Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 32. kola Corgoň ligy - streda (16.5.)

streda, 16. máj 2012 12:30 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 32. kola Corgoň ligy - streda (16.5.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 32. kola Corgoň ligy - streda (16.5.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Dnes sa všetky zápasy odohrajú v jednotnom čase a môžeme spoznať majstra. Prinášame vám prehľad k zápasom 32. kola Corgoň ligy.

MŠK Žilina - FC Nitra

streda 16. mája o 17:30 h, rozhodujú Smolák - Tomčík, Žákech


Žilina môže pri určitej zhode výsledkov dnes oslavovať titul. Proti tomu bude Nitra, ktorá sa snaží o čo najlepšiu pozíciu v tabuľke na konci súťaže a k tomu potrebuje bodovať. Domáci výsledkovo zvládli zrejme kľúčový zápas na ceste za titulom, keď v Ružomberku ich opäť spasil najstarší ligový hráč Leitner. Ale ani Nitra nebude ľahkým súperov, pretože ona hrá lepšie vonku ako doma, keď jej hra je na to priam stavaná. V tejto sezóne vyhrala oba vzájomné zápasy Žilina 2:0 a keď k tomu pridáme aj posledné dva vzájomné zápasy minulej sezóny, tak takýto výsledok sa zrodil už 4-krát v rade. Žilina predtým pridala ešte jedno víťazstvo a tak v Nitre dúfajú, že si spomenú na vyše dvojročnú históriu, keď vtedy v Žiline prekvapujúco vyhrali 1:0 a skomplikovali jej vtedy cestu za titulom.

Chýbajú
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Ofori (zranenia)
Nitra: Mikuš, Gajdoš, Cléber, Ig. Kotora (zranenia), Soumah (chýbajúce víza), Držík (trest)

Predpokladané zostavy
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes – Barčík, Šulek, Pečovský, Pich – Ceesay, Majtán
Nitra: Hroššo – Harbuľák, Tóth, Kolmokov, M. Poluch – Šimončič –  Kemláge, Moravčík, Kolár – Šimonek, Kroupa

Ako tipovať - Žilina musí vyhrať ak nechce dať šancu ešte súperom ju ohroziť. V zápase je favoritom, ale to Nitre vyhovuje. Zápas to bude skôr taktický a preto veľa gólov nepadne. Maximálne 2 a na to je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,76.



Spartak Trnava - MFK Ružomberok

streda 16. mája o 17:30 h, rozhodujú Matúš - Vindiš, Bednár

Trnava sa doslova a dopísmena drží svojho majstrovského sna, keď hrá trochu v kŕči, ale dôležité body získava. Aj dnes musí vyhrať a zároveň čakať na ostatné výsledky. Proti Ružomberku v tejto sezóne už doma prehrali (0:2), keď vtedy zabrala nová metla trénera Křečka. No dnes je situácia opačná a ružomberský tréner už iba dosluhuje a zmeny sa dejú v celom ružomberskom klube. Už sa dotkli aj pätice hráčov (Hoferica, Markovič, Poliaček, Chovanec, Pekár), ktorá nebude dnes určite k dispozícií a v klube s nimi všetkými už nerátajú. Niektorí z nich boli v poslednom čase pravidelnými členmi základnej zostavy a nielen preto bude mať Ružomberok pozliepanú zostavu. Trnava bude mať preto cestu za víťazstvom uľahčenú, ale stále musí mať na pamäti bezgólovú remízu z Ružomberka.

Chýbajú
Trnava: Kaščák, P. Čarnota, Kaufman, Koubský, Kuračka (zranenia), Procházka (trest)
Ružomberok: Bielák, Nosek (zranenia), Masaryk (otázny štart), P. Maslo, Práznovský (trest), Hoferica, Markovič, Poliaček, Chovanec, Pekár (vyradení z kádra)

Predpokladané zostavy

Trnava: Kamenár – Habánek, Gross, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan – Gašparík, Procházka, Bicák – Mikovič, Vyskočil
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik – Lásik, Vavrík – Skalák, Ďubek, Serečin – Masaryk


Ako tipovať - Trnava v tejto sezóne ešte Ružomberok neporazila, ale dnes to bude mať určite najľahšie. Ružomberok sezónu už iba dohráva a iba ťažko čakať, že jeho hráči budú za farby klubu dnes naplno bojovať. Preto Trnava vyhrá už prvý polčas. Kurz v našej tipovacej lige je 1,69.



