Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (9.5.)

streda, 9. máj 2012 12:15 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (9.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (9.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Kenny Dalgish sa domnieva, že sezóna Liverpoolu nebola taká hrozná, ako si mnohí fanúšikovia myslia. Tímu sa síce nepodarilo postúpiť do Ligy majstrov, no nechýbal ani v jednom anglickom pohárovom finále. ,,Po šiestich rokoch sme získali trofej a nebudeme chýbať v európskych pohároch (Liverpool smeruje do Európskej ligy. pozn.red.),” povedal Dalgish a tiež dodal: ,,Boli sme blízko k triumfu v FA Cupe, na prvú sezónu (myslí tým svoju prvú kompletnú sezónu s Liverpoolom) to nie je zlé.”

LIVERPOOL:
V lete by mohol tím z Anfield Road posilniť Eljero Elia z Juventusu. The Red sa o holandského krídelníka zaujímali už dlhšiu dobu.

TOTTENHAM:
Obranca Ajaxu Amsterdam Jan Verrtonghen dúfa, že mu Ajax nebude stáť v ceste v prestupe do Tottenhamu a umožní ho tímu z White Hart Lane kúpiť za rozumnú prestupovú čiastku.

TOTTENHAM:
Vedenie a fanúšikovia Spurs sa obávajú, že sa klubu nepodarí udržať v tíme najväčšie opory tv prípade, ak nepostúpi do Ligy majstrov. Jedným z hráčov, ktorí by mohli mužstvo Harryho Redknappa opustiť je aj obranca Assou-Ekotto. Odchod z White Hart Lane pripúšťa aj samotný hráč, podľa ktorého mu v prípade zaujímavej ponuky z veľkého klubu vedenie Tottenhamu nebude stáť v ceste.

ARSENAL:
Podľa informácií britských médií je Arsenal veľmi blízko k podpísaniu záložníka Stade Rennes Yanna M’Vilu. 21-ročný francúzsky reprezentant hrajúci na poste defenzívneho stredopoliara je aj v hľadáčiku Interu Miláno. Arsenal sa vraj už dohodol s Rennes na cene za prestup, ktorá by mala tvoriť 17 miliónov eur.

MANCHESTER CITY:
Najnovším menom v hľadáčiku Roberta Manciniho je záložník Younes Belhandra, ktorý v tejto sezóne podáva vynikajúcu prácu v tíme lídra francúzskej Ligue 1 Montpellieru. 22-ročný špílmacher patrí medzi najväčšie objavy tejto sezóny a v budúcnosti by sa mohol stať veľkou hviezdou.

CHELSEA:
Johnovi Terrymu podľa všetkého hrozí, že ho Roy Hodgson nenominuje do tímu Anglicka na Euro 2012. Hodgson totiž podľa britských médií plánuje zobrať do tímu Ria Ferdinanda z Manchestru United a ako je dobré známe medzi Ferdinandom a Terrym sú pre rasistické urážky na adresu Riovho brata Antona veľmi napäté vzťahy.