Main Content

Dennis Rodman dostal podmienku za dlhy na výživnom

streda, 30. máj 2012 08:30 | Autor: TASR

Jeden z najvýstrednejších basketbalistov svetovej histórie Dennis Rodman, ktorý ani po konci úspešnej kariéry nezostáva nič dlžný svojej povesti, musí odpracovať 104 hodín verejnoprospešných prác a od súdu v Orange County dostal trojročnú podmienku za nezaplatenie výživného na deti.

Päťdesiatjedenročný excentrik vlani viackrát nezaplatil výživné. Komisár súdu v Orange County Barry Michaelson mu odporučil, aby pri verejnoprospešných prácach využil svoje zručnosti.

Rodman pred súdom tvrdil, že je "na mizine" a nemôže si dovoliť spätne splatiť výživné pre svoje dve deti. Podľa exmanželky Michelle má basketbalista "sekeru" vo výške viac ako 800-tisíc dolárov.

Rodman by mal platiť 50-tisíc dolárov mesačne na deti, jeho obhajca však pred súdom tvrdil, že táto suma je neoprávnená a založená na smiešnych odhadoch exmanželkinho právnika, keďže nezodpovedá súčasným príjmom jeho mandanta. Rodmanovi hrozilo aj 20 dní za mrežami.

Bývalý skvelý krídelník patril v 90. rokoch k najlepšie brániacim hráčom v NBA, ktorú v tímoch Detroit Pistons (2x) a Chicago Bulls (3x) vyhral dovedna päťkrát. Dvakrát sa stal najlepším obrancom v lige a sedemkrát ovládol štatistiku najlepšie doskakujúcich hráčov v tejto súťaži.

Omnoho známejší ako pod košmi bol však mimo palubovky, kde ho sprevádzali početné škandály v nočných kluboch či opletačky s políciou. Po skončení kariéry bojoval okrem iného s drogami a alkoholom, ktorému údajne holduje dodnes. V súčasnosti žije na Floride.

© WEBNOVINY