Main Content

Roland Garos: Rybáriková tretí raz v rade prehrala v 2. kole

piatok, 28. máj 2010 07:16 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková aj pri svojom treťom štarte v hlavnej súťaži dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (23. mája - 6. júna, celková dotácia 16 807 400 eur, antuka vonku) neuspela v 2. kole dvojhry.

Vo štvrtok podľahla favorizovanej Ukrajinke Aľone Bondarenkovej nasadenej ako dvadsiatej siedmej v ich druhom vzájomnom súboji za 62 minút 3:6, 3:6. Stretnutie tzv. bolo na jej rakete. Nastrieľala 8 es a na "winnery" dominovala výrazne 19:8, zároveň však urobila vypuklo viac nevynútených chýb (20:4).

"Snažila som sa hrať aktívne, ale, žiaľ, urobila som oveľa viac chýb ako moja súperka, ktorá predviedla naozaj kvalitný výkon. Myslím si, že naposledy v Madride si nepočínala takto dobre. Aľona dnes šikovne vykrývala kurt, ťažko sa jej dala zabiť lopta. Snažila som sa o to, ona však kontrovala a pri ďalšom pridávaní agresivity som už kazila. Celý zápas sa mi nepodarilo uvoľniť sa, úplne sa odviazať a dostať sa k mojej najlepšej hre. Aj vinou toho čakania som bola akási stuhnutá, údery neboli také, aké mali byť. Navyše, chýbalo mi aj trochu šťastia. Ona často triafala čiary, po ktorých keď sa to skĺzne, tak nemáte šancu. V jednom geme pri mojom podaní sa jej to podarilo dvakrát. Ja som dávala tesné ´outy´. Nebolo to celé až také jednoznačné - stačilo málo, aby to mohlo vyzerať inak. Aľona využila všetkých päť brejkbalov, nič nehralo na moju stranu. Navlhnutím boli aj ťažšie lopty ako v prvom kole, horšie sa mi servovalo. Samozrejme, antuka súperke asi vyhovuje viac ako mne, ale s takýmto počtom chýb by mi nepomohol ani tvrdý povrch. Teraz príde tráva. Dúfam, že sa chytím. Mám na nej čo obhajovať, začnem návratom do Birminghamu," povedala Magdaléna Rybáriková pre agentúru SITA.

Duel na dvorci č. 5 sa začal s približne 6-hodinovým meškaním pre dážď. Za stavu 2:2 vo vstupnej časti sa znova rozpršalo a hodinu nehralo. Od skóre 2:3 zo svojho pohľadu si postupujúca pripísala 6 gemov v rade, v rámci tejto pasáže aj 16 získaných bodov bez prerušenia. Pri prvej setbalovej hrozbe odletela Rybárikovej za základnú čiaru forhendová reakcia na return. V druhom dejstve sa hrdinka minuloročného turnaja na tráve v britskom Birminghame ešte dostala zo skóre 0:2, ale v ôsmom geme si opäť neudržala servis a súperka už nepustila šancu.

Dvadsaťjedenročná piešťanská rodáčka Rybáriková 8. mája podľahla Aľone Bondarenkovej v Madride 6:2, 1:6, 4:6. Ukrajinka v roku 2008 triumfovala po boku svojej sestry Kateryny vo štvorhre na melbournských Australian Open, vlani ju v singli na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska zastavila v 1. kole Dominika Cibulková. Dvadsaťpäťročná držiteľka dvoch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne A. Bondarenková figuruje na 31. mieste vo svetovom rebríčku WTA Tour, zverenkyňa Mojmíra Mihala je o 20 priečok nižšie. Z dvojhry pri Buloňskom lesíku si odnáša 100 bodov do renkingu a šek na 25 000 eur. Nezlepšila si osobný rekord z úrovne "veľkej štvorky" spočívajúci v dvoch dosiahnutiach 3. kola na newyorských US Open (2008, 2009).

Aľona Bondarenková si medzi najlepšími 32 zmeria sily so štvorkou tohto podujatia Jelenou Jankovičovou. Práve táto Srbka minulý rok zastavila Rybárikovú vo francúzskej metropole. Predvlani to bola Ruska Dinara Safinová. "Hrali sme proti sebe nedávno v Madride a mám pocit, že hoci to vtedy bolo tesnejšie v troch setoch, ona si dnes počínala lepšie ako vtedy. Magdinu hru dobre poznám, je dosť rozdielna od môjho prístupu. Počína si ofenzívne a ja som sa snažila čakať na jej chyby a útočiť iba z naozaj vyložených pozícií. So všetkým tým čakaním v šatni to bol ťažký deň, ale na jeho konci môžem byť spokojná. Nezačala som dobre a neoznačila by som moje víťazstvo za jednoduché, napokon však mám z môjho výkonu - najmä úderovej istoty - pomerne dobrý pocit. Dúfam, že tento turnaj sa pre neskončí ďalším kolom," povedala po stretnutí Aľona Bondarenková pre SITA.



Dvojhra - 2. kolo:
Aľona Bondarenková (27-Ukr.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:3, 6:3 za 62 minút (31, 31)