Slovan Bratislava - MFK Košice

streda 16. mája o 17:30 h, rozhodujú Jaška - R. Sluk, Košecký

Slovan je už iba v matematickej hre o titul a to si v klube plne uvedomujú. Posledný zápas v Dunajskej Strede naplno vystihol ich jar. Trápili sa, dostali sa do kŕča a ukázali malý svetlý záblesk. O ten sa postaral Halenár, keď sa svojím hattrickom razom dostal na druhé miesto v tabuľke strelcov a vyššie mu pomôžu už iba ďalšie hattricky. Košice zastavili príchodom trénera Kozáka sériu prehier a dokázali v oboch zápasoch pod jeho vedením remizovať. Pre oboch trénerov môže byť tento zápas ďalšou ukážkou toho, s kým môžu do budúcnosti počítať. Ak dnes Košice nevyhrajú natiahnu svoju sériu neúspechov proti Slovanu už na 10 zápasov, keď za ten čas uhrali iba jednu remízu.

Chýbajú
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Bagayoko, Čermák, Putnocký, Gábriš (zranenia), Pečalka (otázny štart)
Košice: Pačinda, Nurkovič (zranenia), Šinglár, Tofiloski (trest)

Predpokladané zostavy

Slovan: Kováč – Pauschek, Kladrubský, Jánošík, Had – Grendel, Kopúnek, Milinkovič – Mészáros, Šebo, Halenár
Košice: Lopez – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Hovančík – Viazanko, K. Kuzma, Karaš, U. Matič – Škutka

Ako tipovať - Slovan v domácich zápasoch tejto sezóny ani raz neprehral a naozaj iba ťažko očakávať, že dnes sa to zmení. Hosťom budú chýbať veľké opory (Šinglár, Tofiloski) a preto budú mať kvalitu hlavne vpredu. Preto to môže byť zápas v ktorom padnú aspoň 3 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige na to je 1,85.



FK Senica - Dunajská Streda

streda 16. mája o 17:30 h, rozhodujú Horváth - Chládek, Hrdlička

Obe mužstvá vedia ako skončia a tak šancu dostávajú aj iní hráči. V prípade Senice je za tým aj veľká maródka v kádri, keď niektorí hráči už radšej nepôjdu cez bolesť, aby boli pripravený na budúcu sezónu, v ktorej Senica plánuje pomerne veľkú obmenu kádra a jej ambície stále stúpajú. V Dunajskej Strede momentálne ani nevedia ako budúca sezóna bude vyzerať, ale niektorí hráči majú jasno v tom, že sa budú sťahovať do iného klubu a robia všetko preto, aby si ich všimli. V tejto sezóne vyhrala Senica oba vzájomné zápasy a celkovo v najvyššej súťaži prehrala s Dunajskou Stredou iba raz a to v premiére, preto to v momentálnej derniére zopakovať nechce.

Chýbajú
Senica: Pillár, J. Gajdošík, Gorosito, Hošek, Štepanovský (zranenia), Kóňa, M. Ďurica, Kalabiška (otázny štart)
Dunajská Streda: Králik (zranenie), Adiaba (trest)

Predpokladané zostavy
Senica: Bolek – Wijlaars, Pavlík, Štrbák, Leal – Križko – Jar. Diviš, Kóňa, Černý, Blackburn – Diarrassouba
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Marcin, Huber, Urbánek – Hanták, Lénárth – Copa, Ayuk, Delarge – Fodre
k

Ako tipovať - Senica má problémy z hráčskym kádrom, ale v Dunajskej Strede niektorí hráči už aj odmietajú nastupovať pre chýbajúce výplaty a aj preto to bude otvorenejší zápas a padnú aspoň 3 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,82.



