Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (27.5.)

nedeľa, 27. máj 2012 12:21 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (27.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (27.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Vedenie The Blues sa naďalej snaží získať z Ajaxu Amsterdam pravého obrancu Gregoryho van der Wiela, za ktorého núkajú holandskému veľkoklubu 8 miliónov libier.

CHESLEA: Podľa americkej športovej stanice ESPN ostane v budúcej sezóne hlavným trénerom Chelsea Roberto Di Matteo. Abramovič sa mu tak chce odvďačiť za to, že Talian ako prvý doviedol “The Blues” k historickému triumfu v Lige majstrov. Pokiaľ sa tak napokon nestane Di Matteo by údajne mohol trénovať Aston Villu, ktorá odvolala Alexa McLeisha.

ARSENAL: Pokiaľ sa Arsenalu nepodarí dohodnúť s Robinom Van Persiem na predĺžení kontraktu podľa britských médií je naďalej najvážnejším kandidátom na jeho kúpu konkurenčný Manchester City. Citizens sú totiž schopní naplniť platové očakávania Holanďana a zároveň ponúknuť Gunners atraktívnu čiastku peňazí ako odstupné.

ARSENAL: Nicklas Bendtner nechce pred Euro 2012 riešiť otázku svojej budúcnosti na klubovej úrovni a chce sa plne sústrediť na reprezentačné povinnosti v dánskom národnom tíme. Útočník, ktorý je známy najmä svojou prehnanou seba chválou (kedysi tvrdil, že je najlepší útočník na svete) však už dopredu avizoval, že v Arsenale pokračovať určite nebude.

MANCHESTER UNITED: Mladučký brazílsky obranca Red Devils Fábio da Silva sa v sezóne 2011/2012 nedokázal výraznejšie presadiť v zostave Alexa Fergusona a preto sa očakáva, že v budúcom ročníku pôjde na ročné hosťovanie. Hovorí sa najmä o pôsobení v Queens Park Rangers či Benfice Lisabon. 

MANCHESTER UNITED: Podľa denníku Sunday Mirror existuje možnosť, že Pep Guardiola v najbližších rokoch nahradí na lavičke Manchestru United Sira Alexa Fergusona a to hneď po tom, ako sa Škót pôsobiaci na Old Trafford už viac než 25 rokov rozhodne ukončiť svoju mimoriadne úspešnú trénerku kariéru.

LIVERPOOL: Alberto Aquilani, ktorý je naďalej kmeňovým hráčom Liverpoolu sa na Anfield Road pred novým ročníkom zrejme nevráti. Taliansky stredopoliar hosťoval v uplynulej sezóne v AC Miláno, teraz sa očakáva jeho trvalý prestup do Fiorentiny.

EVERTON:
V budúcej sezóne Premier League možno opäť uvidíme na časť sezóny obliekať dres Evertonu Landona Donovana. Ten priznal, že opäť túži využiť prestávku v americkej MLS na to, aby si zahral za obľúbených Toffees.