

Bobrovsky sa sťahuje z Philadelphie do Columbusu!
Bobrovsky sa sťahuje z Philadelphie do Columbusu! | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Ruský hokejový brankár Sergej Bobrovsky po dvojročnom pôsobení vo Philadelphii Flyers mení dres a stal sa súčasťou trejdu medzi „letcami“ a „modrokabátnikmi“ z Columbusu.

23-ročný rodák z Nižnekamska nikdy nebol draftovaný. V roku 2010 podpísal ako voľný hráč zmluvu s Philadelphiou Flyers. Počas dvoch sezón (2010/2011, 2011/2012) odchytal v drese „oranžových“ 83 zápasov a pripísal si na svoje konto 42 víťazstiev. Jeho percentuálna úspešnosť sa zastavila na čísle 90,94% a priemerne inkasoval 2,73 gólu za zápas. Štatisticky nepatril medzi najlepších brankárov, no napriek patrí medzi najperspektívnejších mladých gólmanov ligy.

V tejto sezóne nastúpil do 29 zápasov, oproti svojej prvej sezóne (54 zápasov), jeho číslo v počte štartov klesol, pretože pred sezónou generálny manažér Flyers priviedol do tímu Bobrovskeho krajana Ilyu Bryzgalova, ktorý si vybojoval post jednotky a vzhľadom k jeho 10 miliónovému platu (cap hit 5,7 milióna USD) bol nasadzovaný do zápasov častejšie. Bryzgalov si svoju líderskú pozíciu v bránkovisku Flyers upevnil v tohtoročnom play-off a vedenie Philadelphie sa rozhodlo pustiť jedného z ruských brankárov k vode.

Bobrovsky sa sťahuje do Columbusu výmenou za tri výbery v drafte – Philadelphia získala tohtoročnú voľbu číslo 45 a 117 a 4. kolo výberu v budúcoročnom kole draftu.



V Columbuse bude taktiež musieť bojovať o post jednotky so Stevom Masonom. Tento 24-ročný gólman získal v ročníku 2008/2009 Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny, keď ohromil hokejovú verejnosť desiatimi shutoutami v sezóne. Po svojej prvej sezóne však upadol do priemeru a doteraz sa mu nepodarilo potvrdiť jeho skvelé výkony z nováčikovskej sezóny, keď svoj tím doviedol k 33 víťazstvám.

Bude veľmi zaujímavé sledovať súboj o post jednotky v Columbuse. Obaja brankári podávajú nevyrovnané výkony, no napriek tomu si myslím, že sa jednotkou stane Sergej Bobrovsky, ktorý má menej skúseností, no je kvalitnejším brankárom, zatiaľ čo Kanaďan S. Mason nedokázal nadviazať na úspešnú sezónu, v ktorej získal Calder Trophy, a patrí medzi priemerných brankárov ligy.