Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - sobota (12.5.)

sobota, 12. máj 2012 11:00 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - sobota (12.5.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - sobota (12.5.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Dnes sa všetky zápasy začínajú v jednotnom čase, pretože súťaž už vrcholí. Prinášame vám prehľad k zápasom 31. kola Corgoň ligy.



Ružomberok - MŠK Žilina


sobota 12. mája o 17:30 h, rozhodujú Samotný - D. Hrčka, Poláček


Žilina v týždni oslavovala premiérový triumf v Slovenskom pohári, ale oslavy musela odložiť, pretože je blízko aj druhej trofeje a dnes ju čaká možno rozhodujúci súboj. Ružomberok doma je síce papierovo najťažší žilinský zápas do konca súťaže, ale v Ružomberku to vrie. Meškajúce výplaty, šumy o konci väčšiny kádra, koniec trénera... to je iba zlomok správ spod Čebraťa. Keď si k tomu pripočítame „výkon“ v Senici, kde hráči Ružomberka si priam góly pýtali, nemožno sa čudovať, že po Slovenku behajú ďalšie zaručené správy. Aj keby boli pred týmto zápasom normálne okolnosti, tak Ružomberok by favoritom rozhodne nebol. Lebo Žilinu porazil naposledy takmer na deň presne pred 6 rokmi a to už veľa vody odvtedy Váhom prešlo. V tejto sezóne vyhrala oba zápasy Žilina 2:1.

Chýbajú
Ružomberok: Bielák (zranenie), Iv. Kotora (otázny štart)
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Ofori (zranenia), Bello (choroba)

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Nosek, J. Chovanec – Lásik – Skalák, Ďubek, M. Poliaček, Pekár –Masaryk
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes – Barčík, Šulek, Pečovský, Pich – Ceesay, Majtán

Ako tipovať - Všetky fakty, štatistiky a aj okolnosti hovoria o jasnej záležitosti. Žilina chce titul a ten s najväčšom pravdepodobnosťou leží práve na nekvalitnom ružomberskom trávniku. Žilina zrejme vyhrá (kurz v našej tipovacej lige je 1,66), ale verme, že iba jedno mužstvo pre to urobí všetko.



Zlaté Moravce - Spartak Trnava

sobota 12. mája o 17:30 h, rozhodujú P. Hrčka - T. Somoláni, Žákech

Trnava ďalej sníva svoje sen a aby sa jej nerozplynul už zaváhať nemôže. V Zlatých Moravciach ju čaká zdecimovaný súper. Ten minulý týždeň po krátkej odmlke konečne podal dobrý výkon a v Žiline si zaslúžil minimálne bodovať, ale strelecká neschopnosť sa na konci premenila aj na bezradnosť. Zlaté Moravce prehrali šiesty zápas za sebou a ešte dokonca prišli o dvoch vylúčených hráčov (M. Pintér, Pavlenda) a jedného pre zranenie (Husár). Preto bude mať Trnavčan Jarábek v domácich službách opäť problém nájsť 11 schopných hráčov. Trnava z tohto dôvodu nemusí myslieť iba na víťazstvo 1:0, aké dosiahla v oboch sezónnych vzájomných zápasoch. Zlaté Moravce doma dosiahli 22 bodov, čiže presne toľko, ako získala Trnava na ihriskách súperov. 

Chýbajú
Zlaté Moravce: Farkaš, Brezina, Candrák, Chren, Husár, R. Pintér (zranenia), M. Pintér, Pavlenda (trest), Babic (poslaný na dovolenku)
Trnava: Kaščák, P. Čarnota, Kaufman, Koubský (zranenia)

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pilát, Pavlovič, Majerník, Hruška – L. Kováč – Bernáth, Paur, Hodek, Orávik – Brčák
Trnava: Kamenár – Habánek, Gross, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan – Gašparík, Procházka, Bicák – Mikovič, Vyskočil


Ako tipovať - Trnava je jasný favorit tohto zápasu a aby nevyhrala, to by musel zrejme futbalový boh vrátiť šťastie na kopačky domácich pri zakončení. Ale minulý týždeň ho možno tak urazili nepremenenými šancami, že dnes ťažko získajú aspoň bod. Kurz na hostí v našej tipovacej lige je 1,6.



