Main Content

Elitná zostava jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk

sobota, 26. máj 2012 13:22 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Skončila sa Corgoň liga a nadišiel čas hodnotenia. Počas celej jarnej časti sme vám prinášali ideálne jedenástky kola a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie. Prinášame vám ideálnu jedenástku jarnej časti Corgoň ligy.

Konečné čísla

Počas 15 jarných kôl sme vybrali aspoň raz až 104 futbalistov. Zastúpenie malo každé mužstvo. Najviac zastúpených hráčov mal Slovan (13), ale najviac nominácií do ideálnej jedenástky dostali hráči Žiliny (25). Najviac individuálnych nominácií dostal Trnavčan Miroslav Karhan (6).


Poznámka:

Pri výbere do elitnej zostavy sezóny rozhodoval väčší počet nominácií počas jarnej časti. Pri rovnakom počte rozhodoval pri brankároch nižší priemer inkasovaných gólov na zápas. Pri obrancoch rozhodoval post v obrane, minutáž, strelené góly a celková dôležitosť pre tím. Pri útočníkoch rozhodol pri takmer totožnej minutáži všetkých, najväčší počet strelených gólov v jarnej časti.

Brankár

Martin Krnáč (Žilina, 3 nominácie) – Brankárska opora pomohla Žiline výrazne na ceste za titulom. Nebyť jeho zákrokov hlavne v kľúčových momentoch sezóny Žilina by určite titul nezískala. Počas jarnej časti dostal iba 8 gólov, čo predstavuje priemer 0,53 inkasovaného gólu na zápas. Aj to iba potvrdzuje, že má lepšie čísla, ako doterajšia jasná jednotka Martin Dúbravka, ktorý nemohol chytať pre zranenie.

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín, 3)
– Jeden z väčšieho množstva objavov Trenčína po jeho návrate do najvyššej súťaže. Jeho skvelé výkony buď na pravej strane obrany, alebo v jej strede, neušli pozornosti ani reprezentačných trénerov, pretože je aktuálne v jej širšom kádri. Má na slovenského obrancu nadpriemernú rozohrávku a pri ofenzívnych štandardných situáciách dobrý výber miesta. Bol najlepšie strieľajúcim defenzívnym hráčom súťaže (5 gólov/2 na jar).

Jiří Kladrubský (Slovan, 3) – Český futbalista potvrdil svoju univerzálnosť. Prvú našu nomináciu si vyslúžil na defenzívny stredopoliar, tretiu ako stopér a druhú, keď hral po polčase na oboch postoch. Aj to potvrdzuje, že mu tréner Weiss často menil pozíciu aj v zápasoch. Hral jednoducho tam, kde ho práve potreboval. Jarnú časť dohrával ako kapitán Slovana a aj to iba potvrdzuje, akú si v mužstve za necelý rok vydobyl pozíciu.

Jozef Piaček (Žilina, 3) – Jediný žilinský stopér, ktorý odtiahol celú sezónu. Popri ňom sa vystriedalo veľa hráčov, ale on mal vždy svoje miesto pevné. Počas jarnej časti zvýšil svoju výkonnosť, čo mu prinieslo po 1,5 roku opätovnú nomináciu do širšieho kádra reprezentácie. Nepomáhal výrazne svojmu tíme len v obrane, ale aj v útoku. Na jar dokázal streliť 3 góly, ktoré Žiline pomohli k titulu.

Ricardo Nunes (Žilina, 3) – Prišiel, videl, zaujal. Najlepší žilinský nákup za posledné obdobie. Portugalský ľavák ukázal eleganciu akou sa prezentujú hráči z jeho domoviny. Nastúpil vo všetkých jarných zápasoch a nevynechal ani minútu. Nedával síce góly, ako jeho predchodca Mráz, ale dokázal to nahradiť gólovými asistenciami. Zahrával väčšinu štandardných situácií svojho tímu, pretože takmer všetky boli veľmi nebezpečné.

Stredopoliari

Lester Peltier (Trenčín, 4) – Najlepší strelec Trenčína a tretí najlepší celej súťaže s 11 gólmi. Z toho až sedem ich dokázal streliť na jar, čiže sa stal najlepším jarným strelcom. Tento reprezentačný  krídelník z Trinidadu a Tobago je pre Trenčín už neudržateľným, ale cena bude vysoká. Má všetky vlastnosti dobrého pravého krídla a ešte je aj silný v hlavičkových súbojoch. Patril k výrazným ozdobám skončeného ročníka.

Miroslav Karhan (Trnava, 6) – Trnava hrala až do posledného kola o titul a nakoniec obsadila po dlhých 14 rokoch opäť druhú priečku. Jej kapitán má na dobrej sezóne výraznú pečať, keď dokázal spojiť klubové zložky a na ihrisku skvele prepojil obranu s útokom. Vyčnieval snáď v každom zápase a jeho 6 jarných nominácií od nás je najviac spomedzi všetkých hráčov súťaže. Strelil jeden gól hneď v prvom jarnom zápase a potom na ne často prihrával.

Tomáš Kóňa (Senica, 5) – Aj na jar potvrdil už svoju dlhodobú dobrú výkonnosť. On bol motorom Senice, ktorá opäť hrala o titul. Jeho výkony ho právom zaradili opätovne do reprezentácie. V strede poľa stíha brániť aj útočiť. Má dobrú kopaciu techniku, čo neraz v zápasoch využíva. Na jar v lige strelil iba jeden gól, ale veľa senických má jeho rukopis. Je v ideálnom futbalovom veku na posun ešte ďalej.

Róbert Pich (Žilina, 4) – Prišiel do Žiliny ako útočník, ale v klube mu našli pozíciu ľavého krídelníka, ktorá mu sadla ako uliata. Využíva tam svoju pohyblivosť, keď stíha aj brániť. V útoku si často seká loptu na svoju silnejšiu pravačku. Nikto tak gólovo na jar nepotiahol Žilinu, ako práve Pich. Strelil dôležitých 6 gólov a pri niektorých sa dokázal presadiť aj hlavou, čo bolo prekvapenie vzhľadom na jeho výšku.

Útočníci

Karol Mészáros (Slovan, 3) – Počas jesene patril medzi najlepších strelcov dorasteneckej ligy, kam ešte aj stále patrí s 11 gólmi. Ale na jar už odohral takmer každý zápas za prvé mužstvo Slovana. Dokázal streliť 4 góly, čo je prísľubom do budúcnosti, kde sa očakáva ešte jeho zlepšenie. Stal sa objavom jarnej časti súťaže a tiež reprezentantom do 21 rokov. Bol najväčším pozitívom Slovana v jarnej časti súťaže.

Filip Hlohovský (Trenčín, 5) – Veľké prebudenie zaznamenal v jarnej časti. Na jeseň ešte patril na lavičku náhradníkov, ale na jar konečne ukázal naplno svoj ofenzívny potenciál. Zrejme si konečne upratal v hlave, z čoho Trenčín výrazne ťažil. Nielenže nastrieľal 6 gólov, ale on na ďalšie prihrával a po jeho kľučkách majú zamotané hlavy súperi snáď doteraz. Ak bude takto pokračovať čoskoro sa objaví aj v reprezentácií.

Lavička náhradníkov


Pavel Kováč (Slovan, 3) – Ernest Mabouka (Žilina, 3), Jorge Salinas (Trenčín, 3), Seydouba Soumah (Nitra, 3), Dzon Delarge (Dunajská Streda, 3), Tomáš Majtán (Žilina, 3)