Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Máj)

štvrtok, 10. máj 2012 17:14 | Autor: Martin Gregor

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Máj)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Máj) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Opäť sme zohľadnili výkony hráčov v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Thibaut Courtois  - Veľké víťazstvá bez veľkých výkonov brankárov neexistujú. Určite si to včera večer dobre uvedomoval aj stále len 19 ročný Thibaut Courtois z Atlética Madrid, ktorý podržal svoj tím vo finále Európskej ligy. Belgický mladík pôsobil veľmi pokojným dojmom a svoje mužstvo podržal pri viacerých nebezpečných šanciach Athletica Bilbao. Courtois má obrovský podiel na tom, že Atlético Madrid je opäť po dvoch rokoch šampiónom európskej súťaže číslo dva.

OBRANCOVIA


Jordi Alba – Obranca Valencie Jordi Alba patril k najlepším hráčom Netopierov v stretnutí s Villarrealom. Hoci v stretnutí neskóroval, ani neprihrával na gól, opäť potvrdil, že je na svojom mieste nenahraditeľný. Zo stále len 23-ročného Španiela sa stáva jeden z najlepších krajných obrancov na svete. Dobre si to uvedomujú aj veľkokluby, ktoré ho cez leto plánujú z Valencie kúpiť za nemalé peniaze.

Vincent Kompany – Hru Manchestru City bez Vincenta Kompanyho si v poslednej dobe nevieme  predstaviť. Belgický stopér je pre toto mužstvo rovnako dôležitý ako Martin Škrtel pre slovenskú reprezentáciu. Svoju dôležitosť potvrdil naposledy v šlágri Premier League s Newcastle. V tomto stretnutí ako správny kapitán pôsobil spoľahlivo a pokojne. S prehľadom riešil nebezpečné situácie pred bránou Joea Harta.

Antonlín Alcáraz – Obrovský podiel na tom, že Wigan nemusí pred posledným kolom Premier League riešiť otázku záchrany má Viceros Alcáraz. 29-ročný reprezentant Paraguaja sa v 87.minúte postaral o  jediný gól zápasu s Blackburnom, ktorý okrem toho, že Wigan definitívne zachránil v Premier League zároveň poslal o ligu nižšie mužstvo Rovers.

Martín Montoya
– Hoci  Dani Alves patrí k najlepším pravým krajným obrancom na svete v Barcelone sa musí mať stále na pozore. V poslednom domácom zápase na lavičke Blaugranas sa Pep Guardiola rozhodol udeliť na jeho poste prednosť mladučkému Martínovi Montoyovi, ktorý svoju úlohu zvládol bravúrne. Mládežnícky španielsky reprezentant, ktorý si v tejto sezóne odkrútil aj premiéru v Lige majstrov a za Barcelonu odohral dokopy 6 zápasov, na seba upozorňuje čoraz intenzívnejšie.

STREDOPOLIARI


Marco Rigoni
– 32-ročný skúsený stredopoliar Novary potvrdil, že v Serii A stále nepatrí do starého železa. Autor 11-tích tohto sezónnych gólov, ku ktorým pridal aj 8 asistencií, potvrdil svoju produktivitu aj vo víkendovom kole Serie A, keď hetrikom zabezpečil víťazstvo Novary nad Cesenou 3-0.

Yaya Touré – Mužom na správnom mieste bol cez víkend Yaya Touré, ktorý rozhodol dvoma gólmi zápas s Newcastlom (0-2). Robustný reprezentant Pobrežia Slonoviny, ktorý sa postaral o víťazstvo, ktoré priblížilo Citizens na pol metra k majstrovskému titulu, následne šokoval vyhlásením, že túži po návrate do Barcelony.

Jesús Navas – O vynikajúci výkon sa cez víkend postaral 26-ročný člen širšieho kádra španielskej reprezentácie Jesús Navas, ktorý troma asistenciami v priebehu 30 minút pomohol Seville k pohodlnému víťazstvu nad Rayom Vallecano 5-2. 

ÚTOČNÍCI


Lionel Messi – meno fenomenálneho Argentínčana nechýba v elitnej zostave týždňa ani v tomto týždni. Takmer istý víťaz Zlatej Kopačky, ktorá sa udeľuje najlepšiemu kanonierovi na Starom Kontinente zvýraznil svoj náskok pred Cristianom Ronaldom štyrmi gólmi do siete Espanyolu. Dva z nich strelil z penalty, jeden krásny z priameho kopu a jeden po asistencií Adriana Correiu.

Radamel Falcao – Kolumbijský reprezentant sa stal hrdinom včerajšieho finálového zápasu Európskej ligy medzi Atléticom Madrid a Athletic Bilbao. Jeden z najlepších útočníkov na svete zobral doslova zodpovednosť do vlastných rúk už v siedmej minúte, keď otvoril skóre krásnym gólom po elegantnom uvoľnení v 16-ke súpera. Druhý gól v stretnutí zaznamenal opäť po famóznej práci pred bránou Iraizoza a bolo v podstate vymaľované.

Klaaas-Jan Huntelaar -  Súboj o najlepšieho strelca nemeckej Bundesligy zobral s plnou vážnosťou holandský internacionál v službách Schalke 04 Klaas-Jan Huntelaar. 28-ročný útočník sa postaral o víťazstvo tímu z Gelsenkirchenu nad Werderom Brémy (2-3) dvoma gólmi a asistenciou. Huntelaar strelil v tejto sezóne 29-gólov a v súboji o najlepšieho strelca nemeckej ligy predčil Maria Gómeza o tri presne zásahy.