Main Content

Roland Garros: Hantuchová spokojná s antukou, veľmi sa teší na trávu

utorok, 1. jún 2010 07:20 | Autor: TASR

Roland Garros: Hantuchová spokojná s antukou, veľmi sa teší na trávu
Roland Garros: Hantuchová spokojná s antukou, veľmi sa teší na trávu | zdroj: SITA - ilustračný

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa síce nedočkala svojho prvého štvrťfinále na Roland Garros v Paríži, ale za celkové svoje vystúpenie na antukovom vrchole sezóny si môže dať vysokú známku.

A to nielen za tradične pôsobivý umelecký dojem, ale aj predvedenú hru. Tretie parížske osemfinále v kariére sa v jej podaní zrodilo opäť po štyroch rokoch (2002, 2006, 2010), pričom práve v aktuálnej sezóne pozdvihla svoju hru na najpomalšom povrchu na kvalitatívne vyššiu úroveň. Semifinále na zelenej antuke v americkom Charlestone, samé víťazstvá v rámci belehradského súboja v Pohári federácie proti Srbkám a aktuálne osemfinále v Paríži sú toho dôkazom. Trpkou iróniou zostáva len fakt, že práve v Charlestone a Belehrade zdolala po výborných výkonoch Srbku Jelenu Jankovičovú, ale teraz do tretice jej to bývalá svetová jednotka vrátila aj s úrokami. Prehra 4:6, 2:6 je pomerne jednoznačná, ale 27-ročná Slovenka uznala kvality súperky. "Výborne returnovala, ale aj podávala, veľmi ma nepúšťala k mojej hre. Dnes sa hralo tak, ako chcela ona a nie ja," komentovala Hantuchová pre agentúru SITA. Slovenka mala svoje šance v prvom sete, ale nevyužila ich. V druhom dejstve už bola popri rozbehnutej súperke pre zmenu bez šance ona. "V závere prvého setu som za stavu 4:3 nevyužila brejkbal, hoci som súperku vytiahla k sieti. Neskôr za stavu 4:4 som mala pri svojom podaní loptičku na 5:4, ale opäť to nevyšlo. Dnes hrala Jelena veľmi solídne, múdrejšie ako ja a robila málo chýb. Prvý set sa zvrtol na pár loptách, v tom druhom už bola rozbehnutá a hrala veľmi dobre. Podmienky neboli ideálne - vlhko, ťažké lopty, ale dalo sa hrať," prezradila Hantuchová, pred Parížom 26. hráčka rebríčka WTA Tour. Na otázku, v akom stave sa nachádza jej dlhodobo boľavé rameno, odpovedala: "Stále nie je v poriadku, v kuse s tým chodím k fyzioterapeutovi, ale verím, že pár dní oddychu mi teraz pomôže."

Ak chcela v súčasnosti najlepšia slovenská tenistka pomýšľať na návrat do svetovej dvadsiatky, musel sa v Paríži prebojovať až do finále. To sa jej nepodarilo, ale k svojmu celkovému vystúpenie vo francúzskej metropole radostne poznamenala: "Som veľmi spokojná s tým, čo som v Paríži dosiahla. Antuka je môj zrejme najmenej obľúbený povrch a celú sezónu na nej som mala tento rok jednu z najlepších. Odohrala som výborné zápasy a môžem si zobrať veľa pozitív do ďalších turnajov."

Tenistov po Roland Garros čaká zrejme najväčší sezónny skok - z pomalej antuky si musia ihneď zvyknúť na rýchlu trávu. Hantuchová má však k hre na tráve pozitívny vzťah. "Je to pre mňa jedna z najkrajších častí roka, veľmi sa už teším. Škoda, že tá sezóna na tráve je taká krátka. Človek sa ledva rozohrá a už je koniec. Brala by som, keby sa na tráve hralo pol roka. Teraz je dôležité, aby som si po Paríži oddýchla, zregenerovala a dobre sa pripravila na turnaj v Eastbourne a potom na Wimbledon," dodala na záver D. Hantuchová.