Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (8.5.)

utorok, 8. máj 2012 13:30 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (8.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (8.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Podľa informácií Daily Mirror Pep Guardiola pred pár dňami odmietol ponuku Romana Abramoviča viesť londýnsku Chelsea v budúcej sezóne. Majiteľ The Blues mu vraj ponúkal ročný plat vo výške 12 miliónov libier a obrovský rozpočet na nákup nových posíl.

CHELSEA:
K prestupu na Stamford Bridge je o krôčik bližšie záložník FC Porto Joao Moutinho, ktorý v jednom z rozhovorov priznal, že by sa nebránil prestupu do Chelsea.

CHELSEA:
Didier Drogba stale nevie, či zostane v Chelsea aj v budúcej sezóne. V hre je totiž aj jeho prestup do čínskej ligy, v ktorej mu údajne ponúka klub Shanghai Shenhuea “nekresťanské” peniaze. Podľa britských médií sa do Ázie na rokovania o prestupe chystá Drogbov agent.

CHELSEA:
Stopér FC Chelsea David Luiz dúfa, že sa stihne dať do poriadku pred finálovým zápasom Ligy majstrov s Bayernom Mníchov. Brazílsky obranca má poranený stehenný sval. ,,Každý deň tvrdo pracujem, aby som mohol v Mníchove hrať. Robím pre to úplne všetko,” priznal.

MANCHESTER CITY & CHELSEA:
Podľa najnovších informácií je Eden Hazard blízko k prestupu do Manchestru City, alebo Chelsea. O jeho služby sa usiluje aj Manchester United, ktorý však zrejme zostane sklamaný. A dôvod? Na otázku či dáva Hazard prednosť modrej, alebo červenej farbe odpovedal belgický supertalent takto: ,,Mám rád obe farby. V Lille hrám v červenej. Ale budúcu sezónu budem hrať v modrej farbe, na sto percent.”

FULHAM:
Boj o Clinta Dempseyho neutícha. Amerického reprezentanta hájaceho farby Fulhamu sa počas leta pokúsi kúpiť okrem dlhšie avizovaného Arsenalu aj FC Liverpool.

TOTTENHAM:
Spurs potvrdili svoj záujem o belgického obrancu Ajaxu Amsterdam Jana Vertonghena, ktorý včera priznal, že jeho agent rokuje s predstaviteľmi Tottenhamu. V hre je však viacero anglických mužstiev. Svoju ponuku chce Ajaxu zaslať aj Manchester United.

BLACKBURN:
Druhým zostupujúcim z anglickej najvyššej súťaže sa stal po včerajšej prehre s Wiganom Blackburn. Už dlhšiu dobu je známe, že z ligy zostupuje aj Wolverhampton. V Premier League ich v budúcej sezóne nahradia Southampton a Reading.