Main Content

Elitná jedenástka 30. kola Corgoň ligy

pondelok, 7. máj 2012 14:16 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 30. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 30. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa odohralo kompletné 30. kolo Corgoň ligy. Vedúca štvorica bodovo nezaváhala, hoci s výkonmi to bolo podstatne horšie. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Krnáč (Žilina)
– Pôvodne sa očakávalo, že proti Zlatým Moravciam nebude mať žiadnu prácu, ale jeho spoluhráči si asi povedali opak. V druhej polovici prvého polčasu zachránil lídra tabuľky od potupnej prehry, pretože on priamo zabránil trom gólom a ešte loptu stíhal aj očami vytláčať. Že Žilina nestratila body je predovšetkým jeho zásluha.

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín) – Trenčianky univerzál dokáže zahrať dobre snáď na všetkých defenzívnych postoch, ale pravá strana obrany mu zdá sa chutí. V obrane proti Košiciam nemal veľa práce a preto hlavne v druhom polčase zakladal útoky domácich. Najprv založil najkrajšiu akciu zápasu, potom hlavou vyrovnal a na konci zápasu založil ďalšiu akciu, ale tá víťazstvo Trenčínu už nepreniesla.

Milan Pavlovič (Zlaté Moravce) – Pri rôznych absenciách musel hrať opätovne stopéra a svoje úlohy si plnil veľmi dobre. Rýchlych žilinských útočníkov čítal ako šlabikár a navyše založil akciu, po ktorej sa začal hosťujúci uragán šancí, jednu z nich sám nepremenil. Stál na správnom mieste aj v obrane pri zakončení Picha, ktorý už Kuciaka prekonal, ale gólovú strelu Pavlovič odkopol z bránkovej čiary.

Lukáš Štetina (Prešov) – Nitriansky odchovanec je v Prešove na hosťovaní z Charkova a až doteraz sa poriadne nedostal k svojej obávanej strele. Proti Dunajskej Strede sa mu naskytla príležitosť, navyše fúkalo preňho priaznivým smerom a tak bolo jasné, že bude páliť on. Strelil tak pekný premiérový gól v drese Prešova a v obrane nemal veľa práce, nič  si ani zbytočne nesťažoval.

Ľuboš Hanzel (Trnava) – Aj proti Banskej Bystrici podal spoľahlivý výkon. Nie je na ihrisku možno tak viditeľný, ako by mal byť hráč s reprezentačnými a bundesligovými skúsenosťami, ale svoju primárnu prácu si zastať dokáže. Ak zvýši svoju výkonnosť môže byť artiklom pre reprezentáciu a tiež sa môže obzrieť opätovne za zahraničným angažmánom.

Stredopoliari


Ján Papaj (Prešov) – Ani proti Dunajskej Strede nešetril krokom a navyše hostia pri ňom často vyzerali ako spomalený film. Pri druhom góle zápasu išiel sám na brankára, ktorý ho vychytal, ale na dorážku Katonu už nemal nárok. Papaj si musel na svoj gól počkať až do druhého polčasu, uzavrel nim skóre zápasu a zatĺkol posledný klinec do hosťujúcej rakvy.

Peter Katona (Prešov) – Opäť ho bolo na ihrisku vidieť a to sa premietlo aj do zápasových štatistík, kde jeho meno svieti dvakrát. Najprv otvoril skóre stretnutia, keď ukážkovo využil prihrávku Zošáka a strelou od žrde nedal hosťujúcemu brankárovi šancu. Potom určite neoľutoval dlhý šprint, ktorý mu priniesol odrazenú loptu a tú už nemohol neposlať do odkrytej brány.

Miroslav Karhan (Trnava) – Pri ňom sa nič iné ani nedá napísať ako to, že tradične držal trnavskú hru. Keď je treba tak šéfuje obrane a keď treba pomôcť útokudobre spraví tiež. Bez Karhana Trnava určite o titul nehrala. On je tým faktorom, ktorý ju drží pri živote a pomáha spoluhráčom, trénerom, funkcionárom a aj fanúšikom žiť svoj sen.

Martin Ďurica (Senica) – V poslednom čase má zdravotné problémy a jeho štarty v zápasoch sú otázne. No jeho dôležitosť pre mužstvo je zjavná a ľavá noha skvelá. Práve ňou rozohral roh, po ktorom zo skrumáže padol prvý gól. O malú chvíľu mu Ružomberčania sami ponúkali loptu a tak im ju ochotne poslal do siete a gólovo uzavrel zápas.

Útočníci

Karol Mészáros (Slovan) – Ešte rozhodne nevie z futbalu všetko, ale ako ukazuje celú jar, už v dorasteneckom veku toho vie dosť. Správny výber miesta a nábeh do šance patria medzi jeho prednosti a to všetko ukázal pri úvodnom góle stretnutia, keď aj so šťastím využil prihrávku Milinkoviča. Na druhom góle mal tiež svoj podiel. Ak si dokáže zlepšiť zakončenie a tiež fyzickú pripravenosť bude ešte lepší.

Martin Mikovič (Trnava) – V poslednom čase dostáva čoraz viac šancí a využíva svoju chuť hrať a to, že ho súperi ešte dobre nepoznajú. Jeho kľučky sú na obrany súperov účinné a keď k tomu pridáva mladícku drzosť majú s ním súperi problémy. Rozhodne rozhýbal ofenzívu Trnavy a hoci nie je zatiaľ efektívny ťažia z jeho práce spoluhráči.