Main Content

Radamel Falcao v hľadáčiku Realu, Chelsea i Manchestru City

piatok, 11. máj 2012 11:30 | Autor: Anton Martinka

Radamel Falcao v hľadáčiku Realu, Chelsea i Manchestru City
Radamel Falcao v hľadáčiku Realu, Chelsea i Manchestru City | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Hviezdou stredajšej noci Európskej ligy sa stal útočník Altética Madrid Radamel Falcao. Dalo sa to očakávať, nakoľko perspektívny Kolumbíjčan patrí medzi najlepších útočníkov na svete.

Radamel Falcao bude jedným z najžiadanejších artiklov počas letného prestupového obdobia. To či ostane verný Atléticu Madrid, alebo zaňho získa madridský klub mastnú odmenu máta nejedného fanúšika “Los Colchoneros“.

26-ročný útočník na seba upozornil naposledy vo finále Európskej ligy, v ktorom zaznamenal v prvom polčase dva excelentné góly a rozhodol tak o triumfe svojho tímu. Po stretnutí sa začalo jeho meno spájať so záujmom popredných európskych klubov.

Falcao prišiel pred touto sezónou do Madridu z portugalského klubu FC Porto za približne 35 miliónov eur. Kolumbijská hviezda predvádzala skvelé výkony už v portugalskom tíme, no od prestupu do Atlética forma Falcaa ešte gradovala.

VIDEO: Nádherný gól Falcaa proti Athleticu Bilbao vo finále EL

Počas prvej sezóny v Španielsku nastrieľal vo všetkých súťažiach už 35 gólov a tak sa zdá, že večný rival Bieleho Baletu našiel adekvátnu náhradu za Sergia Aguera, ktorý minulé leto prestúpil do Manchestru City. V La lige je tretím najlepším strelcom, hneď za hviezdnou dvojicou Messi, Cristiano Ronaldo.

Po supervýkone z finále Európskej ligy a vydarenej sezóne v drese „Los Colchoneros” sa v kuloároch začína šuškať, že o Falcaa majú obrovský interes Real Madrid, Manchester City či Paris St. Germain. Jedného z najlepších útočníkov sveta by chcel do svojho tímu prilákať aj majiteľ Chelsea Roman Abramovič.

Trhová hodnota rodáka zo Santa Marta však výrazne stúpa. Podľa odhadov odborníkov presahuje 40 miliónov eur, no je otázne, či by ho Atlético za túto sumu uvoľnilo, nakoľko ho pred sezónou za 35 miliónov kúpilo. Záujemcovia si preto budú musieť pripraviť obrovský balík peňazí, prípadne ponúknuť zaňho okrem peňazí aj adekvátnu hráčsku náhradu.