Main Content

VIDEO DŇA: Tomáš Jurčo - to najlepšie od veľkej nádeje slovenského hokeja

piatok, 15. jún 2012 11:46 | Autor: Martin Gregor

VIDEO DŇA: Tomáš Jurčo - to najlepšie od veľkej nádeje slovenského hokeja
VIDEO DŇA: Tomáš Jurčo - to najlepšie od veľkej nádeje slovenského hokeja | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, youtube.com

Jedna z najväčších nádeji slovenského hokeja Tomáš Jurčo (19) má za sebou poslednú juniorskú sezónu v kariére. Od sezóny 2009/10 pôsobil hráč draftovaný Detroitom Red Wings (z 35. pozície) v klube Saint John Sea Dogs v QMJHL, v ktorom patril k lídrom tímu.

Dokopy nazbieral Tomáš za Sea Dogs 239 bodov v 228 zápasoch. Najvydarenejšia bola z jeho pohľadu najmä uplynulá sezóna, v ktorej dokázal, že dozrel na profesionálneho hokejistu. V základnej časti si na konto pripísal 68 bodov v 48 stretnutiach a vo skvelých výkonoch pokračoval aj v play-off – 16 zápasov mu stačilo na krásnych 29 bodov.

Budúcnosť Tomáša Jurča je zatiaľ neistá, nakoľko momentálne Detroit Red Wings rokuje s jeho agentom o novej zmluve, ktorej podpis komplikujú pravidlá prestupových dohôd medzi Slovenskom a NHL. Verme, že sa čoskoro všetko vyrieši a Tomáš bude mať už v budúcej sezóne príležitosť zabojovať o miesto v prvom tíme Červených Krídiel.

Pozrite si nové vynikajúce video, ktoré dokumentuje najvydarenejšie okamihy doterajšej juniorskej kariéry 19-ročného rodáka z Košíc.