Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.5.)

streda, 16. máj 2012 16:55 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Letné prestupové obdobie sa rýchlo blíži. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Benzema chce ostať verný Realu Madrid
Francúzsky útočník Realu Madrid Karim Benzema si vie predstaviť, že by v drese Pusiniek strávil celú kariéru. ,,Prečo tu rovno neskončiť kariéru? Neviem, či budem schopný hrať tak dlho ako napríklad Raúl, ale uvidíme. Momentálne si to tu veľmi užívam,“ vyhlásil francúzsky zakončovateľ, ktorý v tejto sezóne oslavoval s Realom prvý titul od príchodu na Santiago Bernabeu.

Van der Wiel do AS Rím nemieri
Gregory van der Wiel poprel špekulácie talianskych médií, podľa ktorých cez leto prestúpi z Ajaxu Amsterdam do AS Rím. 24-ročný holandský obranca zároveň vyhlásil, že v súčasnosti sa sústredí výhradne na Euro 2012 a klubové záležitosti ho nezaujímajú.

Huntelaar možno zostane v Schalke 04
Holandský kanonier Jan-Klaas Huntelaar, ktorý sa stal najlepším strelcom uplynulého ročníku Bundesligy, zrejme zostane verný farbám Schalke 04 aj v budúcej sezóne. Potvrdil to manažér klubu Horst Heldt, podľa ktorého Huntelaar nenaznačil, že by chcel klub opúšťať.

Hazard sa rozhodne už čoskoro

Eden Hazard z Lille sa podľa britských médií rozhodne už v pondelok, do ktorého klubu prestúpi. Zatiaľ je isté len to, že pôjde o Manchester United alebo Manchester City.

Balotelli zostane v Manchestri City

Roberto Mancini rozhodne nie je trénerom, ktorému robí problém meniť opakovane svoj názor. V prípade, že vychádza s hráčmi a tí sa mu odvďačujú kvalitnými výkonmi je ochotný odpustiť im snáď čokoľvek. Platí to najmä o Mariovi Balotellim, ktorý podľa Manciniho zostáva v mužstve Citizens napriek tomu, že ho chcel už viackrát predať. ,,Mario s nami zostáva na 101 percent,” vyhlásil.

Touré možno Citizens opustí

Podľa britského denníku Daily Mail naďalej nie je vylúčené, že Yaya Touré cez leto opustí Manchester City. Denník sa odvoláva na tvrdenia hráčovho agenta.

Kagawa sa stretol s Fergusonom

Japonská hviezda Borussie Dortmund Shinji Kagawa je definitívne na odchode z Dortmundu, čo včera potvrdilo aj samotné vedenie Borussie. Kagawa sa podľa najnovších informácií už osobne stretol s kormidelníkom Manchestru United Alexom Fergusonom, aby sa porozprávali o prípadnom prestupe na Old Trafford. Stretnutie Kagawu s Fergusonom trvalo údajne až 2 hodiny.

Van Persie v Arsenale aj v budúcej sezóne?

Vedenie Arsenalu údajne nebude ochotné predať Robina Van Persieho z klubu ani v prípade, že sa s ním nedohodne na predĺžení kontraktu. Van Persie by mal v tom prípade v tíme Gunners dohrať budúcu sezónu a potom odísť ako voľný hráč.

Kamerový systém v Anglicku

Podľa najnovších informácií sa v anglickej Premier League objaví kamerový systém na posudzovanie sporných situácií už v budúcej sezóne. Pôjde vôbec o prvú profesionálnu ligu, v ktorej bude tento systém využívaný.

Hodgson vynechal Ferdinanda, uprednostnil Terryho
Roy Hodgson dnes zverejnil nomináciu Anglicka na Euro 2012. Chýba v nej Rio Fedrinand, naopak miestenka sa ušla Johnovi Terrymu. V tíme Albiónu sa prekvapujúco medzi útočníkmi nachádza aj Andy Carroll z Liverpoolu, ktorý za sebou nemá príliš úspešnú sezónu. Jednotkou tímu by mal byť Joe Hart. Kapitánom tímu zas Steven Gerrard z Liverpoolu.

Brankári: Joe Hart,  John Ruddy, Robert Green
Obrancovia: John Terry, Ashley Cole, Glen Johnson, Phil Jones, Joleon Lescott, Leighton Baines, Gary Cahill
Záložníci: Gareth Barry, Theo Walcott, Ashley Young, Stewart Downing, Steven Gerrard, Frank Lampard, Alex Oxlade-Chamberlain, Scott Parker, James Milner
Útočníci: Wayne Rooney, Andy Carroll, Jermain Defoe, Danny Welbeck

Francúzi na Euro najmä s hráčmi z francúzskej ligy
Kormidelník Francúzska Laurent Blanc zverejnil predbežnú nomináciu svojho tímu na Euro 2012. Prevahu v nej majú najmä hráči z domácej francúzskej ligy, no nechýbajú ani hviezdy z Anglicka, Nemecka či Španielska.

Brankári: Cedric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille)
Obrancovia: Gael Clichy (Manchester City), Adil Rami (Valencia), Anthony Reveillere (Lyon), Mathieu Debuchy (Lille), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Philippe Mexes (AC Milan), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier)
Stredopoliari: Samir Nasri (Manchester City), Franck Ribery (Bayern Mnichov), Alou Diarra (Marseille), Yoann Gourcuff (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Yohan Cabaye (Newcastle United), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Yann M'Vila (Rennes)
Útočníci: Karim Benzema (Real Madrid), Mathieu Valbuena (Marseille), Olivier Giroud (Montpellier), Hatem Ben Arfa (Newcastle United), Jeremy Menez (Paris Saint-Germain), Loic Remy (Marseille)