Main Content

Hološko s Karhanom išli dnes na röntgen do Klagenfurtu

piatok, 28. máj 2010 14:39 | Autor: TASR

V piatok predpoludním absolvovali slovenskí futbaloví reprezentanti ďalšiu tréningovú jednotku v rámci prípravy na majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike.



Na výborne pripravenom trávniku športového komplexu v Radentheine, ktorý sa nachádza asi 8 kilometrov západne od Bad Kleinkirchheimu, si najskôr 29 členov predbežného kádra SR na svetový šampionát vypočulo niekoľkominútový príhovor hlavného kouča Vladimíra Weissa st. spojený s názorným vysvetľovaním herných kombinácií a situácií na tabuli. Nasledovala rozcvička, cvičenia zamerané na zmenu pohybu a rozvoj rýchlosti, modelovaný zápas a na záver nácvik štandardných situácií.

Spolu s ostatnými reprezentačnými spoluhráčmi už na rozdiel od štvrtkového popoludňajšieho tréningu v piatok zaberala aj dvojica Miroslav Karhan (problémy s achilovkou) a Zdeno Štrba (stvrdnutý sval). Pravda, prvý menovaný stále nie je stopercentne v poriadku. Bez úľav opäť trénoval Róbert Vittek. Jediným maródom, ktorý sa na kraji ihriska pripravoval s kondičným trénerom Martinom Rusňákom, tak zostáva útočník Filip Hološko. "Filip aj Miro Karhan idú v piatok popoludní na röntgen do Klagenfurtu. Miro má starosti s achilovkou a navyše mu včera trhali zub. Uvidíme podľa výsledkov vyšetrení, na čo ešte máme čas a ako sa budeme musieť rozhodnúť. Vittek je v tréningovom procese, mám dva dni, aby som sa rozhodol tak alebo onak," povedal po piatkovej predpoludňajšej časti prípravy hlavný kormidelník SR Vladimír Weiss st.

Slováci vybehnú na ihrisko aj v piatok popoludní, tentoraz bude tréning zatvorený pre médiá. V sobotu 29. mája potom odohrajú medzištátny prípravný duel s Kamerunom (14.00 h) v Klagenfurte. V utorok 1. júna hlavný kormidelník Slovenska Vladimír Weiss st. oznámi svoju definitívnu 23-člennú nomináciu na majstrovstvá sveta v JAR (11. 6. - 11. 7.).