Main Content

Barcelona podpísala zmluvu so 6-ročným talentom z Brazílie

pondelok, 18. jún 2012 12:02 | Autor: Jakub Vaverka

Barcelona podpísala zmluvu so 6-ročným talentom z Brazílie
Barcelona podpísala zmluvu so 6-ročným talentom z Brazílie | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

To, že FC Barcelona myslí na budúcnosť a má výbornú mládežnícku základňu je známe po celom svete. No Kataláncom sa v týchto dňoch podaril doslova husársky kúsok - podpísali zmluvu s len šesťročným Brazílčanom Arthurom Mianim.

Zatiaľ čo talentovaný Arthur má už takmer vyriešenú svoju budúcnosť, jeho rovesníci sa len učia písať a čítať.

Miani sa už čoskoro presunie z rodnej Brazílie do barcelonskej internátnej futbalovej školy La Masia. Nepôjde však do úplne nového prostredia, pretože sa tu už v máji objavil, aby predviedol svoje umenie.

„Je to obrovská pocta. Hral proti deťom, ktoré nikdy predtým vo svojom živote nevidel. Som veľmi šťastný! Môjho syna si vyhliadol jeden z najlepších tímov na svete,“ hovorí nadšený otec Adilson Miani pre brazílsky denník Globoesporter.

Z mladého Arthura, ktorý má prakticky ešte celý život pred sebou, môže v budúcnosti vyrásť veľká hviezda svetového futbalu, podobne ako sa to v La Masii podarilo Messimu, Xavimu či Iniestovi.

„Ešte nám nepovedali bližšie informácie, ako napríklad, či nám budú pomáhať s nákladmi, ale my už premýšľame o tom, ako to všetko zvládneme,“ priznáva hrdý otec.

Adilson Miani si uvedomuje, že malého chlapca nemôžu pustiť do Barcelony samého. „Má len šesť rokov, nemôže ísť sám.  Ja momentálne túto krajinu opustiť nemôžem, ale Arthurova mama tam s ním pravdepodobne pôjde,“ dodáva.