Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.5.)

štvrtok, 17. máj 2012 17:38 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie sa rýchlo blíži. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

United zabojujú o Robina Van Persieho
Boj o najlepšieho hráča Premier League v sezóne 2011/2012 vrcholí. Ak sa Arsenalu nepodarí s holandským kanonierom predĺžiť zmluvu môže očakávať astronomické ponuky nielen od dlhšie avizovaného záujemcu Manchestru City, ale aj od konkurenčného Manchestru United.

Citizens chcú aj Ibrahimoviča

Nielen Robin Van Persie je v hľadáčiku vedenia Manchestru City na posilnenie útočného postu. Okrem holandského kanoniera sa zaujímajú aj o fenomenálneho Švéda Zlatana Ibrahimoviča z AC Miláno. Kontroverznému útočníkovi, ktorý bez pochýb patrí k najlepším na svete, chcú ponúknuť astronomický plat vo výške 300 tisíc libier týždenne.

Ronaldo je najlepší na svete, myslí si Mourinho

Tréner Realu Madrid José Mourinho je presvedčený, že Cristiano Ronaldo je najlepším hráčom v roku 2012 a mal by získať Zlatú loptu. Viac informácií nájdete tu.

Montolivo posilní AC Miláno
Novou posilou AC Miláno sa stal Riccardo Montolivo, ktorý prechádzajúcich sedem sezón strávil vo Fiorentine. Taliansky záložník prestupuje na San Siro zadarmo, nakoľko sa mu po sezóne skončila s fialkami zmluva.

Villov štart na ME je stále reálny
David Villa, ktorý si zlomil nohu v úvode roka na MS klubov, stále sníva svoj sen o štarte na Euro 2012 v drese Španielska. ,,Villa trénuje s loptou a ešte mu musíme dať dva týždne. Môže ME stihnúť a v najbližších dňoch sa o tom rozhodne. Jeho štart určite nevylučujeme,” vyhlásil doktor FC Barcelona Ricard Pruna.

Pekárik asi opustí Wolfsburg
Slovenský krajný obranca Peter Pekarik ešte nevie kde bude pôsobiť v budúcom ročníka. Počas nedávno skončenej sezóny pôsobil kmeňový hráč Wolfsburgu v tureckom Kaysenrispore. Ak turecký klub neuplatní na Pekárika opciu na trvalý prestup slovenský obranca pochybuje, že by sa vrátil do Wolfsburgu.

O Valera sa pobijú
Hviezda vypadávajúceho Villarrealu Borja Valero je v hľadáčiku viacerých španielskych klubov. Vo svojom tíme si ho vedia predstaviť predstavitelia Atlética Madrid, Malagy i Sevilly.

Guarín vraj už kmeňovým hráčom Interu
Fredy Guarín, ktorý pôsobil v Interi Miláno formou hosťovania z FC porto, sa do portugalského klubu už asi nevráti. Podľa najnovších informácií ho Nerazurri vykúpili za 12,5 milióna eur.

Owen končí v United
Michael Owen po troch rokoch končí na lavičke Manchestru United. Potvrdil to sám anglický útočník, ktorý si bude v 32-rokoch hľadať nový angažmán.

Dalgish končí, poznáme možných nástupcov
Kenny Dalgish definitívne končí na lavičke Liverpoolu. Na jeho pozícií by ho mal nahradiť jeden z trojice Robert Martinez (Wigan), Brendan Rodgers (Swansea) a Rafa Benitéz (bez práca – v minulosti Liverpool už viedol).

Suárez na lane Barcelony?
Barcelona údajne už dlhšiu dobu sledovala hru Luisa Suáreza z Liverpoolu a v lete sa ho pokúsi z Anfield Road získať.

Adebayor túži po zotrvaní v Tottenhame
Emmanuel Adebyaor, ktorý v nedávno skončenej sezóne hosťoval v Tottenhame podobne ako fanúšikovia Spurs dúfa, že zostane v klube z White Hart Lane aj v budúcom ročníku. Nič však nie je isté nakoľko je kmeňovým hráčom Manchestru City, ktorý ho plánuje predať klubu, ktorý ponúkne najviac peňazí.