Main Content

LeBron James potrebuje novú zmluvu, zatiaľ preferuje Cleveland

streda, 2. jún 2010 12:25 | Autor: TASR

LeBron James potrebuje novú zmluvu, zatiaľ preferuje Cleveland
LeBron James potrebuje novú zmluvu, zatiaľ preferuje Cleveland | zdroj: SITA

Pri rozhodovaní o budúcnosti hviezdy basketbalovej NBA LeBrona Jamesa bude mať prednosť jeho doterajší klub Cleveland Cavaliers. Najužitočnejší hráč uplynulých dvoch sezón pravdepodobne využije právo stať sa od 1. júla voľným hráčom, na súboj o jeho služby mobilizujú sily viaceré kluby.



"Toto mesto, títo fanúšikovia mi za sedem rokov dali veľmi veľa. V tomto smere mám jasno. Všetky krásne spomienky mi velia povedať, že Cleveland je vo výhode," povedal James v relácii televízie CNN Larry King Live, ktorú odvysielajú v piatok.

LeBrona Jamesa by vo svojom kádri chceli Chicago Bulls, New Jersey Nets či New York Knicks. V Clevelande však líder tímu nedokončil svoju veľkú misiu. Hoci Cavaliers vstupovali do play-off ako najlepšie mužstvo základnej časti, už v semifinále Východnej konferencie ich zastavil Boston a sen o titule a korunovácii kráľa Jamesa sa rozplynul. Následne sa vedenie klubu rozhodlo uvoľniť doterajšieho trénera Mike Browna.

Cleveland má okrem Jamesových preferencií na svojej strane aj pravidlo, podľa ktorého môže k ponuke ktoréhokoľvek klubu prihodiť ešte 30 miliónov dolárov na celé maximálne obdobie platnosti novej zmluvy. Okrem krídelníka Cavaliers by sa od 1. júla mohli na trhu s voľnými hráčmi objaviť aj ďalšie zaujímavé mená ako Dwyane Wade (Miami), Amaré Stoudemire (Pholenix), Joe Johnson (Atlanta), Carlos Boozer (Utah) či Chris Bosh (Toronto).