Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.5.)

utorok, 15. máj 2012 18:20 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Letné prestupové obdobie sa rýchlo blíži. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Liverpool chce predĺžiť zmluvu so Škrtelom
Pred troma dňami obletela futbalové denníky špekulácia o údajnom odchode Martina Škrtela z Liverpoolu. Zdá sa však, že išlo len o nevydarenú “novinársku kačicu“ britských žurnalistov nakoľko podľa agenta slovenského stopéra je všetko na najlepšej ceste k tomu, aby Škrtel ešte toto leto predĺžil svoju zmluvu s The Reds na ďalšie obdobie.

V najlepšej zostave španielskej ligy štyria hráči majstra

Štyria hráči majstrovského tímu La Ligy Realu Madrid sa ocitli v najlepšej zostave španielskej ligy podľa renomovaného portálu goal.com. V útoku sa okrem Cristiana Ronalda ocitol Lionel Messi z Barcelony a Radamel Falcao z Atlética Madrid. Stred poľa tvoria Ozil z Realu, Xavi z Barcelony, Cazorla z Malagy a obrannú formáciu Alba (Valencia), Puyol (Barcelona), Ramos (Real Madrid) a Dani Alves (Barcelona). Najlepším brankárom sezóny bol podľa goal.com Iker Casillas.

Neapol možno príde o trénera

Po neúspešnej sezóne Neapolu, ktorý nepostúpil do Ligy majstrov, sa očakáva v tíme spod Vezuvu menší prievan. Okrem toho, že sa neustále hovorí o predajoch Cavaniho, Lavezziho či Hamšíka sa podľa talianskych médií s Neapolom čoskoro rozlúči aj tréner Walter Mezzarri.

Kagawa opúšťa Dortmund

Japonská hviezda Borussie Dortmund definitívne opúšťa káder nemeckého majstra. ,,Shinji nám odkázal, že zmluvu s nami definitívne nepredĺži,” priznal manažér Dortmundu Michale Zorc. Kagawa by mal podľa všetkého prestúpiť do Manchestru United, no záujem o jeho služby je aj zo strany iných anglických veľkoklubov.

Forlán neplánuje opustiť Inter

Uruguajská hviezda MS 2010 Diego Forlán, ktorý prichádzal pred sezónou do Interu Miláno ako veľká ofenzívna posila, no nenaplnil očakávania, popiera špekulácie talianskych médií, podľa ktorých čoskoro opustí mužstvo Nerazurri. Forlán chce dodržať platný kontrakt, podľa ktorého má zostať v Interi minimálne ešte v budúcej sezóne.

Giggs najlepším hráčom 20-ročia, Ferguson trénerom

Najlepším hráčom Premier League za uplynulých 20 rokov sa stal Ryan Giggs z Manchestru  United a najlepším trénerom novodobej verzie anglickej ligy zvanej Premier League sa stal jeho tréner Alex Ferguson. Tieto ocenenia získali na galavečere pri príležitosti osláv 20. výročia Premier League.

Carlos Tévez sa opäť vyfarbil

Útočník Carlos Tévez šokoval červenú časť Manchestru počas osláv majstrovského titulu Citizens transparentom s nápisom “R.I.P Fergie”, čo znamená “Odpočívaj v pokoji, Fergie”. Vedenie Manchestru City sa za prešľap kontroverzného Argentínca okamžite ospravedlnilo. Viac informácií tu.

Paul Scholes si zahrá aj v budúcej sezóne

Alex Ferguson zháňa na prestupovom trhu perspektívnych stredopoliarov, no zároveň vie, že ešte minimálne v budúcej sezóne sa bude môcť oprieť o služby Paula Scholesa. Anglický veterán sa totiž dohodol s vedením klubu na predĺžení zmluvy o ďalšiu sezónu.

Valencia bol najlepší

Najlepším hráčom Manchestru United v tejto sezóne sa stal ekvádorsky reprezentant Antonio Valencia. Rozhodli tak samotní hráči Červených Diablov.

Kompany zostáva na Etihad Stadium

Kapitán čerstvého majstra Premier League Manchestru City Vincent Kompany poprel špekulácie, podľa ktorých sa chystá odísť z Etihad Stadium a nechal sa počuť, že plánuje s mužstvom Citizens ešte veľké veci. ,,Sme hladní po úspechoch,” odkázal fanúšikom Manchestru City.

Hazard stále neprezradil meno nového zamestnávateľa

Mladá belgická hviezda Lille Eden Hazard stále neprezradil, do ktorého klubu počas leta prestúpi. Isté je však to, že pôjde o Manchester. ,,Do Manchestru, ako som už hovoril. Rozhodne sa čoskoro,” vyhlásil Hazard na otázku novinárov.

Lewandovski na lane United?

Alex Ferguson si poznamenal na menoslov možných letných posíl Manchestru United priezvisko útočníka čerstvého majstra nemeckej Bundesligy Roberta Lewandowskeho. 23-ročný poľský hrotový útočník strelil v nedávno skončenej sezóne za “Osy” krásnych 30 gólov, 22 z nich v Bundeslige.

25 miliónov za Van Persieho

Manchester City plánuje ponúknuť za Robina Van Persieho Arsenalu odstupné vo výške 25 miliónov libier. Okrem toho sľubuje holandskému kanonierovi týždenný plat 250 tisíc libier. Arsenal však verí, že sa mu podarí s Van Persiem predĺžiť kontrakt, aby ho nemusel predávať.

Dalgish na odchode z Liverpoolu?

Kenny Dalgish vraj v budúcej sezóne už nebude trénerom Liverpoolu a na lavičke The Reds ho nahradí súčasný kormidelník Wiganu Roverto Martínez. Dôvodom má byť nespokojnosť vedenia klubu s výsledkami Liverpoolu v tejto sezóne.