Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (17.5.)

štvrtok, 17. máj 2012 17:20 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (17.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (17.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Podľa Daily Mirror je vedenie Manchestru United pripravené zabojovať s Manchestrom City o získanie Robina Van Persieho z Arsenalu, v prípade, že sa holandský internacionál nedohodne s Gunners na predĺžení zmluvy.

MANCHESTER UNITED:
Michael Owen si hľadá nový angažmán. Niekdajšie zázračne dieťa anglického futbalu sa po 3 rokoch strávených na Old Trafforde sťahuje do zatiaľ neznámeho klubu. Owen potvrdil, že mu vedenie klubu neponúklo predĺženie zmluvy. ,,Miloval som každú minútu z troch rokov, ktoré som tu strávil,” vyhlásil Owen.

MANCHESTER UNITED & CITY:
Eden Hazard z Lille sa podľa britských médií rozhodne už v pondelok, do ktorého z dvoch manchesterských klubov prestúpi.

MANCHESTER CITY:
Okrem Robina Van Persieho z Arsenalu a Edisona Cavaniho z Neapolu sú ďalšími kandidátom na posilnenie útoku Manchestru City Zlatan Ibrahimovič z AC Miláno a Fernando Llorente z Athletica Bilbao. Citizens údajne plánujú Ibrahimovičovi ponúknuť týždenný plat vo výške 300 tisíc libier.

LIVERPOOL:
Kenny Dalgish definitívne končí na lavičke Liverpoolu a to napriek tomu, že sa mu podarilo klub z Anfield Road  doviesť po 6 rokoch “sucha” k trofeji, keď Liverpool triumfoval v Carling Cupe. Náhradníkom Dalgisha na lavičke The Reds by sa mal stať jeden z trojice Robert Martinez (Wigan), Brendan Rodgers (Swansea) a Rafa Benitéz (bez práca – v minulosti Liverpool už viedol).

LIVERPOOL:
Odchod Kennyho Dalghisha, ktorý zatiaľ nemá svojho nástupcu na lavičke The Reds, by radi využili viaceré kluby, ktoré sa zaujímajú o hráčov Liverpoolu. Jedným z nich je zrejme Barcelona, ktorá sa údajne zaujíma o služby útočníka Luisa Suáreza.

ARSENAL:
Kandidátom na “cenu” pre smoliara sezóny Premier League je určite mladík Jack Wilshere, ktorý pre problémy s členkom vynechal kompletný ročník a príde aj o Euro 2012. Aby toho nebolo na Wilsherea dosť v najbližších dňoch sa podrobí aj operácií kolena.

TOTTENHAM:
Emmanuel Adebyaor dúfa, že sa Tottenhamu podarí dohodnúť z Manchestrom City na jeho trvalom prestupe do mužstva z White Hart Lane. Africký útočník pôsobil v Tottenhame v nedávno skončenej sezóne formou hosťovania.