Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (16.5.)

streda, 16. máj 2012 13:51 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (16.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (16.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Roberto Mancini rozhodne nie je trénerom, ktorému robí problém meniť opakovane svoj názor. V prípade, že vychádza s hráčmi a tí sa mu odvďačujú kvalitnými výkonmi je ochotný odpustiť im snáď čokoľvek. Platí to najmä o Mariovi Balotellim, ktorý podľa Manciniho zostáva v mužstve Citizens napriek tomu, že ho chcel už viackrát predať. ,,Mario s nami zostáva na 101 percent,” vyhlásil.

MANCHESTER CITY: Podľa britského denníku Daily Mail naďalej nie je vylúčené, že Yaya Touré cez leto opustí Manchester City. Denník sa odvoláva na tvrdenia hráčovho agenta.

TOTTENHAM: Špílmacher Tottenhamu Luka Modrić nevylučuje, že počas leta opustí mužstvo z White Hart Lane. ,,Rozhodnem sa po majstrovstvách Európy kde budem v kariére pokračovať,” vyhlásil chorvátsky stredopoliar.

NEWCASTLE:
Mužstvo Newcastle by mohol v budúcej sezóne posilniť anglický záložník Nigel Reo-Coker, ktorý doteraz hájil farby Boltonu. Jeho mužstvo však zostúpilo do nižšej súťaže čo mu umožňuje podľa podmienok kontraktu opustiť klub a hľadať si nový angažmán.

MANCHESTER UNITED:
Japonská hviezda Borussie Dortmund Shinji Kagawa je definitívne na odchode z Dortmundu, čo včera potvrdilo aj samotné vedenie Borussie. Kagawa sa podľa najnovších informácií už osobne stretol s kormidelníkom Manchestru United Alexom Fergusonom, aby sa porozprávali o prípadnom prestupe na Old Trafford. Stretnutie Kagawu s Fergusonom trvalo údajne až 2 hodiny.

CHELSEA:
Hráči Chelsea sa pripravujú na najdôležitejší zápas sezóny, keď v sobotu o 20.45 nastúpia na finále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Stretnutie by mali stihnúť aj zranení stopéri The Blues Gary Cahill a David Luiz, ktorí sú na najlepšej ceste k tomu, aby boli do sobotňajšieho vrcholu sezóny fit. Horšie na tom je stredopoliar Florent Malouda, ktorý pre zranenie stehna zápas s najväčšou pravdepodobnosťou nestihne.

ARSENAL: Vedenie Arsenalu údajne nebude ochotné predať Robina Van Persieho z klubu ani v prípade, že sa s ním nedohodne na predĺžení kontraktu. Van Persie by mal v tom prípade v tíme Gunners dohrať budúcu sezónu a potom odísť ako voľný hráč.

INÉ: P
odľa najnovších informácií sa v anglickej Premier League objaví kamerový systém na posudzovanie sporných situácií už v budúcej sezóne. Pôjde vôbec o prvú profesionálnu ligu, v ktorej bude tento systém využívaný.