Main Content

MS 2010: Zaujímavosti pred šampionátom v JAR - piatok

piatok, 28. máj 2010 14:42 | Autor: TASR

Súhrn piatkových noviniek týkajúcich sa futbalového šampionátu v JAR 2010.

Američanov prijal prezident Barack Obama

Futbalisti USA, ktorí finišujú v príprave, využili voľný deň na návštevu Bieleho domu, kde ich prijal súčasný prezident Barack Obama a jeho predchodca v úrade Bill Clinton. Stretnutie s Obamom bolo prejavom dôvery, ktorú do futbalovej reprezentácie šéf Bieleho domu vkladá. "Od prezidenta Baracka Obamu sme dostali jasné pokyny. Budeme hrdo reprezentovať USA. Dúfame, že pre našu krajinu to bude historický šampionát," povedal hlavný tréner A-tímu USA Bob Bradley.

Američania sa so svetovým šampionátom v roku 1994, ktorý zorganizovali, lúčili s odhodlaním, že o 16 rokov neskôr tento významný turnaj vyhrajú. Lehota pre splnenie tohto odvážneho cieľa vyprší práve v roku 2010. Poľský server www.pilkanozna.pl pri referovaní o tejto méte amerických futbalistov zdôraznil, že aj keď mužstvo USA rozhodne nepatrí medzi favoritov na víťazstvo v JAR, výsledky z minulého ročníka Pohára konfederácií FIFA ukázali, že tím trénera Boba Bradleyho netreba ignorovať.

Paradoxom stretnutia v Bielom dome je fakt, že exprezident USA Bill Clinton je členom výboru pre boj proti organizovaniu MS 2018 alebo 2022 vo futbale, o ktoré sa USA uchádzajú.

Útočník Interu Miláno Diego Milito na MS iba ako pozorovateľ?

Argentínsky legendárny útočník Hernan Crespo má obavy z toho, či hlavný tréner Diego Maradona nájde miesto v zostave pre 30-ročného kanoniera Interu Miláno Diega Milita. "Bohužiaľ, božský Diego sa nebude chcieť spoliehať na služby Diega Milita," citovala poľská športová stránka www.pilkanozna.pl vyjadrenie Hernana Crespa na margo očakávanej neochoty šéftrénera Maradonu zaradiť do základnej zostavy svojho tímu hráča, ktorý v sobotu dvoma gólmi rozhodol finále Ligy majstrov Inter Miláno - FC Bayern Mníchov (2:0). Argentína začne svoju púť na premiérových afrických MS 12. júna proti Nigérii, v základnej B-skupine čakajú na zverencov trénera Diega Maradonu aj Kórejská republika a Grécko.

Fabio Capello anglickú hymnu spievať nebude


Hlavný tréner anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello nedávno v rozhovore s novinármi priznal, že nemá v úmysle spolu s hráčmi spievať hymnu Albionu "Boh ochraňuj kráľovnú." "Či bude spievať anglickú národnú hymnu? Ak mám byť úprimný, nepovažujem za vhodné spievať národnú hymnu Anglicka, pretože som Talian," povedal Fabio Capello pre anglické média a pokračoval: "Samozrejme, slová tejto hymny poznám a keď počujem "Boh ochraňuj kráľovnú", behá mi po chrbte mráz. Ale moje pery sú vtedy zapečatené."

Priaznivci futbalu z jeho kolísky však stále veria, že taliansky futbalový taktik bude po MS 2010 v JAR ochotný spievať hymnu všetkých majstrov "We Are The Champions".