Dunajská Streda - Slovan Bratislava

sobota 12. mája o 17:30 h, rozhodujú Leško - Chládek, Jenčura

Dunajská Streda opúšťa súťaž a dnes jej diváci majú predposlednú šancu na neurčité obdobie vidieť zápas najvyššej súťaže. Práve zápasy so Slovanom vyvolávali veľké národnostné vášne a dnes to nebude inak, hoci v menšom vydaní. Domáci futbalisti majú veľkú motiváciu sa ukázať v tomto zápase a získať tak lepší angažmán do budúcna. V Slovane je v poslednom čase letargická nálada a preto ťažko odhadovať jeho výkon. No aj tak zostáva favoritom zápasu a mal by vyhrať. Ale na jeseň v Dunajskej Strede prehral 1:0 a tréner Weiss išiel domov radšej taxíkom. V prvom jarnom kole Slovan vyhral 3:1, ale opäť mu robil veľké problémy útočník Delarge. Ak sa k nemu pridá odchovanec Slovana Fodrek, môže byť v zadných radoch belasých horúco. No tie dobre hasí ešte na jeseň brankár Dunajskej Stredy Kováč.

Chýbajú

Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Králik, Boya,  Marcin (zranenia)
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Bagayoko, Čermák, Putnocký, Gábriš (zranenia)

Predpokladané zostavy
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Adiaba, Huber, Laštovka –Hözl, Matůš – Kabele, Ayuk, Delarge – Fodrek
Slovan: Kováč – Pauschek, Kladrubský, Pečalka, Had – Grendel, Kopúnek, Milinkovič – Mészáros, Šebo, Piroska


Ako tipovať
- Obe mužstvá chceli byť na iných pozíciách, ale realita je iná. Slovanu chýbajú hlavne body z ihrísk súperov, keď je až 7. v tomto ukazovateli. Zápas môže mať dva priebehy. Buď góly padať budú alebo nie. My veríme, že korenia sa dočkáme a v zápase padnú aspoň tri. Kurz na to v vašej tipovacej lige je 1,78.



FC Nitra - FK Senica

sobota 12. mája o 17:30 h, rozhodujú Matúš - Mókoš, Bednár

Senica nezískala pohárovú trofej a hoci môže získať ešte titul, iba ťažko predpokladať, že nadíde taká zhoda výsledkov a bude sa tešiť z prvej veľkej klubovej trofeje. Nitra minulý týždeň opäť ukázala, že vonku jej to ide lepšie. V Bratislave si zaslúžila bodovať, ale aj tesná prehra jej na nálade neubrala. Dnes sa pokúsi vrátiť k víťazstvám, aby sa dostala v tabuľke čo najvyššie, ale bude to mať ťažké. Jej program hovorí, že môže rozhodnúť o titule. Hlavne nasledujúce zápasy v Žiline a na záver doma s Trnavou budú veľmi zaujímavé. Nitrania sa ale pozerajú na seba a sú presvedčení, že v tejto sezóne ešte bodovať rozhodne budú. Vo vzájomných zápasoch je mierne lepšia Senica a táto sezóna to po výsledkoch 0:0 a 3:1 iba podčiarkla.

Chýbajú
Nitra: Mikuš, Gajdoš, Cléber, Ig. Kotora, Murín (zranenia), Soumah (chýbajúce víza)
Senica: Pillár, J. Gajdošík, Kalabiška, Gorosito, Hošek (zranenia), Strnad (trest), Leal, Križko,  M. Ďurica (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Nitra: Hroššo – Harbuľák, Šimončič, Tóth, Čirik – Držík –  Kemláge, Moravčík, Kolár – Šimonek, Kroupa
Senica: Bolek – Štepanovský, Križko, Pavlík, Leal – Wijlaars – Jar. Diviš, Kóňa, Černý, Blackburn – Diarrassouba


Ako tipovať - Senica nevyhrala zápas ktorý vyhrať túžila a sezónu tak chce dôstojne dohrať. Tréner Griga už úraduje aj pri reprezentácií, ale posledné dni si v Senici pokaziť nechce. S takou remízou budú zrejme spokojné obe strany. Kurz na ňu v našej tipovacej lige je 3,18.