AS Trenčín - 1. FC Tatran Prešov

streda 16. mája o 17:30 h, rozhodujú Glova - Balko, Poláček

V Trenčíne by si dnes ľudia rozhodne mali nájsť čas na futbal, pretože bude to domáca rozlúčka pre nich s peknou sezónou a možno aj s niektorými hráčmi, ktorých Trenčín už iba veľmi ťažko vo svojom kádri udrží. Navyše Trenčín sa nenápadne dostal už na 5. miesto tabuľky a na ňom chce určite zostať. Preto musí dnes vyhrať a proti Prešovu mu bude chýbať jeho najlepší strelec Peltier, ktorý sa tak nemôže dnes nemôže vrátiť na druhé miesto tabuľky kanonierov. Prešov žiadneho kanoniera nemá, aj keď sa začali v poslednom čase ukazovať dobre niektorí hráči, tak nudné východoslovenské derby ich vrátilo naspäť. V tejto sezóne vyhrali obe mužstvá vo vzájomných zápasoch po jednom zápase.

Chýbajú
Trenčín: Horváth (zranenia), Baez, Peltier (trest)
Prešov: Macko, Zošák (zranenia)

Predpokladané zostavy

Trenčín: Volešák – Godál, Diakite, Ševela, Mazáň – Kleščík – Mazan, Štefánik, Salinas, Hlohovský – Depetris
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Piter-Bučko, Štetina, Krob – Lipták – Papaj, Katona, Lysjuk, Jakovlev – Střihavka


Ako tipovať
- Trenčín sa dostal na zaslúžené 5.miesto a ak ho nechce stratiť musí dnešný zápas zvládnuť víťazne. Nehrá síce tak dobre, keď je v zápasoch favorit a podobne je tomu aj dnes, ale na víťazstvo dosiahne. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,56.



Banská Bystrica - FC ViOn Zlaté Moravce

streda 16. mája o 17:30 h, rozhodujú Sedlák - Súkeníková, Petríček

Obaja dnešný súperi prežívajú rozpačitý záver sezóny a skôr už iba čakajú na koniec súťaže. Výsledkovo sa im vôbec nedarí a to ich evidentne ubíja. Pre Štefana Zaťka to bude zrejme predposledný zápas v pozícií hlavného trénera Banskej Bystrice a naopak Juraj Jarábek už má v ruke zmluvu aj na budúcu sezónu. To jasne ukazuje ako sú v kluboch spokojní s touto sezónou, hoci ich v tabuľke delia iba 4 body. Nech zápas skončí akýmkoľvek výsledkom bude to znamenať po krátkej pauze bodový zisk pre jedného, alebo aj pre oboch. V tejto sezóne vyhrali Zlaté Moravce oba vzájomné zápasy 1:0, hoci pred začiatkom sezóny v nich jasne dominovala Banská Bystrica.

Chýbajú

Banská Bystrica: Pindroch, Faško (zranenia), Vajda (trest), Gyömbér (otázny štart)
Zlaté Moravce: Farkaš, Brezina, Chren, Husár, R. Pintér (zranenia), M. Pintér, Pavlenda, Pavlovič, Paur (trest), Babic (poslaný na dovolenku)

Predpokladané zostavy
Banská Bystrica: Boroš – Pančík, Poljovka, Kupčík, Savič – Rejdovian, Považanec, Hlinka, Hučko – M. Kuzma, Matúš
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pilát, Hodek, Majerník, Candrák – L. Kováč – Ondrejka, Luhový, Orávik, Hruška – Bernáth


Ako tipovať
- Zlaté Moravce stratili svoje ťažko vybojované pozície v tabuľke a už iba veľmi ťažko ich získajú naspäť. Dnes majú opäť veľký problém zložiť zostavu a preto sa Banská Bystrica rozlúči s domácim prostredím víťazstvom. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,73.