Main Content

Elitná jedenástka 33. kola Corgoň ligy

utorok, 22. máj 2012 16:19 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 33. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 33. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

V nedeľu sa odohralo kompletné 33. kolo Corgoň ligy. V tieni finále MS v hokeji získala Žilina titul. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kamesch (Senica) – Druhý najstarší brankár a zároveň tretí najstarší hráč súťaže potvrdzuje stále svoju dobrú výkonnosť. Robí síce dvojku, ale aj v Košiciach ukázal, že svojho kolegu Bolka nahradiť vie. V prvom polčase si dobre dvakrát vykryl ľavú žrď, v druhom strelu Matiča dokázal vytlačil na pravú a poradil si aj s ďalšími strelami súperov.

Obrancovia


Ernest Mabouka (Žilina)
– V zápase, v ktorom mala Žilina už iba doklepnúť titul sa trochu trápila, ale nemusela sa, ak by dokázala využiť v prvom polčase akcie tohto prvého obrancu. Mabouka dvakrát ponúkol gól Novákovi ako na podnose, ale ten nedokázal čisté šance premeniť a vlial tak značnú nervozitu do žilinských radov.

Martin Jurkemik (Ružomberok)
– Odkedy jeho otec odišiel ako tréner z Ružomberka začal hrávať pravidelne za prvé mužstvo. Vypadol z nej iba pre zranenie, ale na konci súťaže sa stihol ešte vrátiť a bol to práve jeho presný pas za obranu, po ktorom Masaryk otvoril skóre zápasu. Hráči Banskej Bystrice mu v obrane navyše nemohli v tomto zápase robiť problémy.

Jakub Holúbek (Trenčín) – Pre zranenie sa dlhší čas neukázal v zostave svojho mužstva, ale v poslednom kole dostal opäť šancu. Zrejme aj preto, aby bol pripravený do reprezentačnej „21“. Zápas začal ako ľavý obranca, ale v druhom polčase už sa posunul o líniu vyššie a prihral na prvý gól svojho tímu. Rýchlim rozohratím autu začal aj ten druhý.

Stredopoliari

Miroslav Karhan (Trnava) – Trnava obsadila po dlhých 14 rokoch opäť striebornú priečku a hlavnú zásluhu na jej obrodení má práve Karhan. Ten postavil do pozoru celé mesto a hlavne kabínu, kde má jeho slovo najväčšiu váhu. Svojimi výkonmi stále ukazuje svoju veľkosť. Proti Nitre nacentroval z rohu na víťazný gól stretnutia.

Peter Petráš (Prešov) – Prešovský kapitán ukázal svoj prínos pre tím. Proti svojmu bývalému zamestnávateľovi sa vytiahol a rozhodol o víťazstve Prešova. Na pozícií defenzívneho štítu si viedol dobre, hoci to mal proti stredopoliarom súpera ťažké. Jeho prítomnosť v zápase ukázala, že Prešov mohol dosiahnuť na jar aj lepšie výsledky, keby mohol vždy hrať.

Matúš Marcin (Prešov) – Ďalší z mladých hráčov, ktorí dostali šancu na konci súťaže a chytili sa jej. Proti Slovanu nastúpil v základe na ľavej strane stredu poľa, ale polčasový príchod ďalšieho mladého hráča L. Hrušku ho poslal na pravú stranu a tým sa zlepšila hra domácich. Zariadili vyrovnávajúci gól, keď Hruška poslal oblúčik do šestnástky a najnižší hráč na ihrisku Marcin hlavou vyrovnal.

Peter Orávik (Zlaté Moravce)
– Jeden z mála zlatomoravských hráčov, ktorý ťahal celú jarnú časť. Proti Trenčínu ťahal väčšinu akcií svojho tímu a pridal aj bonus navyše. Strelil 2 góly, keď dokázal využiť zaváhania brankára Šemrinca. Najprv poslal loptu oblúčikom do prázdnej brány a potom vyhral súboj a lopta sa dostala pomaly za čiaru, ale ani vedenie 2:0 nestačilo.

Juraj Halenár (Slovan) – Jeho prebudenie prišlo veľmi neskoro. Po hattricku do siete Dunajskej Stredy skóroval aj v ďalších dvoch zápasoch. Slovan v prvom polčase dominoval a Prešovčania si nevedeli poradiť hlavne so strelami Halenára, po ktorým to pred ich bránou horelo. Na začiatku druhého odišiel pre zranenie z ihriska a tým sa aj obrátila karta zápasu.

Útočníci

Pavol Masaryk (Ružomberok)
– Najlepší strelec súťaže potvrdil korunu kráľa strelcov aj v poslednom kole. Proti Banskej Bystrici otvoril skóre stretnutia svojím typickým spôsobom, keď presne zakončil akciu v pokutovom území a zrejme na rozlúčku s ružomberským dresom pripravil v nadstavenom čase aj druhý gól stretnutia Almaskému.

Filip Hlohovský (Trenčín) – Veľké prebudenie jari úradovalo aj v poslednom kole. Prvý polčas síce ešte podobne ako jeho mužstvo prespal, ale v druhom už vyčnieval hlavne on. Naštartoval obrat svojím exportným gólom a o malú chvíľu ho ponúkol Depetrisovi, ako na podnose. Aj jeho ďalšie akcie robili obrane domácich veľké starosti.