Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (26.5.)

sobota, 26. máj 2012 12:54 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (26.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (26.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Špekulácie súvisiace s odchodom Martina Škrtela z Liverpoolu neutíchajú. Podľa britských médií požaduje Liverpool za jeho predaj 25 miliónov eur. Kúpiť ho chce Manchester City, Juventus či AC Miláno. Hovorilo sa dokonca aj o záujme Realu Madrid.

LIVERPOOL: Aj ďalšia správa sa týka Martina Škrtela. Slovenský stopér sa ocitol v elitnej zostave sezóny Premier League podľa renomovaného špecializovaného futbalového portálu Pro Football. Viac informácií a kompletná elitná zostava ročníka 2011/2012 tu.

CHELSEA:
Vedenie The Blues plánuje ponúknuť Ashleyovi Coleovi predĺženie zmluvy. 31-ročnému obrancovi končí kontrakt na Stamford Bridge už v budúcej sezóne a klub sa chce vyhnúť tomu, aby ho musel predávať alebo aby oňho prišiel bez finančnej kompenzácie.

CHELSEA:
Pep Guardiola zmenil svoj názor a priznal, že v budúcej sezóne bude možno trénovať. Po tomto vyhlásení zbystril pozornosť najmä majiteľ Chelsea Roman Abramovič, ktorý mu už chystá astronomickú čiastku, aby ho prilákal na Stamford Bridge.

MANCHESTER CITY:
Slovenského ofenzívneho stredopoliara Vladimíra Weissa mladšieho sa snaží z Manchestru City kúpiť natrvalo španielsky Espanyol, v ktorom pôsobil v tejto sezóne na hosťovaní.

MANCHESTER UNITED:
Podľa francúzskych zdrojov Eden Hazard uviedol, že v budúcej sezóne prestúpi do Manchestru United. 21-ročný Belgičan je aj v hľadáčiku Manchestru City a Chelsea. Správa zatiaľ nebola oficiálne potvrdená. 

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson neuspel u Borussie Dortmund s ponukou 13 miliónov eur za japonského ofenzívneho stredopoliara Shinjiho Kagawu. Očakáva sa, že ponuka bude navýšená.

TOTTENHAM:
Belgický obranca Ajaxu Amsterdam Jan Vertonghen varoval vedenie Tottenhamu, aby urýchlilo rokovania s  Ajaxom, inak bude zvažovať, že uprednostní prestup do konkurenčného Arsenalu Londýn, ktorý má o jeho služby tiež obrovský záujem.

FULHAM:
Clint Dempsey po vydarenej sezóne opúšťa Fulham, pretože túži hrať v kvalitnejšom tíme hrajúcom v Lige majstrov. 29-ročný stredopoliar a reprezentant USA je v hľadáčiku viacerých popredných tímov z Premier League.

WEST BROMWICH ALBION:
Novým trénerom W.B.A. sa po odchode Roya Hodgsona na lavičku anglickej reprezentácie môže stať taliansky kouč Claudio Ranieri, ktorý v minulosti viedol Chelsea.