Main Content

Elitná jedenástka 31. kola Corgoň ligy

pondelok, 14. máj 2012 15:28 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 31. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 31. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

V sobotu sa odohralo kompletné 31. kolo Corgoň ligy. Z vedúcej štvorice zaváhala iba Senica a tak určite titul nezíska. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ľuboš Kamenár (Trnava) – Opäť dobrý defenzívny výkon trnavského mužstva podporil aj Kamenár svojimi zákrokmi. Nemal síce veľa práce a ani žiadny extra brankársky zákrok, na ktorý by sa spievali ódy, no vyriešil to čo mal. Na konci prvého polčasu vyrazil strelu Kováča a v druhom si našiel zakončenie Pavloviča po rohovom kope.

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín) – Minulý týždeň sa zmestil do našej ideálnej zostavy ako pravý obranca a v Banskej Bystrici ukázal svoju univerzálnosť na poste stopéra. Navyše opäť potvrdil, že je pri štandardných situáciách gólový hráč a dosiahol už 5. gól v sezóne. Aj preto dostal nomináciu na pozíciu náhradníka do reprezentácie.

Vladimír Leitner (Žilina)
– Keby vypísali stávkové kancelárie kurz na strelca žilinských gólov Leitner by určite v ponuke ani nebol, pretože by s ním nik nerátal. No on už druhý krát po sebe jediným gólom zápasu uchoval Žiline bodový náskok. Navyše dokázal upokojiť žilinské zadné rady, keď svojimi výkonmi evidentne prevyšuje afrických legionárov v žilinských službách.

Ricardo Nunes (Žilina)
– Asi najlepší žilinský úlovok zo zahraničia za posledné roky. Ľavých obrancov je všade vo svete nedostatok a Žiline sa v zime poradilo získať naozaj kvalitu. Nunes je moderný hráč a jeho ľavačka robí problémy súperom hlavne pri štandardných situáciách. Podobne ako v Ružomberku, keď z jeho rohu padol jediný gól stretnutia.

Stredopoliari

Viktor Pečovský (Žilina) – V Ružomberku boli ťažké podmienky, keď sa hralo už tradične na oranisku, ale tentoraz sa k tomu pridalo aj nevľúdne počasie. Aj preto dokázal v zápase vyniknúť tento defenzívny stredopoliar. Bol všade tam kde sa niečo dialo a odvádzal pre svoje mužstvo množstvo veľmi užitočnej čiernej práce.

Arsène Copa (Dunajská Streda) – Gabonský futbalista má skúsenosti aj s reprezentáciou vlastnej krajiny. Dlho pôsobil v multinacionálnom mužstve ETO Győr, kde sa nedokázal presadiť a tak zamieril kúsok severnejšie. Nedostával doteraz veľa šancí, ale proti Slovanu najprv prihral Delargovi na gól do prázdnej brány a ten mu to o chvíľu prihrávkou vrátil.

Tomáš Kóňa (Senica) – V sobotu sa vrátil na svoj rodný štadión a v Nitre sa ukázal v  v dobrom svetle. Senici chýbalo veľa opôr a tak Kóňa musel niekedy hrať pomaly aj za dvoch. Jeho veľká snaha priniesla štyri dobré strelecké pokusy, keď hlavne pri tretej strele lopte veľa do siete nechýbalo, pretože ju zastavilo brvno.

Jorge Salinas (Trenčín) – Začiatok jarnej časti mu nevyšiel a na ihrisku sa hľadal, potom sa jeho výkony na chvíľu zlepšili, ale tréner Guľa sa ho pokúsil opätovne prebrať v Banskej Bystrici miestom na lavičke. Do druhého polčasu tak vypustil nabudenú motorovú myš, ktorá nielenže bola stále v pohybe, ale dala svojmu mužstvu aj futbalovú pečať, ktorú pretavili do víťazstva.

Ľuboš Kolár (Nitra) – Proti Senici bol najviditeľnejší domáci hráč a ako sa neskôr ukázalo nakoniec zápas jediným gólom rozhodol. Najprv nevyužil svoju šancu, keď vysoko prestrelil, ale neskôr si dobre nabehol na Kemlágeho prihrávku, skvele si zasekol Wijlaarsa a loptu umiestil presne k žrdi bezmocného Kamescha.

Juraj Halenár (Slovan) – Juraj sa stal symbolom Slovana v jarnej časti. Ako jedna z mála opôr mohol hrať takmer každý zápas, ale časom sa dostal do poriadneho kŕča. V prvom polčase sobotného zápasu prihral viac lôpt súperom ako vlastným spoluhráčom. Tréner Weiss ho však nestiahol a urobil dobre. Halenár dosiahol čistý hattrick, no jeho góly mali prísť podstatne skôr.

Útočník

Dzon Delarge (Dunajská Streda) – Zdalo sa, že aj on sa na chvíľu utopil v dunajskostredských problémoch, ale proti Slovanu sa ukázal aj treťom vzájomnom zápase. V sobotu podľa slov trénera Weissa vyzliekol obranu jeho mužstva donaha, keď najprv už nemohol nedať po Copovej prihrávke a potom ukázal skvelý slalom s gólovou prihrávkou Copovi.