Banská Bystrica - AS Trenčín

sobota 12. mája o 17:30 h, rozhodujú Prešinský - E. Weiss, Košecký

Obe mužstvá majú veľa spoločného. Sú v pokojnom strede tabuľky, delia ich iba 3 body, vsádzajú na mladých hráčov a aj preto sú také nevyspytateľné. Dnes by sa to mohlo prejaviť v pozitívnom svetle a diváci verme uvidia pekný ofenzívny futbal. Banská Bystrica doma porazila naposledy Žilinu a keby neprehrala v Trnave, tak dnes mohla hrať o predĺženie série bez prehry na dvojcifernú hodnotu. Takto sa domáci pokúsia začať novú sériu a Trenčín je na to dobrý súper. Pretože vonku v celej sezóne vyhral iba raz. Nielen dnes, ale aj v celom zvyšku sezóny mu bude chýbať Baez, ktorý s prehľadom vedie poradie kartových hriešnikov. Proti Košiciam totiž videl žltú kartu už 12-krát v sezóne. Trenčín porazil Banskú Bystricu naposledy pred takmer 6,5 rokmi.

Chýbajú
Banská Bystrica: Pindroch, Faško (zranenia), Matúš (trest), Gyömbér (otázny štart)
Trenčín: Horváth (zranenia), Baez (trest)

Predpokladané zostavy
Banská Bystrica: Boroš – Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič – Rejdovian, Považanec, Hlinka, Hučko – M. Kuzma, Laksík
Trenčín: Volešák – Čögley, Diakite, Kleščík, Holúbek – Godál – Peltier, Štefánik, Salinas, Hlohovský – Depetris


Ako tipovať - Je to otvorený zápas a výsledok sa ťažko tipuje. V sezóne najprv vyhrala Banská Bystrica 2:0 a potom so šťastím remizovala v Trenčíne 2:2. Už dlho sa Trenčín netešil z víťazstva nad Banskou Bystricou a dnes by sa preto šťastie mohlo usmiať naň. V našej tipovacej lige je kurz na víťazstvo Trenčína 3,06.



MFK Košice - Prešov

sobota 12. mája o 17:30 h, rozhodujú Piatka - Brendza, Cuninka


Východoslovenské derby rozhodne nemá favorita. Veľkí rivali si to rozdajú o kráľa východu, keď momentálne je o 3 body v tabuľke lepší Prešov. Obom mužstvám padol minulý týždeň kameň zo srdca, keď sa definitívne zachránili v najvyššej súťaži a preto dnes môžu predviesť futbal bez obáv. Nikto by určite nenamietal, ak by sa zopakovalo ešte z nedávnej minulosti slávnych 5:5. Niektorí hráči si na to ešte pamätajú a taký Katona vtedy vsietil hattrick a v poslednom čase mu to padá opäť. Zaujímavosťou zápasu bude rozhodne hlavný rozhodca Pavol Piatka. Nie preto, že to bude jeho premiéra v najvyššej súťaži. V nedávnej minulosti bol totiž tento bývalý útočník hráčom oboch dnešných súperov a tréner domácich Kozák ho dokonca trénoval.

Chýbajú
Košice: Pačinda, Nurkovič (zranenia), Karaš (trest)
Prešov: Macko, Zošák (zranenia)

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Isola, Kavka, Djokovič, Sekulič – Šinglár – Viazanko, K. Kuzma, Karaš, U. Matič – Škutka
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Piter-Bučko, Štetina, Krob – Lipták – Papaj, Katona, Lysjuk, Jakovlev – Střihavka


Ako tipovať - Derby nemá favorita. V ich vzájomných zápasoch to často krát v minulosti dopadlo presne naopak, ako papier tvrdil. Ťažko dnes odhadnúť výsledok, ale túžbou fanúšikov sú góly. Preto verme, že dnes padnú aspoň tri. Kurz na to v našej tipovacej lige je 2,01.