Main Content

Elitná jedenástka 32. kola Corgoň ligy

piatok, 18. máj 2012 15:10 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 32. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 32. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

V stredu sa odohralo kompletné 32. kolo Corgoň ligy. O titule sa ešte nerozhodlo a tak nového majstra spoznáme až v nedeľu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Krnáč (Žilina) – Opäť aj vďaka jeho zásluhe nestratila Žilina dôležité body, keď chytil všetky strely nitrianskych hráčov, ktoré mohli zmeniť dej zápasu a tým aj sezóny. V prvom polčase udržal dvakrát Žiline náskok pri šanciach Kroupu a v druhom nedovolil drámu, keď zneškodnil aj šancu Soumaha. Istotu ukázal aj pri ďalších strelách Nitry.

Obrancovia

Michal Habánek (Trnava) – Tento mladík podal opäť dobrý výkon na pravej strane trnavskej obrany. Hoci je to najmladšia alternatíva tohto postu v Trnave, tak určite momentálne aj najlepšia. Proti Ružomberku nemal veľký problém so súperovými hráčmi a tak mohol podporovať aj útok a asistoval pri prvom góle zápasu.

Jozef Piaček (Žilina) – Žilinu za titulom ťahajú góly stopérov. Po Leitnerovi už bol na rade jeho stopérsky partner. Spätná hlavička Šuleka ho trafila a lopta sa mu odrazila priam ideálne na strelu, ktorú poslal do brány. Týmto gólom otvoril skóre stretnutia a v obrane vyhrával dôležité hlavičky, hoci pri hre po zemi sa mu občas zo súperov zatočila hlava.

Róbert Mazáň (Trenčín) – Ďalší mladík sa nám ponúkol do obrany a Mazáň ukazuje aj v mladom veku svoj potenciál. Ľavý obranca aj proti Prešovu podporoval útoky svojho mužstva a hlavne v prvom polčase ho bolo často vidieť. Práve on rozbehol spätnou prihrávkou prvý gól zápasu a svojím spoluhráčom ponúkal aj ďalšie.

Stredopoliari

Miroslav Karhan (Trnava) – Trnava je v pohode a minimálne polovičnú zásluhu má na tom jej kapitán. Aj proti Ružomberku podobne ako počas celej sezóny bol dominantný a to sa potom hrá lepšie aj jeho spoluhráčom vpredu, keď cítia za sebou takú oporu. Opäť režíroval celú hru Trnavy, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku.

Peter Mazan (Trenčín) – Celú sezónu je jedným z prvých alternatív trénera Guľa na oživenie hry. Pozíciu žolíka zvláda dobre a preto si pýta aj miesto v základnej zostave. Proti Prešovu nemohol hrať Peltier a tak mal možnosť ukázať sa v základe. Svoje miesto obhájil, keď mal prsty v oboch góloch stretnutia, ktoré prakticky vymyslel on sám.

Tomáš Kóňa (Senica) – Opäť ho bolo v zápase vidieť a dokým bol na ihrisku mal prsty v snáď každej akcií Senice. Bol to práve Kóňa, kto otvoril skóre na góly bohatého zápasu a minimálne pri ďalších dvoch je viditeľný jeho jasný podpis. Proti hráčom Dunajskej Stredy nemal v strede poľa problém a tak často skúšal aj iné miesta na ihrisku.

Róbert Pich (Žilina) – V zápase proti Nitre viac šancí zahodil, ako premenil, ale bol to práve on, kto na konci prvého polčasu uzavrel skóre stretnutia. Často prebiehal z ľavého krídla na pravé a pri jednom takomto výlete si doslova priletel pre pokutový kop, keď si rozhodca myslel, že jemný kontakt Šimončiča prišiel už v pokutovom území, keďže Pich dopadol už v ňom.

Martin Mikovič (Trnava) – V poslednej dobe mu futbal evidentne chutí. Neustále sa snaží na seba upozorniť, čo sa mu darí, keďže sa vďaka tomu dostal aj do reprezentačnej „21-ky“. V zápasoch nešetrí pohybom a proti Ružomberku pridal nadstavbu v podobe otvorenia skóre zápasu. Chvíľu na to vybojoval aj pokutový kop.

Útočníci

Rolando Blackburn (Senica) – Panamský útočník prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami svojej krajiny a nakukol už aj do seniorskej reprezentácie. Práve pôsobenie v Senici mu má pomôcť sa v nej naplno usadiť a ak bude podávať také výkony ako proti Dunajskej Strede, nebude to problém. Bol totiž pri všetkom nebezpečnom a sám dokázal streliť hetrik.

Ladislav Tomaček (Trnava) – Vyšiel mu začiatok sezóny a po dlhej kríze mu vychádza aj jej záver. Opätovne našiel streleckú formu a proti Ružomberku strelil 2 góly. Najprv premenil pokutový kop a potom si ideálne nabehol na Hanzelovu prihrávku za obranu, ktorú dokázal premeniť v tretí gól zápasu, vďaka čomu sa stretnutie mohlo dohrávať už v pokoji.